Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Śliczne :mrgreen:

Skomentuj

Dzis otrzymalem zwrotki:)

Jejku....jestem w szoku:) naprawde jak to gra (hds 164+dx25) starych stx i arvki nie ma co nawet porownywac....teraz z kilka dni na osłuchanie i zabieram sie za podstawki oraz wykonczenie bud:)

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN

Jejku....jestem w szoku:) naprawde jak to gra (hds 164+dx25) starych stx i arvki nie ma co nawet porownywac....teraz z kilka dni na osłuchanie i zabieram sie za podstawki oraz wykonczenie bud:)
        HeatheN
        Jak wygląda średnica, bas i "wielkość" dźwięku po zazwrotkowaniu? pytam ponieważ pamiętam jak określiłeś brzmienie po pierwszym odsłuchu bez zwrotek :wink:
        Ciekawe jak hds164 wypada względem hds134- tu dzwięk jest duży, średnica ładna a bas szybki i kopiący :wink:

Skomentuj

Jak wyglada hmmm normalne ze bez zwrotki hds (dx25 nie byl podlaczany) nawet z sopranem na minimum grał dziwnie..a pozatym to bylo pierwsze odpalenie, teraz glosniki juz wygrzane.
          Jestem w szoku naprawde, i bez woofera spokojnie w 18m2 sie obejdzie, ale woofer zrobie tak dla hmm zasady Nie wiem jakie tony to dzwiek strun gitary (3,5khz?) ale teraz to brzmi tak ze nawet moja zona z drewnianymi uszami jest pod wrazeniem
          Narazie kolumny nie wytlumione (watoliny uzyje) a naprawde basik jest przyjemny.
          Pamietam stare stx120-6-sw w jednym kawalku bylo takie zejscie ze w pewnym momencie glosnik chial wyskoczyc (dzwieku juz nie bylo) i tak pompowal przez B-r powietrze, a tutaj pelna kontrola :oops:
          a o wysokim to nie wspominam ten dx25 jest masakryczny ( jak narazie nie slyszalem lepszych wiec nie smiac sie moge porownac go na tle arvki i sc10n, a raczej porownywac nie ma co:))
          Jedyne o co sie martwilem to br, mial byc 5,5 cm a kupilem 5cm (4,8) ale naszczescie jakiegos furkotania narazie nie zauwazylem.

Skomentuj

ale jestem jakis zawiany ostatnio... :P na zwrotce totema byl tlumik przeciez, sciagnalem go i teraz jest git:) jeszcze tylko wymienic konda 2,7 na 4,7 i powinno byc miodek, bo na razie wyczuwalny za wysoki podzial seasa. i pozniej sie pokombinuje z ceweczka jeszcze dla seasa i 2rzad :)

Skomentuj

A czy jest zwrotnica do 2 x hds + dx25 lub xt19

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085

A czy jest zwrotnica do 2 x hds + dx25 lub xt19
                Akustyk ma taki projekt opracowany http://www.akustyk.com.pl/projekty/HN2.html (niestety trzeba u nich kupic komplet glosnikow to dadza projekt-chyba nawet bez kupna elementow do zwroty jak sie poprosi) ale na necie zdaje sie ze niema do obecnej seri hds-ow (cos tam chyba bylo do starszych seri ale to juz inne glosniki)

Skomentuj

To szkoda bo bym się skusił na coś w tym stylu najlepiej 2,5 lub 3 wey(tak żeby basu nie brakowało) a tym bardziej z xt19 na górze. Jest projekt na KEP-ach ale 1000zł na minibasy to trochę zaporowa cena.

Skomentuj

http://www.troelsgravesen.dk/HDS164.htm
                    2,5way na 2xhds164+xt25tg....

