Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Ostatnio kupiłem amplituner Azur 540R czyli pierwszy takowy wzmacniacz którego nie zrobiłem (sklonowałem) samemu (jak Uniamp, Hybryda, Symasym, FET-hex i parę innych) i jestem po prostu zawiedziony jakością - jakby mi wiele szczegółów wyleciało przez okno, amplituner chodzi niby na direct stereo i po prostu gra jak zmulony :/

W każdym wypadku jestem zawiedziony i niż nigdy nic gotowego nie kupię - polecam to samo innym osobom, lepiej coś na szybko złożyć (FET-hex czy Symasym) bo wiemy co składamy i jak to wygląda i cieszyć się raczej jakością niż marnością, nie mówiąc jeszcze o dostępnej tutaj Hybrydzie Ravena i innych do skopiowania.
    Sprawdz jaki jest faktycznie tor sygnalu. Lubisz sie bawic, to obetnij preampy i korekcje przy samej "dupie", podaj sygnal bezposrednio na koncowki i mocy i napewno dzwiek zmieni sie na plus.

Skomentuj

Nie wydaje mi sie, ze odcięcie pre ampa pomoże
      Najpierw sprawdz jak jest zbudowany i na jakich kostkach
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Juz wszyscy zapomnieli cmokania nad klonami wszelkiej masci LM ? Esencja tych klonow byl wlasnie brak preampa :) No ale oczywiscie masa roznych odmian, czesci, az popadli w skrajnosci ze sciaganiem folii z kondow.

Skomentuj

Jarali sie tez teslami :)
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mysle, ze to nie jest dobre porownanie :) te wzmaki robilo bardzo wiele osob, w tym rowniez takich, ktore mialy drogi sprzet, czy nawet bardzo drogi.

Teslami to sie jarali jak sie z alpharda przesiadlo. A tutaj bylo inaczej, ludzie zachwalali GC, w porownaniu do wzmakow z cenami nierzadko 5 cyfrowymi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Juz wszyscy zapomnieli cmokania nad klonami wszelkiej masci LM ? Esencja tych klonow byl wlasnie brak preampa :) No ale oczywiscie masa roznych odmian, czesci, az popadli w skrajnosci ze sciaganiem folii z kondow.
              Skrobanie jest w Polsce zabronione, więc dziwi mnie, że ich nie posadzili za te kondensatory

Skomentuj

PM masz racje
                Ale jak ktos cos nowego złoży to w większości przypadków jest zadowolony
                Potem zaczyna mu czegoś brakować i modzi dalej
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                  A pochwalisz się co to ciekawego tam masz? :P
                  http://diyaudio.pl/showthread.php/21...oject-aleX-%29

Dzisiaj psklejałem pokrywę z MDF .
                  Zostało fornirowanie, wyfrezowanie wentylacji i założenie tematu w gotowych konstrukcjach

Skomentuj

lm'om naprawdę niczego nie brakuje, za swoją cene to rewelacyjne wzmacniacze.

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                      podziekowanie dla kolegi ASA :) za rozrysowanie daytonow do projektu :) juz niedlugo bedzie projekt obudowy i mozna zaczac ciac na cnc

Naprawdę nie ma za co, przyjemne oderwanie od "dupereli" dnia codziennego.
                      CNC troszkę mnie kręci, kumpel zrobił 3 osiówkę , tylko że słabe wrzeciono ma i troszkę "wiotka" konstrukcja. U mnie to będzie stal i bez pseudo oszczędności. Jedynym problemem jest czas.
                      Pozdrawiam i życzę miłego wieczorka niedzielnego
                      asa
                      P.S.
                      Mam taką propozycję, co by powiedzmy rozrysowane bryłki głośników zamieszczać w dziale pobieralnia. Myślę, że można by stworzyć fajną bazę do wykorzystania w projektach. Jest kwestia formatów itp, ale można by to dograć.

Skomentuj

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
                        Mam taką propozycję, co by powiedzmy rozrysowane bryłki głośników zamieszczać w dziale pobieralnia. Myślę, że można by stworzyć fajną bazę do wykorzystania w projektach. Jest kwestia formatów itp, ale można by to dograć.
                        faktycznie mi sie nie chce tworzyc glosnikow... a w Solidzie jest rozbudowany modul to tworzenia renderigow

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          faktycznie mi sie nie chce tworzyc glosnikow... a w Solidzie jest rozbudowany modul to tworzenia renderigow
                          Renderingi, to nie problem i są lepsze zabawki niż solid. Mi nie chodziło o akademię sztuk pięknych, tylko o czysto techniczne sprawy takie jak wymiary, średnice otworów, objętość i takie tam, bo tylko takie bryłki mają dla mnie sens i da się je wykorzystać. ASP uprawia moja kumpela, ale niestety materiału źródłowego nie potrafi zrobić.
                          Zresztą nie było propozycji.
                          pozdrawiam

Skomentuj

slucham sobie tych kolumn w celu wygrzania, na zwrotnicy dobranej na sluch... przyznam szczerze ze podobaja mi sie
                            bedzie cos godnego polecenia

Skomentuj

Ale masz je teraz z awx na górze czy wrzuciłeś coś niżej?
                              <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

awx
                                nie chcialo mi sie przekladac PCXa a PC nie mam przeciez

Skomentuj

Testy na "stole": muszę przyznać że średnica czaruje :)
                                  Załączone pliki

Skomentuj

Modyfikowałeś układ czy leciałeś z traxmana dokumentacji?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Modyfikowałeś układ czy leciałeś z traxmana dokumentacji?
                                      Nie modyfikowałem. A Ty coś kombinowałeś?

Skomentuj

Kiedyś próbowałem, bo nie do końca podoba mi się w tym układzie wyciskania maxa z tej lampy. Jest to uzasadniona rzecz, bo początkujący chcą jak najgłośniej, jednak mi to nie pasowało. Strasznie drażniła mnie czułość wejściowa i mały kąt regulacji potkiem przy standardowym źródle 0,7-1V. Samym sprzężeniem niewiele zdziałałem, więc aplikowałem po swojemu wg noty, oczywiście punkt pracy dobrałem dużo mniej obciążający lampę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                          Kiedyś próbowałem, bo nie do końca podoba mi się w tym układzie wyciskania maxa z tej lampy. Jest to uzasadniona rzecz, bo początkujący chcą jak najgłośniej, jednak mi to nie pasowało. Strasznie drażniła mnie czułość wejściowa i mały kąt regulacji potkiem przy standardowym źródle 0,7-1V. Samym sprzężeniem niewiele zdziałałem, więc aplikowałem po swojemu wg noty, oczywiście punkt pracy dobrałem dużo mniej obciążający lampę.
                                          To w sumie od nowa robiłeś wzmacniacz. Na początek układ jest ok, nawet bardzo dobry. Do tego stopnia lampa mi się spodobała że zastanawiam się czy nie sprzedać tego i nie robić czegoś bardziej rozwiniętego

Skomentuj

Czaruję...
                                          X