Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Patent dotyczy klejenia, pociąłem scianki na jedna kolumne i wtedy sie zorientowalem ze ostrze tnie pod katem, wymyslilem to co na drugiej fotce zeby moc to skleic prosto
    Wyzynarka jest kijowa, brzeszczoty pewnie tez, najlepiej to byloby przejechac po krawedzi frezarka ubierajac 1-2mm i tworzac kat prosty :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
      najlepiej to byloby przejechac po krawedzi frezarka ubierajac 1-2mm i tworzac kat prosty :)
      .....Na przykład....
      A dlaczego tak nie zrobiłeś? Mając już zamontowaną "prowadnicę".

Skomentuj

Bo jeszcze nie mam frezarki :)

Skomentuj

Następna robota w temacie GC
          Kończenie składania GC z selektorem wejść, drabinką rez. w dual mono na b. dobrych elementach (znaczy drogich).
          Obudowa wycinana laserkiem i gięta, boki mdf + fornir.
          Przy okazji robiłem porządki z trafami :]

Skomentuj

maxdila, Trochę tych traf masz :)
            A masz może jakieś 2x40VAC do max. 45VAC

Skomentuj

mam 2x40V 30W :]... ale sobie zostawię na kiedyś jako zasilanie do anodowego w pre lampowym, szeregowo 40V mam 80V i po wyprostowaniu 112V

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
                po wyprostowaniu 112V
                To i tak za mało do "prawdziwej" lampy...

Skomentuj

dla ecc88 wystarcza

Skomentuj

Troszkę pralka wyszła (390x390x390mm), ale myślę, że po fornirowaniu nie będzie tak źle, myślę jeszcze nad jakimś pierścieniem lub maskownicą :)

Skomentuj

slavOK, zapomnialem zapytac wczesniej - jak gra?

Skomentuj

Zamieszczone przez slavOK
                        Troszkę pralka wyszła
                        Faktycznie, proporcje obudowy na kolana nie rzucaja. Oby sie tylko maszyna dobrze spisywala.

Skomentuj

slavOK czym kleiłeś ? I co to za głośnik ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                            co to za głośnik ?
                            w budowie DAYTON RSS265HF-4 10" + SUB300 by Irek - 30L closed
                            :wink:

Skomentuj

slavOK, zapomnialem zapytac wczesniej - jak gra?
                              opiszę wrażenia jak to poskładane do końca będzie, aktualnie to takie przymiarki na sucho czy wszystko pasuje.

Zamieszczone przez Pogromca mitow
                              Faktycznie, proporcje obudowy na kolana nie rzucaja. Oby sie tylko maszyna dobrze spisywala.
                              ogólnie był problem bo albo wychodził śmieszny jamnik - bez br też kiczowato wygląda, albo taki klocek :) będzie dobrze palisander ma ładny rysunek

Zamieszczone przez ir0nhide
                              slavOK czym kleiłeś ? I co to za głośnik ?
                              klejone rakollem (klej do drewna) ściągane wkrętami, uszczelniane masą uszczelniającą boll'a
                              głośnik tak jak wyżej kolega napisał.

Skomentuj

na razie w wersji beta, fornirowanie po zimie jak się ociepli. Średniak nie podłączony, zwrotnica "audiofilska" woofer całym pasmem a xt25 przez 2R2+4,7uf w odwróconej polaryzacji, strojenie ~42Hz, wytłumienie na tylnej ściance. Gra całkiem przyjemnie, nie agresywnie z wycofanym środkiem.

Skomentuj

już mi się podobają tylko odpowiedni fornir dobrać

Skomentuj

wyglad nie codzienny ale wysokotonowke to bym inna dal
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Teraz słucham zestawienia: One Way Ticket i lampki ok 1W na 7AU7 i 12B4A.
                                      Ogólnie zestaw jest do wzięcia :wink:

Skomentuj

kolejna wolna chwila spędzona przy pracy nad subwooferem:

miejsce wkrętów zajęły drewniane kołki 10mm osadzone na kleju, po co ? po 1 zamierzam zrobić fazę na krawędzi a wkręty przeszkadzały a po 2gię przy projektowaniu podłogówek zastosowałem wkręty i szpachlę i po czasie widzę, że w miejscach gdzie były wkręty /szpachala/ na fornirze pojawia się lekkie przebarwienie.

Skomentuj

przez fornir, a raczej pod fornirem, tak jak by szpachla siadła albo klej puścił w miejscach szpachlowania, nie widać tego bardzo ale jednak w świetle dziennym widać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X