Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Witam,
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJak robię kolumny to projekt mam tak zrobiony, że front, tył oraz góra i dół wchodzą pomiędzy ścianki boczne.
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaKurcze, rysunki z udostępnionych projektów pokazują, źe to ścianki boczne wchodzą pomiędzy pozostałe. Chyba, że to warianty nie przewidujące oklejania HDF-em.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaCzy to można sobie podarować ?)
Budowanie na ekranie:
Najpierw liczymy :
Potem lutujemy :
I mierzymy
:
i zacnego gościa w budkę montujemy :
jeszcze tylko hi-endowy piecyk do tego :
I już basem wymiatamy
Ale fajny ten usher !
LT + 30l closed .
Takiego niskiego basu nie miałem chyba jeszcze u siebie .
Bez rurek, dmuchanie i rzeźbienia .
Jutro podłącze 300W
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaW skrzynce testowej mam uzględnić, że na górze będzie jeszcze 3mm HDF-u i tak naprawdę zmieni się ciut geometria frontu i położenie głośników ?
---------- Post dodany o 21:58 ---------- Poprzedni post o 21:57 ----------
Raven - trzymałeś się idealnie wartości elementów z arkusza Linkwitza? Czy najbardziej podobne z szeregu? Bo tam potrafią dziwne rzeczy wartości wyjść w tym arkuszu.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postata aktywna korekcja jest "zaszyta" w tym filtrze do suba
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaRaven - trzymałeś się idealnie wartości elementów z arkusza Linkwitza? Czy najbardziej podobne z szeregu? Bo tam potrafią dziwne rzeczy wartości wyjść w tym arkuszu.
łączyłem rezy szeregowo żeby w miarę się zgadzało .
Potrafią dlatego mierzę co wyszło
---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 22:10 ----------
ważne żeby sumaryczna rezystancja w sprzężeniu WO nie wyszła za dużo bo mogą się dziać dziwne rzeczy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTakiego niskiego basu nie miałem chyba jeszcze u siebie .
Usher niżej schodzi i lepiej nadaje się na suba niż TIW200, ale za to TIW200 lepiej nadaje się do 3way niż Usher?
Skomentuj
-
Zauważyłem korekcje
Ale widze, ze ma dość spora skrzynkę
Chciałbym poznać jego zdanie nt tego co ja wybrałem
---------- Post dodany o 22:28 ---------- Poprzedni post o 22:27 ----------
Zamieszczone przez marian Zobacz postaUsher niżej schodzi i lepiej nadaje się na suba niż TIW200, ale za to TIW200 lepiej nadaje się do 3way niż Usher?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Chłopaki...zobaczcie, że tam jest bardzo duża korekcja od dołu. Myślę, że TIW ze swoim możliwościami mechanicznymi pozwoliłby sobie na jeszcze większą korekcję i byłoby jeszcze więcej najniższego basu.
Mam taki filtr u siebie z końcówką 350W. Muszę w końcu podpiąć do tego Scana 32W i powkurzać sąsiadów :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaCo byście sądzili o wyrównywaniu wystających krawędzi na heblarce zamiast pilnikiem i papierem ściernym? Na razie sprawdzałem i płytę da się heblować, tylko nie chcę sobie zepsuć dotychczasowej roboty.Zdjęcie powinno wyjaśnić o co chodzi.
Heblowałem bez frontu, front będzie robiony później. Zacząłem od frontu w kierunku tyłu i tylną ściankę rozwarstwiło, odrywając przy tym kawałek MDF, boczne zostały nie naruszone.
Po naprawie i dół obudowy zacząłem od tyłu w stronę przyszłego frontu i wyszło elegancko.
Można sobie z takimi krawędziami poradzić przykładając drugą płytę lub deseczke i skręcić ściskiem. Wtedy popsuje tylko kawałek płyty którym dociskamy, a obudowa zostanie nie naruszona.
Skomentuj
-
Pierwszy raz kleiłem na pióro, zawsze dawałem wkręty.
MDF zamawiam w hurtowni, idealnie pocięty nie to co w hipermarketach, tylko muszę kupić całą płytę inaczej nie sprzedają surowych:(
Z drugiej strony za 180zł z cięciem mam TL i monitory i jeszcze ze 3 małe kawałki zostało, na coś się wykorzysta.
Skomentuj
Skomentuj