Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Ladne te wzmaki, szczegolnie w srodku. Szkoda jednak, ze mimo wlozonej ogromnej pracy, wyglada to na samorobke i do oryginalu to dalej daleko :(

W amatorskich warunkach, chyba zdecydowanie trudniej zrobic ladny wzmacniacz niz ladne kolumny.
    Mi akurat zupełnie nie zależało żeby wyglądał jak oryginał, ważne żeby dobrze grało; )

Ptetrycz, zgadza się, tak jak rozmawialiśmy, korzystałem z Twojego rozwiązania w szczególności że ta płyta montażowa z modu nie zdałaby egzaminu. Muszę jeszcze kabelki pospinac.

Skomentuj

Jacy wszyscy zazdrośni :p
      Zamiast sie cieszyć, ze forum sie rozwija i nie samymi kolumnami żyje!

Wypomne wam to w odpowiedniej chwili i odpowiednim temacie :]
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Miło mi że pomogłem. Super Ci wyszło.
        BTW Pteterycz :)
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          Znalazłem zdjęcia z budowy mojego P-7100 około rok temu. Myślę, że mogę wrzucić do elektroniki, szkoda je wyrzucać :)

Skomentuj

Ladne te wzmaki, szczegolnie w srodku. Szkoda jednak, ze mimo wlozonej ogromnej pracy, wyglada to na samorobke i do oryginalu to dalej daleko

W amatorskich warunkach, chyba zdecydowanie trudniej zrobic ladny wzmacniacz niz ladne kolumny.
            Kurde, przecież te dwa klony wyglądają lepiej niż niejeden fabryczny klocek. Bez zarzutu, nie wiem czego się czepiać. W życiu bym nie powiedział, że wygląda na samoróbkę, szczerze mówiąc, nie wiem skąd to skojarzenie.
            A oryginał moim zdaniem wcale taki piękny nie jest i nie widzę żadnego sensu w dążeniu do niego, właśnie to jest fajne w DIY, że każdy może według swojej wizji robić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              Na co?
              Bo tez sie biore za skladanie, jak reszta ekipy. Jeszcze tylko front musze wydlubać
              Mój nie bedzie podobny do oryginalu, bo oryginalna buda podoba mi sie tylko dlatego ze jest prosta. Na nieszczescie naogladalem sie innych i teraz mi w glowie chodza rozne pomysly na wlasną

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ps Takie fajne graby na front dzis wykombinowalem/ niestety za duze na moją obudowę:

Last edited by ruffpl; 19.06.2015, 19:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Jacy wszyscy zazdrośni
                Zamiast sie cieszyć, ze forum sie rozwija i nie samymi kolumnami żyje!

Dobrze sie czujesz Łukasz?

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                Kurde, przecież te dwa klony wyglądają lepiej niż niejeden fabryczny klocek. Bez zarzutu, nie wiem czego się czepiać. W życiu bym nie powiedział, że wygląda na samoróbkę, szczerze mówiąc, nie wiem skąd to skojarzenie.
                A oryginał moim zdaniem wcale taki piękny nie jest i nie widzę żadnego sensu w dążeniu do niego, właśnie to jest fajne w DIY, że każdy może według swojej wizji robić
                Ja sie niczego nie czepiam. Napisalem, tylko ze estetyka wykonania nie zbliza sie do oryginalu Accuphase. I wcale mnie to nie dziwi, bo wykonanie takiej obudowy jak oryginal jest wlasciwie poza zasiegiem zwyklego dlubacza.

Skomentuj

jak oryginal jest wlasciwie poza zasiegiem zwyklego dlubacza.
                  kwestia kasy .

Skomentuj

Mada faka.... Mialo byc tak pieknie a tu kuku.. troche za duza cewka.. Moze cos sie jutro wykombinuje :) Dzis juz czas na piwko

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                      Ja nie chcę nic mówić, ale kolega się na kimś chyba wzorował :):flapper:

Pteterycz czapki z głów.... A jednak oryginalny napis, o którym wspomniałem wcześniej da się zrobić :) Wygląda PRO i z chęciął postawiłbym go u siebie.

Ps. To już "czepianie" się o najdrobne szczegóły... ale jeszcze dałbym małą białą czcionką napis "Power" i oznaczenie modelu na dole w rogu.

Skomentuj

Jak to gra w porównaniu z jakimis firmówkami vintage?
                        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                          Jak to gra w porównaniu z jakimis firmówkami vintage?
                          Ja swojego klona e450 porownywalem do 550 ES, ktorego mam w domu. Sony wypada raczej slabo:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                            Pteterycz czapki z głów.... A jednak oryginalny napis, o którym wspomniałem wcześniej da się zrobić :) Wygląda PRO i z chęciął postawiłbym go u siebie.

Ps. To już "czepianie" się o najdrobne szczegóły... ale jeszcze dałbym małą białą czcionką napis "Power" i oznaczenie modelu na dole w rogu.
                            Dzięki! Ja w modushopie robiłem tylko kieszeń na vu metry a reszta rzeźba ręczna. Jak złożyłem to uświadomiłem sobie że mogłem taki bajer zamówić. :)

Ale myślałem też na symbolem powera.
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

to i ja swoją sztukę zaprezentuje..

Skomentuj

Atak klonów ;D Fajne elektrownie.

Skomentuj

Po półtora roku cosik w temacie zaczęło się dziać.
                                  Ważne że efekty widać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                    Ja swojego klona e450 porownywalem do 550 ES, ktorego mam w domu. Sony wypada raczej slabo:-)
                                    napisz cos wiecej o dzwieku, detalach, mocy, kontroli

550es znam na pamiec wiec bede mniej wiecej wiedzial jak gra klon, ktos obeznany w temacie moze jeszcze napisać jak 450 ma sie do 5100 lub 7100 i nak do 450 ma sie 407 lub 408

btw co tam potrzeba oprocz samych koncowek mocy, chodzi mi o to co tam w zbiorowych zamowieniach bylo jeszcze skladane, plytka protektora ze wszystkimi zabezpieczeniami? wszystkie stopnie sa na wspolnej plytce stopnia koncowego?
                                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                      Po półtora roku cosik w temacie zaczęło się dziać.
                                      Ważne że efekty widać.
                                      A jak ma się coś ruszać , jak tylko planuje wyciągnąć kit z szuflady to borys publikuje coś nowego a gavron ogarnia grupowe

Skomentuj

Jeszcze parę elementów i odpalam :)
                                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                        Grado SR125i

Skomentuj

chyba pierwszy po borysie będziesz, oczywiście podziel się wrażeniami, szczególnie że bg1 też chyba miałeś

Skomentuj

Czaruję...
                                          X