Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP Zobacz posta
    o ładniejszy front muszę uśmiechnąć się do PawłaS
    ahaaaa... niestety ustaw sie w kolejce :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
      Mnie ciekawi czy warto wydawać setki zł na elementy do takiego wynalazku i jego zasilacza, czy może wzmacniacze Zbiga, Ravena, Borysa oferują podobną jakość dźwięku.
      To się tak naprawdę okaże ale już sama ilość tranzystorów mocy powinna sugerować, że wzmacniacz będzie mieć niebywałą kontrolę nad głośnikiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        To się tak naprawdę okaże ale już sama ilość tranzystorów mocy powinna sugerować, że wzmacniacz będzie mieć niebywałą kontrolę nad głośnikiem.
        I dokładnie tak jest ! Nie słyszałem żadnego z wymienionych przez Beboka wzmacniaczy i nie mam porównania ale klony Accuphase warte są każdej wydanej na nie złotówki.I nie jest to mało...

Skomentuj

Nie na temat...
          Z ciekawości, ile kosztuje złożenie accu ?
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
            nie mam porównania ale klony Accuphase warte są każdej wydanej na nie złotówki
            Nie chcę nikogo obrażać ani dyskredytować konstrukcji, ale taka propaganda zalatuje audiofilskim snobizmem - "Mam extra drogi wzmacniacz; MUSI grać 100 razy wybitniej od tych 5 razy tańszych". Najlepsze są zawsze testy i porównania w większym gronie, pozwala to na większy obiektywizm :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
              Nie na temat...
              Z ciekawości, ile kosztuje złożenie accu ?
              Zależy jaka wersja, P-7100 mnie wychodzi jakoś ponad 4 tysiące.

Zawsze można spróbować złożyć P-4100 i ocenić - wyjdzie dużo taniej a i tak powinien to być b. dobry wzmacniacz.

Nie chcę nikogo obrażać ani dyskredytować konstrukcji, ale taka propaganda zalatuje audiofilskim snobizmem - "Mam extra drogi wzmacniacz; MUSI grać 100 razy wybitniej od tych 5 razy tańszych". Najlepsze są zawsze testy i porównania w większym gronie, pozwala to na większy obiektywizm :)
              Ja osobiście słuchałem wymienionych wzmacniaczy (chociaż od Ravena to tylko hybrydy na razie) i mogę już śmiało stwierdzić, ze FET-hex Borysa to nie moja bajka, hybryda była całkiem niezła i dalej ją posiadam a mosfet Zbiga w wersji trzeciej grał u mnie tylko w mono więc dużo nie mogę powiedzieć chociaż źle na pewno nie było.

Skomentuj

wyjdzie dużo taniej a i tak powinien to być b. dobry wzmacniacz.
                powinien, czy jest?

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                  powinien, czy jest?
                  O to musisz zapytać osoby które go mają, bodajże Hermes go ostatnio składał ale wszyscy go chwalili chociaż nie wiadomo czy z powodu rzeczywistego grania czy sobie wmówili "bo drogi" - mnie akurat takie rzeczy nie dotyczą, jak P-7100 lipnie zagra to powiem to wprost bo akurat u mnie z porównaniem wzmacniaczy na trochę lepszej jakości przetwornikach akustycznych to nie problem.

W każdym wypadku topologia P4100 jest w miarę sensowna i do tego jest na trzech parach więc kontrola głośnika i DF powinien być na dobrym poziomie - impedancja wyjściowa wzmacniacza zmniejsza się wraz z ilością tranzystorów mocy co oczywiście zwiększa ten parametr (DF).

Skomentuj

Ja złożyłem p4100 i jestem naprawdę zadowolony. A mam z czym porównać:)

Skomentuj

ja tez mialem i mam ponownie 4100, ktora chyba bede oddawal na rzecz 7100. 4100 mialem z czym porownac, jest roznica bez dwoch zdan, czy sie bedzie podobac to rzecz gustu.. choc nie slyszalem od nikogo ze sie nie podoba:-) Dzwiek zywy, dynamiczny, zapas mocy, dobra kontrola, scena. Tylko droga zabawka, moim zdaniem warta zdecydowanie wiecej jak sie wydaje na kompletnego klona, ale warto miec jakies przyzwoite kolumny.

Skomentuj

Raven, o którym accutonie cell piszesz dokładnie? Ten 173-6-090 to chyba rarytas accutona.. :)

Miałeś .3lite promocję na niego czy 6kzł położyłeś za parkę?
                        http://audiotransducers.com/pl/sredn...173-6-090.html

Skomentuj

Dostałem 1,2k rabatu więc nie tak źle :)

Skomentuj

W audiotransducers? :)

Skomentuj

Zgadza się, tylko musiałem trochę czekać na sprowadzenie :P

Skomentuj

@Pogromca
                                Chwilowo gra na tym co miałem pod ręką (2,2 uf + 0,4mh + 12uf + lpad 6,8 i 2,2ohm) i jest bardzo łagodnie, wręcz brakuje tej estradowej tubowej ostrości, dzisiaj kupię wkładkę mikrofonową i pomierzę.

@Paweł
                                Spoko, opanowałem niecierpliwość związaną z budową, a i tak czeka mnie dłuższy remont.

Skomentuj

Słuszne spostrzeżenie i raczej bardzo daleko mi do takiego snobizmu:).
                                  Nie pisałbym tak gdybym nie słuchał tych wzmacniaczy.Zaczynałem od integr serii E a ostatnio pierwszy raz usłyszałem P7100 i mam bezpośrednie porównanie z P5000 i innymi budżetowymi klockami a także z moim pierwszym Uniampem...Uwierz mi nawet moja babcia zauważyłaby różnicę:).
                                  P7100 miażdży wszystko! I tu faktycznie sprawdza się zasada;najdroższy jest najlepszy.Ale nawet w przypadku konstrukcji Accuphase nie zawsze tak jest...
                                  Last edited by freedi; 15.10.2013, 08:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Raven, o którym accutonie cell piszesz dokładnie? Ten 173-6-090 to chyba rarytas accutona.. :)
                                    C90-6-724

Ja na początku pomyślałem, że 90 to średnica a on ma 123mm :P

Skomentuj

C90-6-724
                                      dokładnie o tym pisze :)
                                      to nowsza konstrukcja i ciekawa.

Skomentuj

.3lite a którego seasa na górę?

Skomentuj

http://www.seas.no/index.php?option=...152&Itemid=157
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X