Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Luszti, nie masz problemow z pomiarami w tak malym pomieszczeniu? Jaka bramke zazwyczaj zakladasz? Szczegolnie przy pomiarach 3 droznych paczek.

Skomentuj

A kto powiedział, że ja mierzę w tym pokoju? :wink:

Przy zestawach trójdrożnych podział pomiędzy górą a środkiem robię wg pomiarów bramkowanych, podział między środkiem a dołem robię na gładzonych pomiarach bez bramkowania.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No wlasnie tak myslalem, ze troche za malo miejsca na pomiary

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Testowa skrzynka sklecona z jakichś poprzednich projektów do SB Acoustics SB29NRX75-6. Na razie w celu wygrzania 85 litrów i strojenie na 22Hz.
          Za jakieś 2-3 dni będę się bawił litrażem i strojeniem.
          W tle dla porównania kolumienki na 8 calowym Seasie L22 :)
          LuSzTi co to za napęd na półce??:)

Skomentuj

Czy to nie jakiś Rotel ?

Skomentuj

To nie Rotel :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Advanced Acoustic

Skomentuj

TL Luszti'ego, 18mm MDF, uprzedzając pytania, będzie podwójny front:)
                  15 AWX zamówiłem dzisiaj w zap-audio.pl, jeśli ktoś potrzebuje to powinni jeszcze mieć kilka sztuk.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    W tle dla porównania kolumienki na 8 calowym Seasie L22
                    Ale grzmot :)
                    Sąsiedzi będą mieli ciężką noc

---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post o 22:59 ----------

Z tą rurką... wygląda ... ale lepiej nie będę pisał z czym mi się kojarzy

Skomentuj

Nie na temat...
                      ... a Bruce tylko spogląda z niedowierzaniem :razz:

Skomentuj

Monitorki do kompa narazie same głośniczki WM.4.1.100.8.F.S.MC + T.4.1.200.8.F.A.PC.X

Skomentuj

Szybkie pytanko, mam na oku używane trafo, 340 W 2x33V AC bez obciążenia, nada się do Uniampa ? Irek pisze że max to 2x35 tylko nie wiem czy AC czy DC.

Skomentuj

Ac, wiec sie nada

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                              Irek pisze że max to 2x35 tylko nie wiem czy AC czy DC.
                              Irek pisze, że 2x35V AC jałowo, bez obciążenia to max napięcie dla Uniampa.

Skomentuj

Macie może Panowie namiar na takie obudowy http://www.ceneo.pl/5077648#tab=click_scroll moze ktoś skleci cos podobnego ? Wymiar mniej wiecej 100x240x300 mm

Skomentuj

http://www.modushop.pl/?gclid=CJz6kq...FQy33godnFYALg

Skomentuj

Poszukaj tu: http://www.modushop.pl/

Skomentuj

http://dc-components.eu/pl/12-obudowy

---------- Post dodany o 18:24 ---------- Poprzedni post o 17:49 ----------

Jak to jest z tym portem szczelinowy ? program symulujący pokazuje że np. szczelina 15mm na 110mm i dł.220mm będzie sypać śmieciami na okł. 700Hz
                                      Im daje węższy tym wyżej idzie ale słabnie. Dać 8mm szczelinę to chyba trochę za mało. Przejmować się tymi symulacjami
                                      Last edited by ir0nhide; 11.09.2013, 18:54.

Skomentuj

Szpachlowac kazdy moze Powoli czas konczyc
                                        PRZED

PO na gorze ten specyfik smierdzi jak jasnu piorun ale jak wyschnie to kamien

Skomentuj

Ja jak pierwszy raz używałem szpachli to dalem do puszki utwardzacza i po 5 minutach miałem kamień. Zużyłem go prawie wogóle i na przyszłość wiedziałem już aby odmierzać sobie mniejsze porcje :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X