Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nierdzewka chyba skończona ;-)

Wyrównałem wymiary całej blachy (skracając ją o kilka mm przy okazji), powierciłem pod montaż sterownika oraz wyciąłem przepust na kable trafa/iec do sterownika by wychodziły spod pcb (nie będą się plątały oraz będą krótsze). Zostało powiercenie dziur do przykręcenia całości do podstawy wzmaka, ale to już banał i minuta roboty.

Sterownik zamocowany jest na 8 dystansach plastikowych 12mm. od dołu przykręcony do tej blachy jest mostek, trafo zostaje jednak pod blachą no i oczywiście wyprowadzenia kondensatorów również od dołu co z resztą widać na zdjęciach ;-) Większość plątaniny kabli będzie ukryta pod blachą, w sumie nie ma to wielkiego znaczenia bo i tak nie będzie tego widać, ale jak można to czemu nie :)

Skomentuj

:)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        :)

Z terarium ci uciekło?

Skomentuj

jak graja te kable?

Skomentuj

Jeszcze nie podłączałem

Kolumny jeszcze nie gotowe a AudioShow już za tydzień.
            W Bydgoszczy jest problem z galwanizacją... większość nie obrabia aluminium, a w firmie gdzie to robią, wybrzydzają na taką ilość jak kilka płytek :mellow:

No nic, terminal na AS będzie srebrny.
            Last edited by marian; 29.10.2015, 21:29.

Skomentuj

Pewnie nie pokażesz teraz tutaj efektu końcowego, dopiero po AS? :)
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Chciałbym efekt końcowy pokazać na zdjęciu z dobrego aparatu... bo wiesz jak to jest
                Więc dopiero pewnie po AS.

Skomentuj

To ja wezmę aparat :)
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

a w firmie gdzie to robią,
                    WZL-2?

Skomentuj

Jeszcze nie podłączałem
                      Zdradzisz co tam do środka wsadziłeś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                        Zdradzisz co tam do środka wsadziłeś ?
                        http://diyaudio.pl/showthread.php/24...obudowy/page11
                        Last edited by marian; 29.10.2015, 23:32.

Skomentuj

Waloos pewnie pytał o kabel, wydaje mi się że marian zakonfekcjonował Klotza
                          Last edited by Tobike; 30.10.2015, 07:48.

Skomentuj

To może nie rób dziury pod terminale, tylko kup póki co takie: http://allegro.pl/gniazdo-banan-meta...215559057.html (GNIAZDO BANAN METAL GOLD HQ VITALCO DŁUGIE (1741))

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              To może nie rób dziury pod terminale
                              Stolarka jest już gotowa, wszystkie dziury wycięte.
                              Po prostu terminal nie będzie czarny (na AS) i tyle.
                              Po AS już będzie bez ciśnienia, to spokojnie się poszuka firmy która to poczerni.

A gniazda bananowe mam HD-520A.
                              Last edited by marian; 30.10.2015, 10:03.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/24...obudowy/page11
                                marian ale mi chodziło o kabel :) w twoim temacie chyba o tym nie wspominałeś, wiem tylko że na melodikę coś takim kiedyś narzekałeś więc pewnie nie ona :)

Skomentuj

Nie jestem pewien ale mogą to być kable firmy qed ruby
                                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

To są te same kable, co w poprzednich latach przywieźliśmy wraz ze sprzętem do Emki.
                                    Hi-End pełną gębą.

Skomentuj

"Opakowanie" ładniejsze to +30 do jakości :P
                                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Będziemy mieli również droższe kable, dla porównania.

Skomentuj

Prace na warsztacie nad zasilaczami..
                                          Jeden do E- 450 drugi lampowy do Lamma'a

Skomentuj

Czaruję...
                                          X