dac gra.
bas się z ad nie zmienił znacząco (niestety) ale dyskretny stopień wyjściowy tchnął nowe życie w średnie i wysokie .
Żadnych wzmacniaczy operacyjnych już nigdzie nie wkładam
Wlasnie tak sie zastanawiamy co tam finalnie kupic. Ja bym poszedl w duzego revelatora, ale to nie to siano.
Gdyby można było pożyczyć gdzieś i zaprezentować je z najlepszej strony to kto wie jakby się zachował.
Z drugiej strony jest już na rynku trochę nowych konstrukcji i w niższych pieniądzach.
Gdyby można było pożyczyć gdzieś i zaprezentować je z najlepszej strony to kto wie jakby się zachował.
Z drugiej strony jest już na rynku trochę nowych konstrukcji i w niższych pieniądzach.
Mozna je zalatwic, ale Marcin mowil, ze nawet jakby zagraly ladnie, to i tak sa sporo za drogie, dlatego szukamy alternatywy.
Taki tam zaje..fajny dac :-D Mój numer jeden na tą chwilę, najlepszy jaki miałem i słyszałem.
Dac na PCM1702, jak zresztą widać na focie, konwerter amanero + izolator + obudowa z modushop.
Muszę posłuchać jeszcze jakiegoś daca R2R, jestem ciekaw czy będzie reprezentował ten sam poziom dźwięku. Jak widać, niby starsza kostka a jest wyraźnie lepsza od w miarę świeżej AK4490. Taki padł werdykt u kolegi po paru godzinach słuchania.
Adam_85 - poproszę o szczegółowe info - może być na PW
W sumie to ostatnio zachciało mi się zbudować coś na PCM1704. Razem z kolegą taz pewnie coś wyskrobiemy równolegle z projektem DAC na AK4490, który pojawił się wcześniej. Niestety, problem jest z kostkami, które w dzisiejszych czasach kosztują bardzo dużo i nawet nie wiadomo, czy są oryginalne. W takim wypadku trzeba było rozebrać jakiś stary sprzęt z tymi kostkami :)
Skomentuj