Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie ale tarcze dedykowane do fleksa istnieją powinne mieć tylko większą ilość zębów.
    Przy pracy powinno zachować się szczególną ostrożność, ale się da.

Skomentuj

Nie na temat...
      pamietam jak na audiomanii byl temat gdzie mlody cial kolumny flexem... kolumny skonczyl pol roku pozniej jak mu sie palce pozrastaly. pokazal fotki dloni - pelno szwów miał :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
        Przy pracy powinno zachować się szczególną ostrożność, ale się da.
        Próbowałeś? O czym wy ludzie piszecie! założyć tak dużą tarcze i pionowo ciąć, diaksa cieżko utrzymać w ręku a co mówić o takiej dużej tarczy.
        Możesz coś uciąć i pokazać zdjęcia?

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Ja też znam i nie polecam. Miesiąc temu teścia woziłem na szycie po takiej tarczy. 16 szwów na łydce.
          Ta a ja ostatnio widziałem jak jakiś łepek szedł po chodniku i nagle się wywrócił i wybił sobie zęby; ale co to ma do rzeczy ? :???: no naprawdę nierozumiem.

inny przykład: kumpel przy mnie obciął (prawie) sobie dużego palca u nogi jak piłował drewno piłą spalinową ? Nie rozumiem dlaczego twierdzicie że to wina piły, sokoro naprawdę tylko i wyłącznie jego ?

TO że są takie tarcze to fakt, jak i to że niektórych ludzi ponosi wyobraźnia...!
          Na upartego to i frezarką górnowrzecionową mozna grać w rugby, ale no naprawdę czy ona do tego jest stworzona ?
          Ogarnijcie się! Dobrze że dopisałeś "na łydcę" to stawia właściwe światło na to kto ciął i jak; a nie czym cięto!?

Stosujmy się do zasad, regół, przepisów... to nie bedzie później takich przypadków gdzie ktoś ucina sobie palce bo ciął kolumny szlifierką!

PS To że można nie oznacza że trzeba, a jeśli już potrzeba, to trzeba to zrobić tak jak trzeba

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            Stosujmy się do zasad, regół, przepisów... to nie bedzie później takich przypadków gdzie ktoś ucina sobie palce bo ciął kolumny szlifierką!
            No wlasnie wlasnie. Stosujmy sie do zasad i uzywajmy elektronarzedzi zgodnie z ich przeznaczeniem, przy zachowaniu zasad BHP.

Skomentuj

Witam mam pytanie puki co tematu nie będę zakładać chcę zbudować monitorki według projektu troelesa http://www.troelsgravesen.dk/SEAS-CURV.htm
              i pytanie czy musze dawać 3 przegordy czy moge tylko jedna jak na załączonym obrazku??
              [IMG][/IMG]

Skomentuj

A z jakiej grubości płyt będą ścianki?

Skomentuj

Mdf 19

Skomentuj

Na moje nie trzeba.

Skomentuj

ok to zostaje jedna dzięki za pomoc :) zwrotki mam juz gotowe jak bede mial reszte gratow to zaloze os temat

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Ploterek wrócił
                        Ja nigdzie nie wychodziłem. Po prostu praca tak mi czas wysysa że mam tylko chwilkę po powrocie do domu sprawdzić kto coś nowego zrobił, ale na forum przebywam codziennie. Tylko nie udzielam się poprzez pisanie postów.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Na moje nie trzeba.
                          ok a bedzie problem jak uzyje mdfu 18mm wym wew sie nie zmieni tylko zew bo objezdzilem 3 centra i nie maja 19 :(

Skomentuj

19 jest z białym leminatem najczęściej
                            Jest 18mm i 1mm laminatu
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no własnie u mnie tu nie ma byłem w obi , hornbach i bauchaus moge zrobic ze zwykłej plyty ale chciałem pomalować wiec mdf chyba lepszy ??

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                19 jest z białym leminatem najczęściej
                                Jest 18mm i 1mm laminatu
                                niekoniecznie
                                u mnie jest dostepny surowy i 18 i 19mm
                                a laminat jaki zeszlifowalem mial zaledwie 0,6mm

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                moge zrobic ze zwykłej plyty ale chciałem pomalować wiec mdf chyba lepszy ??
                                mozesz obłożyć HDFem tak jak ja swoje kolumny... tylko jeszcze nie doczekaly sie malowania :/

Skomentuj

hmm zostane chyba przy tej 18 zew wym nie bede ruszac pujdzie w srodku o 2mm w gore i w bok chyba za duzo litrow jej nie przybedzie wedlug troelsa to tam jest miedzy 7-9 litrow wiec chyba sie zmieszcze http://www.troelsgravesen.dk/SEAS-CURV.htm rzuci ktos okiem?? bo to moj pierwszy projekt

Skomentuj

Odnośnie tarczy od piły w szlifierce kątowej to ręką ciężko to utrzymać, sąsiad wpadł na taki pomysł i mało się nie wykrwawił na śmierć jak łydkę sobie rozciął.

Jak ci przy tych 2mm wymiar się powiększy to nic się nie stanie, a nawet jeżeli będzie za dużo to zmniejszyć wymiar to nie problem wklejając klocek do środka.
                                    Na razie sobie tym głowy nie zawracaj i tak pewnie tego nie usłyszysz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      u mnie jest dostepny surowy i 18 i 19mm
                                      a laminat jaki zeszlifowalem mial zaledwie 0,6mm
                                      Paweł dlatego napisałem najczęściej :)

A grubość mdf w większości zalezy od wilgotności
                                      0,6mm to żadna różnica
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, a nie myslał ktoś z was po prostu po zrobieniu kolumn, zamalować je żywicą i ładnie obszlifować na rowno ? Powinno zachowywać bryłę, rozwiazac problem klawiszowania , a jak ktos porządnie zrobi + np obszpachluje i zapodkładuje umożliwoć lakierowanie.

Skomentuj

To łatwiej je hdf'em odkleic
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X