Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paweł atrapy wzmakow lampowych to chyba największe przekleństwo xxi wieku xD

Borys to mi się podoba. Ale obczaj przetworke JSK3200 jest na necie za 50zl do kupienia, kilka części za 20zl i jest 800W. Na większe moce można klonowac firmowe przetworki, np. taka jedna 5kw na 4 trafach, dosyć prosta, dokumentacje są do ściągnięcia, jak siebie myle to rdzenie 49

Skomentuj

raven
      Material CF139 cos jak 3c90.
      http://powermagnetics.co.uk/pace-com...es/etd29-cf139

SowaZ
      Bede robil sam od zera tak zeby sie jak najwiecej nauczyc. Generalne nie musze robic ale musze robic zeby cos robic zeby nic nie robic
      Dzieki za inof

Juz mam zrobiony przyod przetworki, zabezpieczenie pradowe, podnapieciowe, softstart na triaku uruchamiany dodatkowym uzwojeniem, jeszcze brakuje troche pierdolek ale niedloge moze ruszy.
      Last edited by borys; 31.08.2015, 23:37.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
        tak zeby sie jak najwiecej nauczyc
        Tak trzymaj, podstawą to chcieć :)

Tu kiedyś kolega od nas składał fajny sprzecik:
        http://diyaudio.pl/showthread.php/21...t=Przetwornica

Skomentuj

Mam projekt PCB do podobnego schematu, nawet półprzewodniki leżą, ale jakoś mi się nie chce PCB transferować i trafa nawijać.

Chyba go uproszczę do IR2153, pająk na tym układzie działał całkiem nieźle pod wzmacniaczami (m.in. IRS2092 i jakieś proste w AB), tylko jak to pająk lubił się palić...

Z jednej strony nie odczułem jakoś bardzo negatywnie braku stabilizacji, ale do odpalania różnych wzmacniaczy prototypowych byłaby przydatna.

Skomentuj

No i drugi OPS do kompletu :) W czwartek regulacja dzisiejszego OPSa i na 90% pierwsze odsłuchy :)

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

A ja coś takiego dzisiaj odebrałem :) Pierwszy krok w kierunku porządnego panelu przedniego. Alu 8mm, cięte na laserze :) Będzie trochę roboty jeszcze z tym, do tego to okno jakieś większe się wydaje jak wziąłem to w rękę, w porównaniu do rysunku w CADzie... :P Teraz czas na pleksę i gałki.

Skomentuj

Gdzieś lokalnie to zamawiałeś czy w necie?

Skomentuj

Jak ktos ma cos do ciecia z alu lub stali to zapraszam wszystko wytne i z kazdej grubosci

Skomentuj

Cięte w firmie Vonart, we Wrocławiu - jakby co można napisać maila, wytną co trzeba :)

Skomentuj

Harnas, a z chromoniklu 5 lub 6mm? Potrzebuję na podstawy :)
                      Ciąłem kilka dni temu takie blaszki na TL, właśnie z chromoniklu i mieli tylko 2mm.
                      Na wylot tunelu będzie podłożony jeszcze bulpren.

Skomentuj

Fajny pomysl.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                          Ciąłem kilka dni temu takie blaszki na TL, właśnie z chromoniklu i mieli tylko 2mm.

Rozumie, że chodzi Ci o blachę nierdzewną (RVS). Mam o grubości 5mm. Podeslij rysunek bo nie mam jej dużo I nie wiem czy straczy.

Skomentuj

ale nierdzewka w wykonczeniu "lustro" wystepuje tylko do 1,5-2mm. grubsze to juz tylko mat i to bez zabezpieczenia... czyli pojdzie sporo pracy na polerowanie

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                              Rozumie, że chodzi Ci o blachę nierdzewną (RVS). Mam o grubości 5mm. Podeslij rysunek bo nie mam jej dużo I nie wiem czy straczy.
                              Może być w AutoCad? :)
                              PW

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              ale nierdzewka w wykonczeniu "lustro" wystepuje tylko do 1,5-2mm. grubsze to juz tylko mat i to bez zabezpieczenia... czyli pojdzie sporo pracy na polerowanie
                              :( na szczęście tylko mały obszar będzie widoczny.
                              To co kupiłem właśnie było oklejone folią ochronną, na początku chciałem zwykłą nierdzewke ale jak wspomniałem o polerowaniu to gość mi pokazał to i mówił że to chromonikiel.
                              Ale polerkę trzeba było zrobić by polepszyć efekt

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta

Oo panie, taki polysk że myślałem, że masz żyrandol na kolumnie xD

Skomentuj

Bardzo fajnie to wyszło.

Skomentuj

Zbieram powoli graty.

Skomentuj

Bębenek do auta prawie gotowy....

Skomentuj

Co to jest ?

Skomentuj

Budka dla subka.

Skomentuj

Czaruję...