Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bass, kup sobie w koncu nowe ze sklepu glosniki i sluchaj. niewiem czy ty wogole slyszysz czy poprostu jestes niereformowalny

Skomentuj

Zmieniają się parametry głośnika, wiedzą to szczególnie ci co mierzyli. Mam 2 głośniki 13/40/2 nieużywane i 4 używane. Te nie używane mają fs ok 61- 62, a te co mam w kolumnach maja fs ok 5Hz niżej

Skomentuj

Tu nie trzeba nic mierzyć. Każdy kto miał nowy głośnik wie doskonale, że po czasie zmienia się jego barwa/jakość brzmienia. A jak ktoś nie słyszy takiej różnicy to nie powinien się interesować Audio.

Skomentuj

No mi się wydaje, że często zmiany są tak powolne albo/lub niewielkie, że można poprostu nie zauważyć różnicy. Do tego dochodzi wiele innych spraw i niedoskonałości związanych z pomieszczeniem itd. Ja nie pamiętam jak te głośniki grały pare miesięcy temu w porównaniu do stanu obecnego.

Skomentuj

Jak więc bass widzisz, wszyscy słyszą i wiedzą, tylko nie Ty i "dobre firmy fi audio, re itd" w to nie wierzą. I dobrze, niech tak zostanie. Każdy ma rację.

UWAGI MODERATORA
            Proszę o zakończenie OT na temat wygrzewania, to nie jest miejsce na tą dyskusję.

Skomentuj

Wzmacniacza do kompa w fazie przygotowan, oczwyscie LM4780 2x24V/150VA

Skomentuj

herminator: te monitory to ARN150-05-8 + SC10N? jak tak to ile litrów mają obudowy?

Skomentuj

shine, arn116 + pj

Skomentuj

Zamieszczone przez shine
                    herminator: te monitory to ARN150-05-8 + SC10N? jak tak to ile litrów mają obudowy?
                    Arn 150 w 9 litrach
                    Arn 116 w 4.5 litrach koniecznie BR!

Skomentuj

herminator, a jak tam z basem ARN 116? w takiej obudowie pojawia sie?
                      mam ten glosnik ale jakos niechce mi sie obudowy do niego robic

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        herminator, a jak tam z basem ARN 116? w takiej obudowie pojawia sie?
                        mam ten glosnik ale jakos niechce mi sie obudowy do niego robic
                        Gdyby zrobic z kompensacja BS to nie bylo by zle jednak ja sluchalem bez zwrotnicy i jest dosc duzy niedosyt niskich rejestrow, reszta pasma ok. Poza tym glosnik nie grzeszy spl'em u mnie bedzie pelnil role monitorow do kompa i tu sie chyba sprawdzi !.

Skomentuj

Prace nad aplikacją STXa trwają wersja wstępna.[img=http://images24.fotosik.pl/231/764509d7c1ca02f8m.jpg]

Skomentuj

herminator, a z czym na gorze ? bo mam tez 4szt arn 116:) zwrotke ktos jakas ma oprocz tej z tonsilem ?

Skomentuj

wuja69, to sa deski bebowe czy tak ladnie fornir powyginales?

Skomentuj

Klejone drewno dębowe,klejone na wpust.

Skomentuj

robione z nudów... a teraz gra w samochodzie :razz: :
                                  Załączone pliki

Skomentuj

wlasnie podlaczylem to samo do kompa :mrgreen:
                                    bo mi kolega sprzetu od ponad tygodnia nie oddaje :evil:

Skomentuj

caMaro-widze radiator od zasilacza PC :razz:

Skomentuj

Hmm... A co to właściwie jest? Podejrzewam że jakiś TDK na 12V, czy tak? :) I czy jest tam coś poza scalakiem?

Skomentuj

melisław, fotka jest podpisana - TDA1554Q
                                          4x11W lub 2x22W

Skomentuj

Czaruję...
                                          X