Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

El_liero, to antyperspirant rexona for men

... to jest taki klej kontaktowy za 26zł i jest do dupy.... nie polecam!! henkel moment rulez

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      widzę pewną analogie
      eee tam. trafila sie okazja na niskotonowca a ze przypadkiem masz identycznego to postanowilem skozystac z projektu zwrotnicy

Skomentuj

To może ja też dodam coś od siebie.
        Właśnie jestem na etapie budowy kolumn na przetwornikach Peerless'a i Vify...

Myślę ze w przyszłym tygodniu uda mi się dokończyć dzieło...
        Załączone pliki

Skomentuj

fajne, szkoda tylko ze niemoge powiekszyc fotek :???:

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
            Foty proszę umieszczać na www.imageshack.us . Unikniemy problemów z transferem z serwera, a i można wtedy w dużym rozmiarze wrzucić zamiast takich miniaturek.
            Takero

Skomentuj

Witam.
              A czy może ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak wkleić zdjęcia żeby było je widać tak jak u Pawła S. kilka postów wyżej...?

[ Dodano: 2007-09-16, 14:54 ]
              http://img147.imageshack.us/my.php?i...6002682wv6.jpg
              http://img147.imageshack.us/my.php?i...6002684ol3.jpg

Skomentuj

to sa miniaturki. jesli cokolwiek kumasz z angielskiego to nie bedziesz mial problemow. wrzucasz fotke na serwa a potem wklejasz link do posta z okienka "Thumbnail for forums".

BTW zawsze mozna uzyc opcji podglad albo edytuj.

Skomentuj

Oto reszta zdjęć z budowy :wink:

Skomentuj

mariuszb, z linków które dostajesz wybierasz ten podpisany "thumbnail for forums #1"

Skomentuj

Już wiem.
                      Dzięki.

Skomentuj

Moja pierwsza konstrukcja, skrzynka na GDN 20/80/2

Wymiary zew 38/38/37,5, wior 20mm.
                        Wyrzynarki nie mam, otwornicy na wiertarke tez nie, otwory wygladaja jak wygladaja i tak ich widac nie bedzie.
                        Jako ze pierwszy raz robie skrzyneczke to moge sie podzielic skromnymi spostrzezeniami.

- klej Henkel Momment, wsiaka ostro w niezaimpregnowany wior tworzac cieniutka blone na powierzchni, ale nie ma sie tym co przejmowac bo zlapie mocno. Na pierwszej sciance przestraszylem sie, ze bedzie go za malo i posmarowalem 2x. Efekt - gory i doliny.
                        - Albo ja jestem taki rozrzutny, albo henkel tak ma.... puszka 0,8L gdybym nie smarowal pierwszej scianki x2 starczyla by mi na gora 5 scianek.
                        - wkrety... wystarczy spokojnie jeden co 10 - 15 cm, dawanie gęściej jest zwykłym marnotrawstwem.
                        - Duzo osob uzywa do docisku forniru walka kuchennego, ja dreptalem po skrzynce w butach na palcach (oczywiscie przez folie). Fornir przykleil sie idealnie, warunek buda musi byc na tyle mocna zeby to wytrzymala. (oczywiscie dziala tylko przy klejach kontaktowych)
                        - nie uzywajcie brazowej tasmy klejacej do laczenia forniru, ja uzylem z racji tego ze tylko to mialem pod reka. efekt - czeka mnie ostre szlifowanie jesli spirytus tego nie ruszy.

Skomentuj

mariuszb, jaki to fornir?? orzech??
                          rosiu82, mi ok 0,5 litra wystarczylo na 2 monitorki wiec chyba on taki juz jest...
                          ja fornir dociskam kawalkiem deseczki i ciezarem wlasnego ciala (niecalym bo klecze obok)
                          a z wkretami to faktycznie przesadziles :lol: sam klej spokojnie wytrzyma a wkrety daje sie dla spokoju

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            mariuszb, jaki to fornir?? orzech??
                            Tak to orzech amerykański.

Skomentuj

Może to nie na żywo bo pare dni foty mają, ale tak czy inaczej - zabawa z MB trwa :)

Skomentuj

:lol: o tym samym myslalem kilka razy... i to dokladnie z tym samym glosnikiem

Skomentuj

Chciałem zrobić w ten sposób suba, ale wpadł mi do głowy lepszy pomysł

Skomentuj

male monitorki?? ;>

Skomentuj

e-e, central :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                        central
                                        na jednym glosniku a zamiast b-r bedzie membrana bierna dla symetri?? dobre :grin:

Skomentuj

jutro wieczorem może go skończę ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X