Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam,

a jaka jest gwarancja, że pliki pochodzą ze studia, gdzie w takim formacie zostały zapisane i od początku do końca obrobione ? Bo coś takiego można sobie samemu zresamplować ale chyba nie o to chodzi.

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
      Witam,

a jaka jest gwarancja, że pliki pochodzą ze studia, gdzie w takim formacie zostały zapisane i od początku do końca obrobione ? Bo coś takiego można sobie samemu zresamplować ale chyba nie o to chodzi.

Pozdrawiam,
      Jacek Zieliński
      Są opisane. Często także są ripowane z vinyli i wtedy to także jest opisane. Oczywiście pewności nie ma żadnej...ale jaką masz pewność, że na płycie CD nie masz nagranych stratnych plików? Tak można sobie gdybać bez końca.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie no oczywiście. Na pewno macie w swoich kolekcjach stare płyty CD. Pamiętacie jescze trzy magiczne literki np AAD, ADD lub DDD ?

Pozdrawiam,
        Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
          Pamiętacie jescze trzy magiczne literki np AAD, ADD lub DDD ?
          Skrót umieszczany na płytach CD informujący w kolejności o:
          1)sposobie realizacji nagrania,
          2)masteringu
          3)rejestracji informacji na nośniku.
          Litera "A" (analog) odpowiada analogowej realizacji poszczególnych etapów, litera "D" (digital) - cyfrowej.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja korzystam z bb pcm 1704 :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

fakt, o stare kawałki będzie ciężko w tym formacie ale nowych będzie coraz więcej. Co do wspomnianego prze lklukasza blue raya to mam mieszane uczucia czy to się będzie rozwijać.

Skomentuj

Mam te same uczucia
                Juz md próbował wyprzec cd i co?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przyszłością nie będą klasyczne nośniki jak cd, br czy md. Przyszłością wg mnie są pliki i nośniki ogólne - pendrajwy, karty pamięci, przenośne dyski...no i serwery plików, twarde dyski w kompie itp :)

Skomentuj

Ale MD był z tego co pamiętam formatem stratnym. Może dlatego.

Pozdrawiam,

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Przyszłością nie będą klasyczne nośniki jak cd, br czy md. Przyszłością wg mnie są pliki i nośniki ogólne - pendrajwy, karty pamięci, przenośne dyski...no i serwery plików, twarde dyski w kompie itp
                      To pewne
                      Do tego zbliżamy sie szybciej niz do b-ray'a

Juz sa urządzenia, ktore potrafią wyciągnąć strumień pcm z urządzeń I
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...

Ja mam dwie płyty i więcej nie kupuję bo cena trochę mnie przerasta, zapewne nie będzie niższa jeśli nie wzrośnie popularność tego nośnia.
                        Miałem możliwość obejrzeć ten sam koncert na DVD i Blue rayu, co prawda różnica w jakości obrazu zauważalna ale bez szału. Może potrzebuje lepsze kable itd itd...
                        Nie inwestuje w to na razie :-)

---------- Post dodany o 09:21 ---------- Poprzedni post o 09:19 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                        Przyszłością nie będą klasyczne nośniki jak cd, br czy md. Przyszłością wg mnie są pliki i nośniki ogólne - pendrajwy, karty pamięci, przenośne dyski...no i serwery plików, twarde dyski w kompie itp
                        Pewne jak w banku. A gdzie ta przyjemność rozpakowania nowej płyty i wsadzenia w CD... ech chyba się starzeje.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                          Panowie, to jest temat "budowanie na ekranie".

Skomentuj

Nie na temat...
                            racja, sorry Marian

Skomentuj

Właśnie położyłem warstwę lakieru poliuretanowego na monitory.
                              Małe monitory, szybka akcja, więc nie założyłem maski... przez tą chwilę nawdychałem się tyle tych oparów że aż mi oczy łzawią :blushing:

Skomentuj

dlatego lubie nitro - strasznie smierdzi, ale szybko paruje

a ja na poczatek tygodnia gwintuje

Skomentuj

Jakiś czas temu dodatkowo załatwiłem sobie płytkę i elementy od Accuphase E-406 - to nie projekt Jaskiniowca a jakiejś innej osoby z AS która bodajże dążyła do dokładnego odwzorowania samego układu ale z tego co widzę to parę rzeczy na płytce było spieprzonych i słyszałem też, że właśnie wiele osób popaliło ten układ a sam projektant zniknął bez śladu.

Schemat:

Płytka przed:

Płytka po:

A tutaj oryginał:

Bodajże sam Raven kilka lat temu wypowiadał się w tamtym temacie na temat problemów (oscylacje) tego wzmacniacza.

I nie ma to jak pracować jednocześnie przy 4 różnych wzmacniaczach które mam nadzieję wszystkie uruchomić w jednym czasie.

Skomentuj

Miałem nawet do niedawna polutowane te końcówki i szczerze mówiąc odpuściłem sobie temat na rzecz serii P.
                                    Paru chłopaków z AS gra na tym projekcie,autorem był niejaki Tomek,jeszcze sprzed ery Jaskiniowca :)

Skomentuj

A posłuchamy to zobaczymy ale najpierw trza uruchomić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                        podwójny przetwornik D/A Wolfson WM8740
                                        Wolfson, fuj. Jeszcze nie slyszalem ani jednego urzadzenia na tym DACu, zeby dobrze gral.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Właśnie położyłem warstwę lakieru poliuretanowego na monitory.
                                          Małe monitory, szybka akcja, więc nie założyłem maski... przez tą chwilę nawdychałem się tyle tych oparów że aż mi oczy łzawią :blushing:
                                          Stosowales jakis podklad pod lakier?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X