Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dac gra.
    bas się z ad nie zmienił znacząco (niestety) ale dyskretny stopień wyjściowy tchnął nowe życie w średnie i wysokie .
    Żadnych wzmacniaczy operacyjnych już nigdzie nie wkładam

Skomentuj

Pytanie do oblatanych diyowiczow. Z czym ozenic SS 18W8545? Cena na wysokotonowke max 300zl. Narazie moje typy to HDS lub cos od SB, a moze Seas w WG?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Pytanie do oblatanych diyowiczow. Z czym ozenic SS 18W8545? Cena na wysokotonowke max 300zl. Narazie moje typy to HDS lub cos od SB, a moze Seas w WG?
        CSS od pharoha :)

Skomentuj

Chetnie, ale nie przejdzie :( bedzie jeszcze centralny wiec trzeba by 3 sztuki

Skomentuj

Ja używałem tych SS z Seasem 27 TDFC. Zboruch ich słuchał.

Skomentuj

Ja buduję swoją wiedzę, pozdrowienia z Reggio Emilia :)
              http://www.klippel.de/service/news/n...-in-italy.html

Skomentuj

Zamieszczone przez ulan66 Zobacz posta
                Ja używałem tych SS z Seasem 27 TDFC. Zboruch ich słuchał.
                Wlasnie tak sie zastanawiamy co tam finalnie kupic. Ja bym poszedl w duzego revelatora, ale to nie to siano.

Skomentuj

Wlasnie tak sie zastanawiamy co tam finalnie kupic. Ja bym poszedl w duzego revelatora, ale to nie to siano.
                  Gdyby można było pożyczyć gdzieś i zaprezentować je z najlepszej strony to kto wie jakby się zachował.
                  Z drugiej strony jest już na rynku trochę nowych konstrukcji i w niższych pieniądzach.

Skomentuj

Bierze SBA 29 jeśli lubisz charakterystyczne dla pierścieniowców granie z zadziorem.
                    A może coś z Audaxa? http://audiotransducers.com/pl/8-wys...roducent-audax
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Bierze SBA 29 jeśli lubisz charakterystyczne dla pierścieniowców granie z zadziorem.
                      A może coś z Audaxa? http://audiotransducers.com/pl/8-wys...roducent-audax
                      Coś konkretnego z Audaxa widzisz w parze z SS 8545? Nie może grać ostro.

Skomentuj

Zamieszczone przez ulan66 Zobacz posta
                        Gdyby można było pożyczyć gdzieś i zaprezentować je z najlepszej strony to kto wie jakby się zachował.
                        Z drugiej strony jest już na rynku trochę nowych konstrukcji i w niższych pieniądzach.
                        Mozna je zalatwic, ale Marcin mowil, ze nawet jakby zagraly ladnie, to i tak sa sporo za drogie, dlatego szukamy alternatywy.

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                        Coraz bardziej sklaniam sie wlasnie do SBA 29. Ja lubie granie z zadziorem, ale kolegi gust moze byc inny :)

Skomentuj

Mozna je zalatwic, ale Marcin mowil, ze nawet jakby zagraly ladnie, to i tak sa sporo za drogie, dlatego szukamy alternatywy.

Coraz bardziej sklaniam sie wlasnie do SBA 29. Ja lubie granie z zadziorem, ale kolegi gust moze byc inny :)
                          Czy taki czy inny głośnik i tak wszystko sprowadza się do tego, że fajnie byłoby któregoś posłuchać jeśli są możliwości.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            bas się z ad nie zmienił znacząco (niestety) ale dyskretny stopień wyjściowy tchnął nowe życie w średnie i wysokie .
                            Przy następnym spotkaniu wezmę 851N i spróbujemy to porównać. Zobaczymy jak ten ich DSP sobie z tym radzi.

Skomentuj

Z ad na basie znosnie gra jedynie AD1865
                              Jednak ma słaba gore
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                Taki tam zaje..fajny dac :-D Mój numer jeden na tą chwilę, najlepszy jaki miałem i słyszałem.

Dac na PCM1702, jak zresztą widać na focie, konwerter amanero + izolator + obudowa z modushop.

Muszę posłuchać jeszcze jakiegoś daca R2R, jestem ciekaw czy będzie reprezentował ten sam poziom dźwięku. Jak widać, niby starsza kostka a jest wyraźnie lepsza od w miarę świeżej AK4490. Taki padł werdykt u kolegi po paru godzinach słuchania.

Adam_85 - poproszę o szczegółowe info - może być na PW
                                Last edited by maniek860824; 11.11.2015, 20:59.

Skomentuj

W sumie to ostatnio zachciało mi się zbudować coś na PCM1704. Razem z kolegą taz pewnie coś wyskrobiemy równolegle z projektem DAC na AK4490, który pojawił się wcześniej. Niestety, problem jest z kostkami, które w dzisiejszych czasach kosztują bardzo dużo i nawet nie wiadomo, czy są oryginalne. W takim wypadku trzeba było rozebrać jakiś stary sprzęt z tymi kostkami :)

Skomentuj

Co było dawcą
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Pewno jakiś wysoki model pioneera :-)

Skomentuj

Też jestem ciekaw, pioneer - czy denon, jaki?

Skomentuj

Najwyższy ampli od pioneera
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X