Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Myślę że 50mm wysokości wystarczy.
    Do tego dojdą 5-10mm podstawki.
    Mój z takich podkładek na pewno by zeskoczył - na szczęście nie często używa się takiej głośności.

Rfck, te przyssawki to niezły pomysł, przynajmniej na czas jakiejś imprezki :flapper:
    Last edited by piotreq123; 21.08.2015, 18:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
      Mój z takich podkładek na pewno by zeskoczył
      Aż mi się nie chce wierzyć że tak ciężką obudowę taki głośnik może ruszyć, i to w górę, na tyle aby kolce wyskoczyły z podkładek.

Skomentuj

Nie będę filmików nagrywał - uwierz mi na słowo, że jest to możliwe. Ja też byłem bardzo zdziwiony.

Ty robisz zamkniętą, może nie będzie tyle ciśnienia, żeby to ruszyć z miejsca.
        Przetestuj zanim wykończysz budę, ja tego nie zrobiłem i żałuję, bo teraz na pewno bym zrobił głośnik z przodu.

Skomentuj

Rfck, te przyssawki to niezły pomysł, przynajmniej na czas jakiejś imprezki
          Tak na serio to byś musiał mieć takie jak np. do montowania uchwytu do nawigacji na szybie :)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Aż mi się nie chce wierzyć że tak ciężką obudowę taki głośnik może ruszyć, i to w górę, na tyle aby kolce wyskoczyły z podkładek.
          Ale to są nóżki nie kolce, jakby kolce sie wbiły w podłogę to by nie ruszył. Ale też jestem zdziwiony... musi przy tym mocno drgać co oznaczałoby złą obudowę :unsure:

Skomentuj

Paweł, odpaliłem te kolumny i muszę Ci powiedzieć, głębokie uznanie. Więcej napiszę jutro w odpowiednim temacie.

Skomentuj

Paczki prawie gotowe jeszcze tylko jakieś stopki i zaślepki na tunel:)

Skomentuj

ale daj lepszej jakosci zdjecia

no i srubki! :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

Tak tak wiem śruby będą wymienione jak będę składał zwrotnice:) a co do zdjęć to puzniej zrobię lepsze a te na szybko fonem robiłem

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    Ale to są nóżki nie kolce, jakby kolce sie wbiły w podłogę to by nie ruszył. Ale też jestem zdziwiony... musi przy tym mocno drgać co oznaczałoby złą obudowę
                    No nie wyobrażam sobie kolców pod takim ciężkim klocem i zniszczonej dzięki nim podłogi.
                    Drga i podskakuje bo głośnik i tunel skierowane są w dół, a jak postawie go na boku to nic takiego się nie dzieje.
                    A co to znaczy zła obudowa? Co najwyżej za lekka może być.

Skomentuj

A co to znaczy zła obudowa? Co najwyżej za lekka może być.
                      Mało sztywna i lekka.

Skomentuj

A czemu glosnik w podloge? A niech to wyglada jak sub! glosnik, konkretny sub, a nie szafka na lampke nocna :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          A czemu glosnik w podloge?
                          Dobre zabezpieczenie przed dziećmi albo kiciusiem

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                            Dobre zabezpieczenie przed dziećmi albo kiciusiem
                            Eeeeeeeeeeee tam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

Troszkę lepsze zdjęcia ale też szału nie ma

Skomentuj

Napisz cos o lakierowaniu :)

Skomentuj

Co tu można napisać malowane były i znajomego było bardzo dużo szpachlowania ponieważ skrzynki były zrobione z płyty wiórowej a tylko front z mdfu. Kolor to biały półmat. Ogólnie dużo rzeźbienia:biggrin:

Skomentuj

Jakbys użył mdf nie było by tyle zabawy
                                    Ew obił hdf
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak wiem tylko ze ja je kupiłem takie :thumbsup:

Skomentuj

Męczę sub na 22SCX i mimo małej mocy coś w nim terkocze.

30l 40Hz BR

Felerny głośnik, czy coś mogłem zwalić?
                                        Filtr jest ze strony głównej forum.

PS Wykres SPL z przymrużeniem oka, bo zrobiony na szybko i to wkładką no name.
                                        Last edited by ampli; 22.08.2015, 16:06.

Skomentuj

40hz to chyba za wysoko jak na ten glosnik.
                                          Co do terkotania, to moze spotkalo Cie to co mnie. W moim glosniku znalazl sie opilek zelaza i powodowal slyszalne znieksztalcenia.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X