Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w stxie sa membrany od scanow i co?

Skomentuj

No chyba nie Pawle... :) przyjrzyj sie... Te membrany AWXowe to juz wiele firm stosuje, chyba wspolne zrodlo maja w tajwanie :)

Skomentuj

Nawet jakby to był zakamuflowany STX to i tak nie zmieniłoby to faktu, że to kiepski głośnik. Sam napis "Davis" nie spowoduje że zacznie grać lepiej.

Moim zdaniem to jest zupełnie inna konstrukcja. STX nie ma przecież monopolu na wyglad membrany z plecionki z włókna węglowego.

Skomentuj

Przecież to zupełnie inny głośnik, tylko membrana podobna (lub ta sama).
          Cała reszta jest inna, więc...

Skomentuj

Witajcie mam do was kolejne pytanko. Mianowicie chodzi mi o referencyjny projekt FX 300. W schemacie stx'a jest aby dolna cześć wypełnić i tu cytat: "piasek kwarcowy albo wata". Mam kupić worek tego:
            http://www.leroymerlin.pl/materialy-...8947,l347.html

I przed przykręceniem boku nasypać? Ewentualnie mogę dać wełnę należy ją ciasno upchać tam tak? Właściwie to czemu ma to służyć? Bo mi jako amatorowi to kojarzy się ze zmianą środka ciężkości w dół.

A drugie pytanie to jaki właściwie powinna być rurka bas reflexu w tym modelu. 16 cm dluga otwór n nią ma mieć średnicę 48 mm
            czyli to to?
            http://www.stx.pl/tunel-bass-reflex-100x165.html
            Sa dwie na stronie STx bardzo podobne i troche taki metlik mam.

Z góry dzięki za odpowiedź

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Te membrany AWXowe to juz wiele firm stosuje, chyba wspolne zrodlo maja w tajwanie
              jeden zrozumial, reszta nie

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              Nawet jakby to był zakamuflowany STX to i tak nie zmieniłoby to faktu, że to kiepski głośnik.

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
              Witajcie mam do was kolejne pytanko. Mianowicie chodzi mi o referencyjny projekt FX 300. W schemacie stx'a jest aby dolna cześć wypełnić i tu cytat: "piasek kwarcowy albo wata". Mam kupić worek tego:
              http://www.leroymerlin.pl/materialy-...8947,l347.html

I przed przykręceniem boku nasypać? Ewentualnie mogę dać wełnę należy ją ciasno upchać tam tak? Właściwie to czemu ma to służyć? Bo mi jako amatorowi to kojarzy się ze zmianą środka ciężkości w dół.
              spokojnie mozesz zostawic pusta
              chodzi o to zeby ta komora nie rezonowala

16 cm dluga otwór n nią ma mieć średnicę 48 mm
              czyli to to?
              http://www.stx.pl/tunel-bass-reflex-100x165.html
              tak, ten. srednica pod ten tunel to 96-97mm. jak zrobisz 97mm to bedzie sie ledwo trzymalo

Skomentuj

Dzięki Pawle dziś chce po pracy jak zdążę zamówić już formatki i dokładnie jak krowa na rowie chce wytłumaczyć w tym zakładzie (drewnolux w wawie). potem urlop jak wrócę odbieram dechy i pisze do Ciebie :)

Skomentuj

ja tez musze zamowic plyty na FX-300
                  zaszaleje - 25mm front + 22mm reszta

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    Moim zdaniem to jest zupełnie inna konstrukcja.
                    Pewnie że inna ale chraka ma pewne cechy tych carbonowych membran
                    no i
                    Głośniki były używane do prób i grały tylko kilka godzin. Nie były lutowane.
                    Coś chyba w tym jednak jest

---------- Post dodany o 18:09 ---------- Poprzedni post o 12:35 ----------

dolphinie jak tam postępy :)
                    Bo cię jeszcze przegonie :P

Skomentuj

Eclipse nie drewnolux tylko sek na jagiellonskiej 52 lub 54
                      W bloku na dole
                      Sprawdzone miejsce
                      Frezuja i lamelki robią
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                        dolphinie jak tam postępy
                        Bo cię jeszcze przegonie :P
                        Generalnie uruchomiony, ale mam problemy z trafem sieciowym i reklamacja trwała zbyt długo... Na dniu będzie gotowy. Wtedy pojawi się może w gotowych konstrukcjach. :)

Jakie lampy stosujesz u siebie?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          Eclipse nie drewnolux tylko sek na jagiellonskiej 52 lub 54
                          W bloku na dole
                          Sprawdzone miejsce
                          Frezuja i lamelki robią
                          Dzieki nie zlozylem zamowienia wczoraj bo troche zmienila mi sie koncepcja ale miejsce do formatek jak najbardziej wykorzystam. Musze przeliczyc wszystko bo jednak fx 300 nie bede robil zrobie TL'ke z projektu Hermesa ale troche proporcje chce zmienic

Skomentuj

Proporcje TL chcesz zmienic?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zrobie TL'ke z projektu Hermesa ale troche proporcje chce zmienic
                              Poczekaj jeszcze tydzień, a będzie kopia mojej TLki o innych proporcjach :)

---------- Post dodany o 09:01 ---------- Poprzedni post o 09:00 ----------

Proporcje TL chcesz zmienic?
                              Najważniejsze żeby kanał był o takiej samej powierzchni.

Wszystko okaże sie za tydzień
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

zle mnie zrozumiales nie chce zmieniac wzorcowych wyliczen i powierzchni oraz litrazu tylko chce troche je wysmuklic zrobic glebsze a wezsze.

@Hermes dzieki ja pewne wymiary dostalem od kolegi z forum mysle ze porownam z tym co zaprezentujesz

Skomentuj

To ok

Panowie nie widzieliście gdzieś pomiarów znieksztalcen dla 30mm kopulek wavecora?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Generalnie uruchomiony
                                    Czyli nie masz się co bać że Cię przegonię :)

Jakie lampy stosujesz u siebie?
                                    6h9c, 6h8c , 6p3c-e

---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post o 11:11 ----------

anowie nie widzieliście gdzieś pomiarów znieksztalcen dla 30mm kopulek wavecora?
                                    na blogu zaph-a:
                                    TW030WA05:

Skomentuj

Do 6P3C mam też elementy jako druga w kolejce konstrukcję na warsztacie :)

uploadfromtaptalk1374139298923.jpg

Skomentuj

F2 poniżej 2kHz rośnie
                                        Czyli nie zagramy niżej.....
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może i rośnie ale to 2 harmoniczna no i głośnik za 100PLN :) 4 i 5 są bardzo nisko i nie rosną poniżej 2k a to już rzadkość w tym przedziale cenowym.
                                          Więc nie wykluczał bym niższego podziału, z wyższym rzędem może zagrać mimo wszystko ciekawie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X