Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie mam już siły po raz kolejny prosić... Na prawdę Panowie... :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Nie mam już siły po raz kolejny prosić... Na prawdę Panowie... :/
      Nie wiem dlaczego się denerwujesz - jestem w trakcie projektowania budowy, wrzuciłem zdjęcie głośników żeby to pokazać i chcę się tylko dowiedzieć czy dobrze zrobie budując wszystko z OSB.
      Tego posta akurat można usunąć

Skomentuj

Witam,

budowa skrzynek praktycznie skończona:

Jutro druga warstwa wosku i będzie można wkręcać głośniki, mierzyć i dumać nad zwrotnicą do FW146 + ceramik STX.

Pozdrawiam,
        Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
          Dokładnie tak chciałem zrobić. Może nie tyle przez ekonomie a dlatego że OSB 22 mam pełno na magazynie:)
          Dzięki
          Ups, sorry za wprowadzenie w błąd, sam zrobiłem z wiórówki połączonej z MDF na front, właśnie sobie to uświadomiłem...

Skomentuj

Jacku, mam zwidy, czy juz widac klawiszowanie?

Skomentuj

Masz...

Skomentuj

ufff, dzieki bogu.

Skomentuj

Niestety, nie wszystko wyszło tak jak chciałem. To, co zauważyłeś, to niestety delikatne wgłębienie po rolce freza. Fornir jest cieniutki i bałem się aby nie zedrzeć go szlifując ten dołek. Niestety, do mistrzostwa jeszcze mi daleko i jest jeszcze kilka innych kwiatków ale suma sumarum jestem zadowolony z efektu.

Pozdrawiam,
                  Jacek Zieliński

Skomentuj

Ja nadal szukam wysokotonówki do 17scx. Mam mały budżet i do wyboru stx pc, stx pc-x, stx al, Visaton SC 10 N. Co wybrać?

Skomentuj

A może Wavecor TW22? Zdaje się są po 75zł.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

FW168 + NeoCD1.0
                        Linia i BR:

Miałem dać dziś więcej wytłumiania do linii, ale tak mnie głowa boli po wczorajszym koncercie że nie chce mi się nic, a tym bardziej robić coś z dźwiękiem.

Skomentuj

Bajera. Tylko te przegrode tweetera usun, albo zmien na skos, tak aby glosnik mial lekki offset. Daj mu oddychac, a nawet tak nieduzy offset bedzie pozytywnie wplywal na pasmo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            A może Wavecor TW22? Zdaje się są po 75zł.
                            W tej chwili są po 82zł w audiotransducers a to już przekracza mój budżet. Mam jakieś 250zł na wysokotonówki i zwrotkę.
                            Last edited by etaks; 21.12.2013, 16:24.

Skomentuj

Witam,

część stolarską można uznać za zakończoną:

Teraz trzeba rozpocząć etap elektrotechniczny.

Pozdrawiam,
                              Jacek Zieliński

Skomentuj

Jacek Zieliński nie schowałeś urządzeń do "narkozy" (strzykawki....)

Skomentuj

Kurde, przed wami nic się nie ukryje, a to klawiszowanie, a to problemy z uzależnieniem. Słowo daję totalna inwigilacja

Skomentuj

Jacku, Twoje aluminiowe stxy nadal aktualne?

Skomentuj

Tak. PW.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                        Kurde, przed wami nic się nie ukryje, a to klawiszowanie, a to problemy z uzależnieniem. Słowo daję totalna inwigilacja
                                        Żeby nie było że ja tylko inwigiluje

Skomentuj

Kawałek wyposażenia kuchni pocięty :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X