Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W międzyczasie preamp do accu

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
      po zrobieniu kolumn, zamalować je żywicą i ładnie obszlifować na rowno ? Powinno zachowywać bryłę, rozwiazac problem klawiszowania , a jak ktos porządnie zrobi + np obszpachluje i zapodkładuje umożliwoć lakierowanie.
      niby dlaczego mialoby sie nie ruszac? bedzie klawiszowalo

skonczylem montaz obu FX-300 i ustawilem je sobie tam gdzie moje vify
      barwa mniej naturalna od vif (moze cos sie wygrzeje) ale basu jest duzo wiecej, no i zaskoczyla mnie bardzo scena jaka wykreowaly

Skomentuj

"po zrobieniu kolumn, zamalować je żywicą i ładnie obszlifować na rowno "

Robiłem coś w tym stylu w moich starych kolumnach, eksperymentalnie.
        Każdą sciankę trzeba robić osobno, więc jest to metoda czasochłonna.
        Wykładałem pędzlem na ściankę stosowną warstwę żelkotu, oczywiście przed tym
        trzeba zabezpieczyć pozostałe ścianki przed tym co z tej smarowanej spłynie,
        żeby sobie ułatwić zadanie. Drugi etap to wyrównywanie. Do tego celu przygotowałem
        sobie szybę odpowiedniej wielkości, która zakrywała całość. Szybę smarowałem środkiem,
        który zapobiegał przyklejaniu sie do niej żywicy [niestety nie wiem co to był za środek,
        może znajdę gdzieś to jeszcze].
        Szybę nakładałem powoli uważając żeby nie powstawały pęcherze powietrza.
        Jak już szyba leżała wmasowywałem ją delikatnie w żelkot aby była
        pewność że dobrze docisneło i wyrównało. Po wyschnięciu powoli odklejałem szybę.
        Po jej sciągnięciu powierzchnia była idealnie płaska, połyskująca i twarda. Szlifowania
        mało, bo głównie na narożach. Mi wyszło trochę pęcherzyków, ale wiem że możnabyłoby to zrobić
        duuużo lepiej niż ja. Oczywiście po takim zabiegu nie ma mowy o żadnym klawiszowaniu.
        Nie wiem czy odkryłem amerykę, może już ktoś tutaj tak robił.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          niby dlaczego mialoby sie nie ruszac? bedzie klawiszowalo
          Żywica jest duzo twardsza niż mdf - tym samym "zamknie" obudowę np. od wilgoci itd + wytworzy skorupę uniemożliwiającą poruszanie sie płyt miedzy 1 a 2gą.
          Można też żywice zazbrojeniować - tym samym ja utwardzając.

Mówię oczywiście o odpowiedniej grubości warstwy żywicy - nie o 1x posmarowaniu boczku :)

Skomentuj

Jeśli do lakieru to ok
            Zawsze mozesz na kolumnę założyć stara koszulkę
            Na to zywica i szpachla i lakier

Jeśli fornir to nie tedy droga
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
              Żywica jest duzo twardsza niż mdf - tym samym "zamknie" obudowę np. od wilgoci itd + wytworzy skorupę uniemożliwiającą poruszanie sie płyt miedzy 1 a 2gą.
              Można też żywice zazbrojeniować - tym samym ja utwardzając.
              niestety to nic nie da bo ten ruch odbywa sie od srodka

co innego zalaminowanie + topkot

Skomentuj

Kogo zguby ?

Wyczyściłem PW .
                Teraz nie tylko nie wiem gdzie wysłać :???:
                Nie wiem też kogo zapytać :blushing:

Skomentuj

witam Raven 1985
                  pewnie do mnie :)
                  pozdrowienia z OLKUSZA na pw wyśle dane

Skomentuj

O znalazł się właściciel .
                    Tam mi się kojarzyło że te rejony ale tylko to zapamiętałem :(
                    Wyślij teraz bo znowu miałem skrzynkę zawaloną

Skomentuj

Wygrzewanie głośników do nowego projektu :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Żyć nie umierać LuSzTi :)

Skomentuj

Pokój większy by się przydał:/
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A pamiętasz jak wspominałeś, że masz kupca na tego Advance Acoustic? :P Ja go tam dalej widzę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                              A pamiętasz jak wspominałeś, że masz kupca na tego Advance Acoustic? :P Ja go tam dalej widzę
                              To jest transakcja wiązana, muszą się zgrać inne rzeczy :)

Skomentuj

Bardzo racjonalny wzmacniacz
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Wygrzewanie głośników do nowego projektu :)
                                  Bardzo ładny wzmak :) Jak to gra, jaki to model i za ile można wyrwać ?

Skomentuj

Nie pamiętam modelu ale mniej więcej taki:
                                    http://allegro.pl/advance-acoustic-m...674098368.html

Są też inne modele tej firmy w tej cenie - możesz poszukać i sobie wybrać co się podoba.

Skomentuj

u mnie szafka pod audio powstaje..

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                        Nie pamiętam modelu ale mniej więcej taki:
                                        http://allegro.pl/advance-acoustic-m...674098368.html
                                        Ja mam model wyższy i sporo mocniejszy - MAP 407.
                                        Gra tak, że mi się podoba a i prądu nie brakuje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                          u mnie szafka pod audio powstaje..

w 1 kolejności fornirowałeś potem kleiłeś??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X