Niewinnie zaczynam zabawę z pomiarami głośników i nie wiem jak zabrać się za kolumnę typu MTM (centralny do kina). Do pomiarów brać parametry jednego średniaka + wysoki?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postarobisz to w warunkach domowych?
W sumie to może i bym miał, ale nie lubię robić sobie długów wdzięczności ;-)
Skomentuj
-
Ja malowałem kilka rzeczy kompresorem i zawsze wynikały jakieś syfy, czasem pływały od razu w lakierze, inne pewnie się doklejały.
Chyba będzie trzeba polerować, choć jak mam już kolumny ze zwrotnicami, to stoją nieoklejone, bo nie chcę ich z powrotem do warsztatu zabierać, ehh...
Muszę się zmusić i w końcu fornir położyć, na razie mam pomysł na dąb malowany poliuretanem bez podkładu, efekt fajny, bo dąb robi się prawie brązowy. Jakiś Domalux do parkietów mam, ale jest stary, więc pójdzie pod sitko, wcześniej nim lakierowałem, to coś pozostawało, ale jak używam starych, to tak potem jest, nie wiem czy to prawidłowa obserwacja, ale może właśnie przez długie przechowywanie grudki się tworzą.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaJakiś Domalux do parkietów mam, ale jest stary, więc pójdzie pod sitko, wcześniej nim lakierowałem, to coś pozostawało, ale jak używam starych, to tak potem jest, nie wiem czy to prawidłowa obserwacja, ale może właśnie przez długie przechowywanie grudki się tworzą.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaJa mam z OSB obudowy a fronty z MDF, najbardziej ekonomiczne rozwiązanie
Dzięki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czarecki Zobacz postaczy mogę użyć OSB 22mm do do zrobienia obudowy??
Najtańszy materiał z tych odpowiednich na kolumny to wiórówka.
---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post o 20:10 ----------
Zamieszczone przez czarecki Zobacz postadlatego że OSB 22 mam pełno na magazynie
Skomentuj
Skomentuj