Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    Przewod energetyczny z wiatraka?
    Jedna zyła kabla zbiorczego wyprowadzający moc po SN(20kV), przekrój 630:)

Skomentuj

Benek, jak je aplikowales? Mam ich kilka....nascie i dopiero w testowej niedawno wyladowaly
      Na początku robiłem 2.5 way z kopułką tonsilowską, później 2 way z jakimś seasem na górze (nie pamiętam jakim bo to dawno było). Grało to naprawdę przyzwoicie. Zresztą ktoś na audiostereo łączył ten głośnik z 27TBFC/G (projekt jest opisany). Przy takiej ilości jak ty masz to zrobiłbym kino 5.0 na nich i pogonił komuś

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
        Jedna zyła kabla zbiorczego wyprowadzający moc po SN(20kV), przekrój 630
        Ile kosztuje 5m? :P do auta bym wsadził xD haha tylko jakimś cudem zalał w środku cyną haha

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          Jedna zyła kabla zbiorczego wyprowadzający moc po SN(20kV), przekrój 630
          to w srodku rozumiem, ale co to za "druciki" pomiedzy warstwami izolacji? ekran?

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
          Na początku robiłem 2.5 way z kopułką tonsilowską, później 2 way z jakimś seasem na górze (nie pamiętam jakim bo to dawno było). Grało to naprawdę przyzwoicie.
          chodzilo mi raczej o pojemnosci w jakie je wsadzales?

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
          Przy takiej ilości jak ty masz to zrobiłbym kino 5.0 na nich i pogonił komuś
          glosniki kupione mega okazyjnie wiec kino zrobie dla siebie
          niby po co wykupowalem ostatnie missiony od forumowiczow?

a na handel bedzie cos takiego
          http://pawel.lutuje.se/kolumny%204x%20tonsil.PDF
          4x16r
          tylko jak zawsze czasu brak

Skomentuj

niby po co wykupowalem ostatnie missiony od forumowiczow?
            zupełnie nie potrzebnie
            jest coś fajniejszego :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

SS Revelator D2905/9700 & 18W8531

Skomentuj

Na audiostereo z tym! Tutaj tylko stxy i seasy sie pokazuje! :P

Cos przyjemnego

Skomentuj

Seasa nasz w tle :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Na audiostereo z tym! Tutaj tylko stxy i seasy sie pokazuje! :P
                    No , no daj dolphin-owi warna za zaniżanie poziomu forum :P

Skomentuj

chodzilo mi raczej o pojemnosci w jakie je wsadzales?
                      Coś koło 10-12l, standardowa pojemność dla tego głośnika. Tak najlepiej grał

Skomentuj

czyli to samo co ja

obecnie mam skrzynki testowe wlasnie 12 litrow.
                        ale testowalem tez 2szt w 12 litrach i szczerze mowiac do kina zrobie wlasnie 6-7 litrow bo basu duzo a schodzic nisko nie musi bo przeciez sub bedzie

te 2,5 drogi na 4szt to wlasnie 25 litrow na dole + 15-16 na gorne

Skomentuj

Witam,
                          Po głowie chodzi mi zrobienie małego 3-way AWX: bas 8 AWX, GDM AWX.
                          Teraz mam pytanie bo bardzo często AWX sa łączone z tym Seasem, czy jest on znacznie lepszy, przyjemniej grający w stosunku do wysokotonówki AWXa ?
                          Obecnie słucham muzyki na STX 15AKX + Vifa DX25 (oraz sub STX 22scx).
                          Czy przejście z takiego zestawu na małe 3-way AWX ma logiczne uzasadnienie ?
                          Pozdrawiam
                          Paweł

Skomentuj

porownujac same glosniki to faktycznie seas jest lepszy. taki bardziej naturalny, mimo wyraznego metalowego charakteru
                            jednak z 2 istniejacych zwrotnic do tych kolumn zdecydowanie lepiej gra wersja z AWXem na gorze. wersja z seasem wymaga przerobki bo wokal gra przytlumiony gdzies zza kolumny :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Ciemny80 Zobacz posta
                              Obecnie słucham muzyki na STX 15AKX + Vifa DX25 (oraz sub STX 22scx).
                              Czy przejście z takiego zestawu na małe 3-way AWX ma logiczne uzasadnienie ?
                              Pasuje Ci DX25? GDWK-AWX pod względem szczegółowości gra na podobnym poziomie, ale ma minimalnie delikatniejszy przekaz, nie kłuje tak jak Vifa.

Tu masz 3drogi na zestawie głośników STXa z GDN15 na średnicy:
                              http://www.audio.lutuje.se/?2.2-i-3way-awx-mb,33

Skomentuj

Dziękuje za opinie, Dolphin akurat ten zestaw co pokazałeś juz dawno robił na mnie duże wrażenie. Niestety mały pokój 16m2 nie pozwala poszaleć z rozmiarem kolumn. Zastanawiam sie aby wykonać jak najmniejsze pseudo monitory cos w tym stylu http://www.stx.pl/stx-f-180-n-kolor-orzech.html . To czego mi brakuje w moim systemie to przyjemnego basu a chciałbym go uzyskać bez użycia suba.

Skomentuj

ja za rok przysiadam do budowy 3-way, uhmmmm zas grzebanko ~~

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                    ja za rok przysiadam do budowy 3-way, uhmmmm zas grzebanko ~~
                                    Powoli i ja dojrzewam do budowy 3way. Dochodzę do wniosku że wszelkiej maści 2, 2.5, 2.75way to tylko półśrodki. Jak już budować to z rozmachem więc przez rok można nazbierać dość kasy żeby zbudować porządne kolumny 3way na lata. I tak cel w postanowieniu noworocznym mam

Skomentuj

Jeszcze bede potrzebowal jednego inteligentnego zeby mi zwrotki zaprojektowal
                                      Bo to bedzie nowy projekt, tak wiec - brak zwrotek.

Skomentuj

Daaaaaaamy radę :)
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dobrze zaplace i wysle skrzynke na surowo ze speakerami, bedziem w kontakcie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X