Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

borys masz jakiś możliwie minimalistyczny projekt na IR2153?

Pająk na tym układzie mi odpowiadał, więc nie zaszkodziłoby zrobić na nim porządniejszego zasilacza z zabezpieczeniem nadprądowym włącznie.

Skomentuj

Juz bardziej minimalistycznie sie praktycznie nie da, no moze sie i da ale super bezpieczne to nie bedzie.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Najwidoczniej mini AS w Krakowie :P Kolega raven1985 zapamięta ten dzień na dłużej, ponieważ rozwalił tweeter kolegi Racjonalnego Zwiększał głośność na Accuphase P-800 i w pewnym momencie jeden Morel poszedł spać :)

Skomentuj

Morele latwo się wskrzesza.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            Najwidoczniej mini AS w Krakowie :P Kolega raven1985 zapamięta ten dzień na dłużej, ponieważ rozwalił tweeter kolegi Racjonalnego Zwiększał głośność na Accuphase P-800 i w pewnym momencie jeden Morel poszedł spać
            Raven - pogromca Moreli :P A tak na serio dzięki za fajne spotkanie. Miło było się spotkać i posłuchać różnych wynalazków, nawet na jednej kolumnie :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A pytanie z tych "który lepszy" chodzi o beryle..
              Wypowiecie się Panowie na ten temat?

Na As nie dotarłem to choć tu coś widzę

Skomentuj

Niestety na to trzeba poczekać - głośniki poszły do Raven'a i pewnie jak będzie miał czas posłuchać i przetestować, to się wypowie. My tego nie testowaliśmy, ponieważ głośniki były tam raczej tylko jako dekoracja :)

Skomentuj

He, pokaz sił na przyszłość :)

Ja słyszałem tego tańszego w konstrukcji Akkusa, sam beryl był dla mnie takim chyba końcem poszukiwania wysokich tonów..
                  Ze względu na to, ciekawi mnie opinia o tym troszkę droższym modelu.. Ciekawe zestawienie bym miał u siebie taki beryl +12MU i SS22W.

Skomentuj

Również podziękował za spotkanie :)
                    Jak ktoś ma morela do spalania to się polecam
                    Zclipować 800W accu i spalić morela ? No problem :thumbsup:

Zamieszczone przez mato_22 Zobacz posta
                    A pytanie z tych "który lepszy" chodzi o beryle..

To się okaże :cool:

Skomentuj

Raven to ja Cię proszę o bardzo wyczerpującą recenzję, nie ukrywam że będę zmieniał kopułkę.
                      Tylko jedno "ale" gdzie Focala i za ile?
                      Wiadomo w jakich konstrukcjach Focala przedmiotowy model występuje?

Skomentuj

Ten focal jest w zestawach CA lub aktywnych monitorach focala. Do dostania w dobrych sklepach CA lub bezposrednio u Focala za okloło 700 euro para

Skomentuj

focale to wersje samochodowe .
                          Recka będzie :)

Skomentuj

Ja też czekam:thumbsup:

Skomentuj

Na AS Focale z berylem na górze dały radę !! mega zagrało to naprawdę

Skomentuj

Już nie mogę się doczekać

Skomentuj

sylvek

z jakiego to zestawu dokładnie, może się orientujesz?

Skomentuj

http://www.cdiscount.com/high-tech/f...057754037.html

Skomentuj

Najciekawsze brzemienie wg mnie z tego, co udało się posłuchać to focale z berylem, wersja studyjna.

Skomentuj

Ale ten "średni" zestaw, zagrało to w/g mnie super.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                          Juz bardziej minimalistycznie sie praktycznie nie da, no moze sie i da ale super bezpieczne to nie bedzie.

Bez integracji zabezpieczenia głośników i ewentualnie po zastosowaniu pojedynczego kondensatora po pierwotnej dałoby się trochę zyskać na wymiarach, wtedy nawet byłoby bezpieczniej.

Jaką moc uzyskujesz ciągłą/chwilową i na jakich tranach oraz rdzeniu?

Skomentuj

Czaruję...