Zamieszczone przez lklukasz
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
http://s1070.photobucket.com/user/Pa...ssion.jpg.html Z tego co widzę między środkami głośników jest 10.5 cm , u mnie jest 11cm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz postaTe 11 cm jest mierznąć prostopadle do podstawy czy też po skosie od środka do środka ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPaweł zapewne jeszcze ma
ale chyba mam 80mm fronty
no mam, ale 3szt i kazdy inny :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie jestem pewien czy dokladnie ten model, ale mialem BC u siebie. przecietny plastikowy - wg mnie szkoda czasu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSzukam czegos sensownego i w miare taniego do pracy z Tonsilem GDN 13/40/2.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSzukam czegos sensownego i w miare taniego do pracy z Tonsilem GDN 13/40/2.
dzien przed wysylka
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaZobaczymy czy bedzie slychac inne kondensatory w zasilaczu, zabawa w audio voodoo :-)
Skomentuj
-
Zakladam, ze roznicy nie bedzie, ale gadac, ze nie ma bez zweryfikowania zagadnienia, a sprawdzic i miec wyrobiona opinie na pewnej podstawie, to chyba roznica:-) widze po forach dosc powszechne zjawisko wypowiadania sie w kwestiach, ktorych sie nie zweryfikowalo.. Opinia na podstawie, "wydaje mi sie"... nic sensownego nie wnosi, szerzy jedynie pewien niesprawdzony poglad. Wyglad nie ma znaczenia to chyba oczywiste, wychodze z zalozenia, ze lepiej czasem dorzucic pare zlotych dla swietego spokoju niz sie zastanawiac czy elementy typu jamicon nie sa waskim gardlem. Akurat te zlote kondensatory to zwykle nichiciony FW za 1,60 czy za 1,70 100uf/100v. Wiec przytyk nieco chybiony.
p.s. lubię robić różne porównania bo to daje mi możliwość bardziej świadomego wyboru, co wolę, co lubię, do czego jest sens dołożyć parę złotówek itd. Przy okazji jest to fajna zabawa.. Wydaje mi się, że między innymi o to właśnie chodzi w DIY. Dziwi mnie podejście na tej zasadzie, o której wspominam wyżej. Wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się mylę..Last edited by Adam_85; 07.10.2015, 15:16.
Skomentuj
-
Jeśli cena nie zabija, to można się oczywiście pokusić na jakieś ładniejsze kondensatory, sam nie lubię pakować nic gorszego niż Samwha (a w miejscowych sklepach niestety nie ma zbyt ciekawych do wyboru).
Gdybyś robił przetwornicę lub wzmacniacz w klasie D, to wtedy elektrolity na zasilaniu mają znaczenie, raczej nie będzie to słyszalne, ale warto chociażby dla żywotności dobre kupić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postazabawa w audio voodoo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaA gdzie masz te takie naj naj naj ...... naj czerwone (mają też odmianę czarną, ale są tańsze :-))?
- przepaść !!! dwa inne wzmacniacze, tu mi nikt nie powie zagrało to jak powinno!!
...
Jak ceny BG mocno poszły w górę rozebrałem i sprzedałem na części z mega wielkim zarobkiem, ogrmonym wręcz.
Czy dał bym tyle za te kondensatory za ile je sprzedałem ? NIGDY !!
P.S żeby nie brać mnie za jakiegoś maniaka BG i takiego co słucha kabli, podstawek czy innych pierdół, ale lubię w elektronice mieć solidnie wykonane sprzęty na markowych elementach, a z tym GainClone i BG to tylko ta jedna sytuacja gdzie zauważyłem istotną różnicę. Wpychając te BG gdzie indziej nic nie zaobserwowałem pozytywnego.Last edited by gucio.; 07.10.2015, 17:24.
Skomentuj
Skomentuj