Same elementy (łącznie z tranzystorami) to ok 300zł
A! no to o to mi chodziło :) Obudowa mnie nie interesuje gdyż pisałem, że ta będzie "po mojemu" Jak wychodzi ok. 300zł za dwa kanały (nie licząc zasilacza) to mogę jeszcze budować.
Na samych pcb (końcówki+pcb wejścia) może nie ma nic egzotycznego ale większość kosztów robi tutaj porządny zasilacz...można pewnie i taniej,tylko czy wtedy zagra tak jak mogłoby?
Tak to hexfet borysa, z delikatnymi modami. Dokładnie jest to wersja z bipolarami przygotowana do wlutowania 2SJ201/2SK1530. Za wszystko (4 płytki, uruchomienie produkcji, wysyłka) zapłaciłem 113,28 PLN w Merkarze
Nie mogłeś napisać na forum, że zamawiasz? Kilka osób dorzuciłoby się na matrycę i też skorzystałoby z takich pcb.. :)
Panie LuSzTi:),a czemu tak?Myślałem że lepiej aby w tym zestawieniu wkomponować trzech "wikingów"bo iluminatora znasz dobrze.....a tu niespodzianka i pojawia się "żółtek"Trzymam kciuki tym bardziej że ten satori może okazać się "czarnym koniem":biggrin:
dolphin123 jak sprawdzę płytki i wszystko ruszy od kopa, bez komplikacji przy montażu, to można zorganizować wspólne zamówienie. W tym momencie płytka jest prototypem, nie robiłem prasowanki bo nie szczególnie mi to wychodzi :)
Płyteczki już są, w weekend będzie lutowanie.
Borys poznajesz która to wersja? :)
A chyba poznaje, taka mala kosmetyczna zmiane bym zrobil, mozna by sciezke jedna przesunac, jak ktos bedzie chcial to sobie od spodu zamontuje 2 tranzystorki. Te niebieskie strzalki to zenerki chyba co ?
Jak tak to bedzie tam mozna zalutowac jakie kolwiek bipolary, irfp, 2sj/2sk.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Zenerki już są na płytce, D3 i D4 mają oznaczenie. Są mniej więcej w połowie wysokości płytki. Przyznam szczerze że nie ufam montażowi tranzystorów od dołu. Trzeba je najpierw przylutować a później przykręcać. Jak ktoś to zrobi niechlujnie to powstaną dość sporę naprężenia, a to może się skończyć wyrwaną ścieżką. Z tego też powodu wyrzuciłem te dwa tranzystory na górę.
Jak już będą gotowe to napewno je tam umieszczę. Narazie zwrotnice są zmontowane "na pająka" i trwają odsłuchy. Głośniki to Usher 8945a oraz Scan Speak D2608-913000.
Skomentuj