Skomentuj

Dięki za podesłanie projektu ale to jest XT25 a nie 19 a to już wymaga zmiany w zwrotnicy a ja tego nie potrafie na chyba ze ktoś byłby chętny to bym skorzystał z tego projektu.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                        Dięki za podesłanie projektu ale to jest XT25 a nie 19 a to już wymaga zmiany w zwrotnicy a ja tego nie potrafie na chyba ze ktoś byłby chętny to bym skorzystał z tego projektu.
                        Wycofane ze sprzedazy-zastapione nowszymi konstrukcjami-ktore tez juz chyba obecnymi sa zastapione te stare hds-y byly kiepskie stad malo konstrukcji na nowszych-taka opinie wypracowaly i juz dawno ich niema. Oczywiscie parametry zupelnie inne jak i materialy (tam ppb, teraz nomex) i konstrukcja (np. korektor fazy)...zupelnie inne glosniki.

Skomentuj

To szkoda bo bym się skusił na coś w tym stylu najlepiej 2,5 lub 3 wey(tak żeby basu nie brakowało) a tym bardziej z xt19 na górze. Jest projekt na KEP-ach ale 1000zł na minibasy to trochę zaporowa cena.
                          No niestety nie są tanie. Ja buliłem 400 za jedną parkę używanych i 600 chyba za dwa nowe. Ale są dwa smukłe fronty po 30l i basu nie brakuje. Bez klocków się obeszło czego ja nienawidzę. Tylko nie miałem jeszcze okazji sprawdzić ich na pożądnym wzmaku tylko stara unitra zrk gdzie przy 8OHM ma coś około 40W... a wiem że przy troszku wiecej mocy jeszcze basik byłby fajniejszy

Skomentuj

Skomentuj

Ładniutka :wink: Ten panel przedni mocno gruby, ile to wży :?: A i ile taka kosztuje :?: Mógłbyś coś napisac na jej temat :mrgreen:

Skomentuj

Miki byłbyś chętny zbudować takie coś na na zamówienie?? Jakie są koszty takiej inwetycji?

Skomentuj

mIKI, pięęknie :)

Skomentuj

Była już o tym mowa - okolice 300zł o ile dobrze pamiętam.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                      Była już o tym mowa - okolice 300zł o ile dobrze pamiętam.
                                      Ale razem z robocizną ... ?? :)

Skomentuj

oczywiscie sama obudowa 300.... czy 350 nawet..

Skomentuj

mam 3 typy paczek na elektronikę

- 430x300x100mm w rożnych konfiguracjach front (włącznik + LCD lub tylko włącznik) i back (5x2RCA + panel zasilający lub 5x2RCA + panel zasilający + 2pary wyjsc głośnikowych) panelu
                                          czyli możliwość włożenia całej Integry / końcówek / preampu

- 350x250x150 póki co tylko w jednej opcji pod monoblok czyli 1RCA + para wyjść na kolumnę i panel zasiląjacy, we froncie otworek pod włącznik

- 260x220x65 w opcjach:
                                          Front - LCD + włącznik lub sam włącznik
                                          Góra - otwory pod lampy (pre lampowe nr3 by pkrecz) lub bez tych otworów
                                          tyl - 5x2RCA + zasilanie lub 2x2RCA + zasilanie
                                          czyli obudowa pod wszelkie DACi, PREampy, Słuchawkowe, PVC i inną drobnice...

oczywiście jakieś drobne zmiany i innowacje są możliwe do wprowadzenia - bez problemowo.

całość wykonana jest z Aluminium 3mm malowane proszkowo a panele Frontowe to 8mm anodowane na kolor naturalny wszystko skręcone śrubami M4 na słupkach alu 15x15mm.

jeśli jest ktoś zainteresowany jedną z wyżej przedstawionych a niżej pokazanych to śmiało - Chcemy z kumplem zrealizować wieksze zamówienie.

niestety nie wychodzi to tanio. bo za duze 350pln a mala 250pln...
                                          jednak sam sobie zrobilem takie dwie - precyzja wykonania, jakosc... az chce sie skladac nowe klocki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X