Ja natomiast mam na stanie 27TBCF/G i kusi mnie żeby pod niego frezować i słuchać " od zaraz "....
Z drugiej strony z chęcią wypróbowałbym ceramika
I co tu zrobić :???:
Ja natomiast mam na stanie 27TBCF/G i kusi mnie żeby pod niego frezować i słuchać " od zaraz "....
Z drugiej strony z chęcią wypróbowałbym ceramika
I co tu zrobić
No idą bardzo powoli :) Nie mam frezarki i się głowię jak tu fronty zrobić ale udało mi się załatwić żebym sobie w pracy na CNC wrzucił więc pod koniec przyszłego tygodnia powinny już zagrać. Czekam na AWXy jeszcze bo ceramiki już mam.
projekt TLki tyczy sie tylko GDNa!
cala reszta czyli GDWK i zwrotnica jest dowolna
tak wiec nic nie trzeba przerabiac
No i to jest chyba dobra droga. W temacie dolphina wspomniałem, że zwrotnica GDN-18-AWX + ceramik nie jest do końca dopracowana - jest OK, gra całkiem dobrze, ale podejrzewam, że da się z tego zestawu wycisnąć coś lepszego (jestem wręcz pewien bo oba głośniki są całkiem ciekawe) - może ktoś doświadczony skusi się i posiedzi nad tym dłużej - moim zdaniem warto.
Kilku osobom podesłałem schemat (z resztą dolphin chyba udostępnił go na innym forum), ale zawsze z uwagą jw. - "na własną odpowiedzialność"
Uuuuuu, błąd. W projekcie opisałem, że nie należy wycinać gąbki w miejscu wycięcia w przegrodzie - pokazałem to nawet na osobnym przekroju. Gąbka powinna przesłaniać to wycięcie z obu stron. Chodzi o to, że osłabia ona trochę działanie tego wycięcia - podejrzewam, że mniejsza "dziura w przegrodzie" mogłaby być faktycznie nie przesłonięta - ale jeśli robisz obudowę wg mojego projektu to polecam tą dziurę jednak zakleić gąbką.
No faktycznie, z rozpędu to zrobiłem :blushing: Nic straconego bo przegroda jest obklejona pianką tylko z jednej strony, z drugiej będę obklejać dzisiaj więc już zrobię jak należy. Dobrze że wrzuciłem fotke, tylko brakuje podpisu "Skutki nieczytania dokumentacji technicznej"
Skomentuj