Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaMnie ciekawi czy warto wydawać setki zł na elementy do takiego wynalazku i jego zasilacza, czy może wzmacniacze Zbiga, Ravena, Borysa oferują podobną jakość dźwięku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTo się tak naprawdę okaże ale już sama ilość tranzystorów mocy powinna sugerować, że wzmacniacz będzie mieć niebywałą kontrolę nad głośnikiem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez freedi Zobacz postanie mam porównania ale klony Accuphase warte są każdej wydanej na nie złotówki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaNie na temat...Z ciekawości, ile kosztuje złożenie accu ?
Zawsze można spróbować złożyć P-4100 i ocenić - wyjdzie dużo taniej a i tak powinien to być b. dobry wzmacniacz.
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaNie chcę nikogo obrażać ani dyskredytować konstrukcji, ale taka propaganda zalatuje audiofilskim snobizmem - "Mam extra drogi wzmacniacz; MUSI grać 100 razy wybitniej od tych 5 razy tańszych". Najlepsze są zawsze testy i porównania w większym gronie, pozwala to na większy obiektywizm :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postawyjdzie dużo taniej a i tak powinien to być b. dobry wzmacniacz.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postapowinien, czy jest?
W każdym wypadku topologia P4100 jest w miarę sensowna i do tego jest na trzech parach więc kontrola głośnika i DF powinien być na dobrym poziomie - impedancja wyjściowa wzmacniacza zmniejsza się wraz z ilością tranzystorów mocy co oczywiście zwiększa ten parametr (DF).
Skomentuj
-
ja tez mialem i mam ponownie 4100, ktora chyba bede oddawal na rzecz 7100. 4100 mialem z czym porownac, jest roznica bez dwoch zdan, czy sie bedzie podobac to rzecz gustu.. choc nie slyszalem od nikogo ze sie nie podoba:-) Dzwiek zywy, dynamiczny, zapas mocy, dobra kontrola, scena. Tylko droga zabawka, moim zdaniem warta zdecydowanie wiecej jak sie wydaje na kompletnego klona, ale warto miec jakies przyzwoite kolumny.
Skomentuj
-
Raven, o którym accutonie cell piszesz dokładnie? Ten 173-6-090 to chyba rarytas accutona.. :)
Miałeś .3lite promocję na niego czy 6kzł położyłeś za parkę?
http://audiotransducers.com/pl/sredn...173-6-090.html
Skomentuj
-
@Pogromca
Chwilowo gra na tym co miałem pod ręką (2,2 uf + 0,4mh + 12uf + lpad 6,8 i 2,2ohm) i jest bardzo łagodnie, wręcz brakuje tej estradowej tubowej ostrości, dzisiaj kupię wkładkę mikrofonową i pomierzę.
@Paweł
Spoko, opanowałem niecierpliwość związaną z budową, a i tak czeka mnie dłuższy remont.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaNie chcę nikogo obrażać ani dyskredytować konstrukcji, ale taka propaganda zalatuje audiofilskim snobizmem - "Mam extra drogi wzmacniacz; MUSI grać 100 razy wybitniej od tych 5 razy tańszych". Najlepsze są zawsze testy i porównania w większym gronie, pozwala to na większy obiektywizm :)
Nie pisałbym tak gdybym nie słuchał tych wzmacniaczy.Zaczynałem od integr serii E a ostatnio pierwszy raz usłyszałem P7100 i mam bezpośrednie porównanie z P5000 i innymi budżetowymi klockami a także z moim pierwszym Uniampem...Uwierz mi nawet moja babcia zauważyłaby różnicę:).
P7100 miażdży wszystko! I tu faktycznie sprawdza się zasada;najdroższy jest najlepszy.Ale nawet w przypadku konstrukcji Accuphase nie zawsze tak jest...Last edited by freedi; 15.10.2013, 08:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaRaven, o którym accutonie cell piszesz dokładnie? Ten 173-6-090 to chyba rarytas accutona.. :)
Ja na początku pomyślałem, że 90 to średnica a on ma 123mm :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaC90-6-724
to nowsza konstrukcja i ciekawa.
Skomentuj
Skomentuj