Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

profil przemysłowy item 20x20mm
    http://www.item24.com/pl

ir0nhide, nie słyszałem o tyk końcówkach... poszukam, chyba że masz jakieś namiary

Skomentuj

Zazdroszczę zaplecza sprzętowego....

Ja zaś dłubie suba do 2.1, debiut frezarki worx i mocowania na kolki :)

Na razie schnie wzmocnienie i góra + dół, na fotce sub do góry nogami

Skomentuj

potrzebna szybka pomoc
        gdzie wyciąć otwór pod wyświetlacz ??

Skomentuj

Ja bym walnął idealnie po środku, no chyba że mają jeszcze jakieś pokrętła dojść :)

Skomentuj

daniel69, symetria niesmiertelna

Tanner, jak wyszla dokladnosc laczena na kolki?
            udalo sie idealnie powiercic otwory?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              daniel69, symetria niesmiertelna
              też bym się ku temu skłaniał

Skomentuj

brak lakieru :)

i obudowa testowa cd na cd-pro2lf

będzie wyglądać tak

Skomentuj

Pawel S., tak, ale przydaloby sie zrobic sobie do tego naroznik, tzn 3 plyty skleic w kat prosty i uzywac tego do dokladnego punktowania, bo od reki jednak jakies tam nierownosci na laczeniach mozna palcem wyczuc

Skomentuj

Cieszy oko. Topola czeczot i orzech amerykański.

Skomentuj

Cos na odswiezenie tematu"Ambilighty and Mission", w rzeczywistosci lepiej wygladaja ale musze sie przyznac jest kilka niedociagniec :),robione na szybko i nie dokladnie(pod jednego ambi wyszedl mi zaduzy otwor(nie dokrecilem freza i mi uciekl nabok(rogi skaju scialem-nie wiedzialem jak to ladnie zakonzyc)

Troche o budowie:
                      -obudowy wykonane z plyty pazdzierzowej,front ze sklejki o gruboscach(8 i 6 mm),front pokryty czarnym skajem(zaokraglone kanty),sama obudowa zostala pokryta fornirem heban oraz polakierowana lakierem hartz lack polysk,wnetrze obudowy wytlumione(scianki boczne oraz gorne mata tłumiaca,tylna scianka wytlumiona gryba gabka o grubosci ok 2cm),głosniki ambilight polaczone sa szeregowo,na missiona dalem kondestor 4,7uf jantzena

---------- Post added at 15:38 ---------- Previous post was at 15:24 ----------

z czasem moze uda mi sie dorobic ladnie pierscienie wokolo Ambi :)
                      Last edited by kaman777; 14.12.2010, 15:32.

Skomentuj

:/ ukradłeś mi pomysł... też myślałem o skaju do philipsów i misjonów ale... jakoś nie ma na to czasu choć materiał już jest, może w przyszłym roku.
                        U Ciebie fajnie to wyszło tylko te szpary przy Philipsach…

Skomentuj

wiem wiem tutaj ratuje tylko nalozyc jakis piercien zeby zaslonic calkowicie kosz w realu az tak szpetnie to nie wyglada,mozna bylo to troche inaczje zrobic,sfrezowac od wew. deske az do ok. 1-2mm i z drugiej strony zrobic sciecie ale niechcialo mi sie bawic :)

Skomentuj

jakie są tego wymiary i litraż wewn? Szkoda, ze nie wpusciles philipsow glebiej i tym samym przykrywajac im kosz..

Skomentuj

wiem ze moglem je wpuscic glebiej ale zeby to wmiare wygladalo musialbym poscinac krawedzie wokolo philipsow a niechcialo mi sie w to bawic,jak pisalem z czasem pasuje wykombinowac jakies pierscienie,albo dobrac odpowiedni simering samochodowy tez moze z czyms takim ciekawie wygladac :),przez te szczeliny niestety "ucieka bas" po zatkaniu otworow tasma kolumienki graly o wiele lepiej basu bylo trochu wiecej i byl bardziej zroznicowany,poza basem odnosnie brzmienia,wyskie sa troche zabardzo natarczywe i nie kiedy zabardzu cykaja :),wokal w porzadku,wymiary kolumn to 10x22x12(szer.wys.głeb.) pojemnosc ok 3 l

Skomentuj

Wzmacniacz zaczyna nabierać kształtów :)

Prace nad wykończaniem obudowy trwają :)

Skomentuj

kaman777 doloz l-pad, rezystor za kondem
                                  cos miedzy 6 a10ohm ze wzgledu na niski spl philipsow albo jak kto woli wysoki missionow

a tak to bardzo fajna konstrukcja. Tylko trzeba by cos zrobic z tymi "przedmuchami".
                                  A i fajny pierscien do missiona by sie przydal. Czarny by pasowal.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

położyłem szpachle na moje klony ostinato i...
                                    szpachla nie chce zrobić się twarda :(

Skomentuj

adam za malo utwardzacza
                                      co to za szpachla?
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

raven1985, pokaż przód ten układ na 1 zdjęciu to ten "wspomagacz" który kiedyś pokazywałeś na diyaudio? Będzie jakiś przedwzmacniacz czy sam potencjometr? Ogólnie podoba mi się Twój "szkielet", czekamy na gotową konstrukcję

Skomentuj

lklukasz dokładnie ta http://allegro.pl/novol-szpachla-uni...350590154.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X