Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przy klejeniu na żelazko i łączeniu forniru mogą wyjść szczeliny fornir się kurczy.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Fornir był fornirem modyfikowanym, może przy lepszym jakościowo fornirze nie "rozerwało" by go. Po prostu przy podgrzewaniu wysechł i powstały naprężenia.
      Może klejenie na budapren nie jest profesjonalne ale za to wygodne i w takim przypadku by nie było problemu jak wyżej.

raven1985 kondensator w osi cewki? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        raven1985 kondensator w osi cewki?
        Kolega odkrywa obwód rezonansowy? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
          raven1985 kondensator w osi cewki?
          ??
          kondensator jest z alu a alu jest nie magnetyczne i z cewką się nie pogryzie

Skomentuj

A, o to koledze chodziło...

Idę spać bo najwidoczniej ledwo kumam.

Skomentuj

Dziś ciąg dalszy walki z ca - wleciał RF P2D2-8 w Cl 13L, daje radę, ciekawe co w BR potrafi:) Przód prowizorycznie ale ogarnięty:) Czeka mnie jeszcze wymiana kabla zasilającego, zabudowa pod wzmaki i parę innych detali, ech ech

Skomentuj

Co to za gniazdo i wtyk przy skrzynce?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Speakon :) Każdy jest 4 stykowy, więc można nawet bi-wiring zrobić :) Chcesz to Ci pożyczę - mam 4 komplety (gniazdo + wtyk).
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    speacon/ spikon / speakon 1 nazwa poprawna ale w aukcjach piszą różnie

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Speakon Każdy jest 4 stykowy, więc można nawet bi-wiring zrobić
                      Faktycznie, nie pomyślałem:) Na razie nie potrzebuję, bo skrzynkę do suba już mam wykonaną i siedzi zwykły terminal. Za dużo zabawy miałbym teraz aby go wymienić.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        Gdzie w Warszawa zamawiałeś te blachy i ewentualnie jaki koszt?[COLOR="#696969"]
                        Nie w Wawie tylko u kolegi z forum bodajze Tarnów. koszt okolo stowki.

Skomentuj

To chyba nie tajemnica że od kolegi BraWo:rolleyes:

Skomentuj

Każdy jest 4 stykowy
                            Nie każdy, zależy jaki się kupi.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Nie każdy, zależy jaki się kupi.
                              Większość jest 4 stykowa.

Pasuje?
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pasuje?
                                Gniazda może i tak, ale nie wtyki :)

Ogólnie to są 2 i 4 pinowe, każdy współgra z gniazdem 4 pinowym, więc kupując gniazdo 4 pinowe nie musimy się martwić że wtyk 2 pinowy nie wejdzie, nie będzie stykał (no chyba że kupimy jakiś no name zamiast Neutrika).
                                W zależności jak się przylutuje kable tak zadziała.

---------- Post dodany o 11:59 ---------- Poprzedni post o 11:56 ----------

Ogólnie nie polecam tych wtyków co ma csbiczek na zdjęciu, zdecydowanie lepsze są te: http://muzycznytrio.pl/product_info.php?products_id=28

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Ogólnie nie polecam tych wtyków co ma csbiczek na zdjęciu
                                  Też nie polecam bo to najtańsza china łatwo się wyrabiają, miękki plastik i ogólnie tandeta no ale nie miałem pod ręką innego terminala więc wrzuciłem na razie to:P

Skomentuj

Idzie jak krew z nosa (motyla noga bedzie duzo krotsza, narazie wystaje). Takie pytanko mam, czy jak mam jakies wkrety, ktore uzywalem podczas montazu to wykrecic je i zaszpachlowac czy zostawic?

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                      czy jak mam jakies wkrety, ktore uzywalem podczas montazu to wykrecic je i zaszpachlowac czy zostawic?
                                      Jeśli służyły tylko jako tymczasowy docisk to lepiej wykręcić.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                        Idzie jak krew z nosa (motyla noga bedzie duzo krotsza, narazie wystaje). Takie pytanko mam, czy jak mam jakies wkrety, ktore uzywalem podczas montazu to wykrecic je i zaszpachlowac czy zostawic?
                                        Ja wykręcałem i zalewałem otwory żywicą, ale w takich zaginanych paczkach zostawiłem. Łby zalewane a i tak po jakimś czasie wyszły pod fornirem minimalnie :/

Skomentuj

Ale bryła tych monitorów jest super! Coraz bardziej zastanawiam się nad wykonaniem czegoś takiego:thumbup:
                                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X