Ja również, zwłaszcza jeśli ma jakiś fajny, dowolny kształt.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPanowie robię blat do kuchni diy
Czy interesuje kogos taki temat w "krok po kroku"?
Skomentuj
-
Nie wiem czy cos szczególnego ale diy
To jutro wrzuce temat
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postaDawaj, ja robiłem dla kolegi blat do kuchni z betonu, dodatkowo zbrojony, zalany następnie żywicą i zatopionym brokatem.
Nie pomyślałem o takim rozwiązaniu :)Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Kilka pytań było na PW.
Więc, ... wszystkie kolumny jeszcze ostatecznie nie wykończone. Było parcie więc nie przeszkadzało kilkukrotne dźwiganie tych wszystkich "bydlaków".
Z samymi accutonami to moje skrzynki, które sam sobie robiłem.
Reszta w wykonaniu binganta.
Nadarzyła się chyba JEDYNA okazja bezpośredniego porównania topowych przetworników.
Trochę siły :) to wymagało, ale się udało.
Wrażenia bezcenne.
Poniżej fotka rozwiewająca wątpliwości co do zastosowanych przetworników. Od lewej:
C25-6-158/ C90-6-724/ S220-6-221
R3004/662000/ 12MU/8731T00/ 8731T00/22W/8857T00
D3004/664000/ C90-6-724/ 22W/8851T00
Jak sie pomyliłem to chłopaki mnie poprawią
Każda gra inaczej i na bardzo wysokim poziomie.
Nie jeden by znalazł co dla siebie :)
Mogę nie być obiektywny w ocenie, stąd może "ktoś" inny napisze ?! :cool:
Last edited by wieniu26; 13.09.2015, 10:17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz postaPierwsze przymiarki na wylot tunelu
Sprawdzałeś czy ta kratka nie spowoduje świszczenia powietrza przy większych wychyleniach mambrany?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaLinia na 10" AWX?
Sprawdzałeś czy ta kratka nie spowoduje świszczenia powietrza przy większych wychyleniach mambrany?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaU siebie mialem taka kratke i nie bylo zadnych problemow. Pozniej tylko nie moglem na to patrzec bo jakos slabo to dla mnie wyglada.
Skomentuj
-
Ja obstawiam że sie sfajczy... Przymocuj tranzystory do płaskownka cu albo al a potem dopiero po profilu. Możesz tez maksymalnie przesunać pcb w dół i wtedy tranzystory nie trafią na tę przerwę.Last edited by madelektronik; 13.09.2015, 19:56.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaIrek chyba z tego co pamiętam kiedyś pisał o riadiatorach z odzysku że przykrecisz go a pod nim dziura na śrubke i pójdzie z dymem, musi być równomierne odprowadzenie ciepła
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaIrek chyba z tego co pamiętam kiedyś pisał o riadiatorach z odzysku że przykrecisz go a pod nim dziura na śrubke i pójdzie z dymem, musi być równomierne odprowadzenie ciepła
Ale faktycznie ta szpara chyba akurat gdzieś koło samej struktury wypada, więc nie najlepiej. Zabierze gdzieś ze 25% powierzchni to też nie najlepiej.
A nie masz miejsca żeby ta płytkę dać niesymetrycznie? Przesunięcie o centymetr powinno załatwić sprawę.
W ogóle, to trochę mały ten radiator, będziesz jeszcze coś do niego przykręcał? Ja mam 4x10x15cm i w obudowie jest mocno ciepły, a mam trafo z uniego (2x33VAC) i na 8R (no, trochę mniej, min. impedancji ok. 5,5R)
Skomentuj
Skomentuj