Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    I nie, tweeter to nie będzie Accuton bo byłoby zbyt nudno.
    pewnie jakiś seas :)

Skomentuj

Naprawdę jestem tak przewidywalny? :(

Skomentuj

taki jeden biały ładny , taki metalowy ładnie by pasował :)
        Po za tym już gdzieś tu wspominałeś że masz na niego chrapkę

Skomentuj

Fakt, przy okazji w sumie - mam częściowo uruchomionego Alexa bo niestety były małe problemy a dupy truć nie chciałem więc od razu wzmacniacz też na porównanie będzie :P

Skomentuj

A mówiłem - bierz berylowego Revelatora :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tak dla przetestowania głośników, działają ...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                A mówiłem - bierz berylowego Revelatora :)
                Ale Ty już go masz :(

Trzeba mieć coś unikalnego a poza tym, od wielu miesięcy Seasa chciałem :)

Skomentuj

Ale Ty już go masz
                  Nie, nie...ja mam berylowego Illuminatora. Berylowy Revelator to całkowicie nowy produkt.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A widzisz, nie zauważyłem nawet :)

W każdym wypadku na tweeter od Seasa muszę czekać z audiodrivers.eu no chyba, że bym brał z Polinka ale drożej wychodzi i nie wiadomo czy jest na stanie - trzeba zapytać ale jeszcze mogę zmienić zdanie :P
                    Ten beryl nigdy mnie nie kręcił szczerze mówiąc, może kiedyś do innego projektu się weźmie :)
                    Last edited by .3lite; 14.10.2013, 19:38.

Skomentuj

Accuton
                      a czemu ten ?
                      A nie CELL ?

małe problemy a dupy truć nie chciałem
                      Ciekawy jestem jak połączyłeś w takim razie masy :p
                      Berylowy Revelator
                      na tego to ja się czaje :P

no i żeby OT nie było i na dowód , że się nie lenie

LuSzTi już pozew sądowy struga zapewne ( nie opatentował więc nic mu to nie da nic :P )

oraz oklepany zestaw ale tym razem w moim wydaniu dla forumowicza Adama ( i dla reszty forum )

Skomentuj

Wydaje mi się, czy kosze są trochę przekręcone/wkręty nie są w prostej linii ? :)
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                          Wydaje mi się, czy kosze są trochę przekręcone/wkręty nie są w prostej linii ?
                          Nie wydaje Ci się :)

Skomentuj

ED12LFA + D800 w testowej obudowie 85L

o ładniejszy front muszę uśmiechnąć się do PawłaS

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              Ciekawy jestem jak połączyłeś w takim razie masy
                              Przez częściowo uruchomiony mam na myśli działający (wg. oscyloskopu) stopień napięciowy który jako taki jest najtrudniejszy w tym wzmacniaczu :P

a czemu ten ?
                              A nie CELL ?
                              Średniotonowy 90 mm? To na razie ma grać w dwu drożnej aplikacji a potem dopiero za dwa / trzy lata może użyć go do czegoś większego...

Skomentuj

LuSzTi już pozew sądowy struga zapewne ( nie opatentował więc nic mu to nie da nic :P )
                                Ja prawników do Ciebie nie wyślę...tylko od razu kolegów z różnego rodzaju impulsatorami kinetycznymi :P

Skomentuj

Średniotonowy 90 mm?
                                  nisko-średniotonowy :P 5 calowy
                                  Przez częściowo uruchomiony mam na myśli działający (wg. oscyloskopu) stopień napięciowy który jako taki jest najtrudniejszy w tym wzmacniaczu :P
                                  to nie wiem jak uruchomiłeś bo bez stopnia wyjściowego jak masz zamontowany clamp to trany idą z dymem

impulsatorami kinetycznymi
                                  nie dopadną mnie :P odlecę

Skomentuj

nisko-średniotonowy :P 5 calowy
                                    A to nie wiem który, na pewno CELL?

to nie wiem jak uruchomiłeś bo bez stopnia wyjściowego jak masz zamontowany clamp to trany idą z dymem
                                    Nie podłączałem go bezpośrednio do zasilania a testowałem poprawność działania grup elementów z osobna wg. schematu czy czasem się nie "jebłem", po tym co widziałem na schemacie i te feedbacki z OPSa wraz z tym active clamping to szczerze mówiąc niektóre rzeczy mnie przerastały (i dalej przerastają) i nie ryzykowałem uruchomienia całego bez OPSa :) W każdym wypadku płytka stopnia napięciowego będzie działać.

I przy okazji - przed chwilą byłem zajęty Accuphase i wreszcie coś gotowego już:

Na razie testowo też sprawdziłem działania wszystkich tranzystorów i czy nie ma przebicia do płaskownika, raczej nie uruchamiam go jeszcze a idę składać drugi póki mam trochę czasu :/

Skomentuj

Ja dziś poskładałem 4sygnałóki 5m do auta, jutro muszę je przeciągnąć + czeka mnie dalsza walka z instalacją ale już powoli widać koniec:)
                                      Ogólnie kupiłem bardzo fajne wtyki do tych sygnałówek, solidnie wykonane plus bardzo dobrze się lutują:) Jak by ktoś szukał to nazywają się: NEUTRIK-REAN NYS 352BG. Jedyny minus to że nie mają oznakowane kolorami L i P Ale u mnie będzie termokurczki kawałek na obu końcach:)

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP Zobacz posta
                                        ED12LFA + D800 w testowej obudowie 85L
                                        Brawo za odwage, fajowy projekt:) jak brzmienie stx?

Skomentuj

I przy okazji - przed chwilą byłem zajęty Accuphase i wreszcie coś gotowego już:
                                          Mnie ciekawi czy warto wydawać setki zł na elementy do takiego wynalazku i jego zasilacza, czy może wzmacniacze Zbiga, Ravena, Borysa oferują podobną jakość dźwięku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X