Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    jaki tw ?
    też beymy
    Jasne, na poczatek T2010, a pozniej moze sprobuje driver kompresyjny CD10Fe w nieduzej tubce.

Najlepsza byla by diafragma TPL-150, ale poki co za droga zabawa.

Skomentuj

Pogromca: Co to za średniotonowiec ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
        Pogromca: Co to za średniotonowiec ?
        Beyma MC115

Skomentuj

Ciekawy projekt może być. Ciekawy jestem tey beymy na dole przede wszystkim.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Ciekawy projekt może być. Ciekawy jestem tey beymy na dole przede wszystkim.
            Mam nadzieje, ze to zagra na przyzwoitym poziomie, choc podzialy beda zupelnie inne niz w MB2. Tam sredniak ciety jest bardzo nisko, bo przy 380hz. Dla kopulki Beymy 800hz to takie optimum. Martwie sie troche o charki poza osia dla basu, ale moze nie bedzie tak zle. Ten bas ciagnie rowno do prawie 2 khz.

Skomentuj

Pogromca: czym był podyktowany wybór tego mid ? koniecznie chciałeś kopułkę ? może 5mp60n byłby lepszym wyborem.

Skomentuj

Ponoć ten kopułkowy średniak jest bardzo dobry .

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Jasne, na poczatek T2010, a pozniej moze sprobuje driver kompresyjny CD10Fe w nieduzej tubce.
                a może t2030 :) alu w tubce :)

Będzie świetny zestawik do rocka za rozsądną kasę :)

Skomentuj

Pogromca: czym był podyktowany wybór tego mid ? koniecznie chciałeś kopułkę ? może 5mp60n byłby lepszym wyborem.
                  Roznymi wzgledami. Ogolnie lubie kopulki na srednicy. Mialem sporo kolumn z lat 70/80 gdzie czesto stosowano kopulki na srednicy i zawsze podobal mi sie ich dzwiek. Oczywiscie najlepiej byloby dac kopulke ATC ale to kosmiczne pieniadze. Jest jeszcze Dayton i Scanspik ( stara Vifa ), ale na poczatek wybralem tania i ponoc sprawdzona Beyma.

5mp60n tez bede mial niebawem i rowniez go przetestuje. Glownie po to aby zejsc z podzialem w okolice 400hz, czego kopulka Beymy by nie przezyla :)

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  a może t2030 alu w tubce

Będzie świetny zestawik do rocka za rozsądną kasę
                  Tez mozna sprobowac, ale ten glosnik jakos mi niebardzo pasuje. Nie slyszalem go, ale z tego co czytalem to T2010 jest bardziej naturalnie brzmiacy, wrecz studyjnie i sterylnie nie czarujac brzmienia, a nie ukrywam, ze na tym mi glownie zalezy :)

Co do woofera, to skusze sie jeszcze na 10 calowke tej samej serii, ale to za jakis czas. Mysle, ze w oparciu o te glosniki Beymy, mozna zrobic naprawde dobry dzwiek, za stosunkowo nieduza kase.

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
                    Wg mnie przydałaby się maskownica bo jakoś mi nie pasuje głośnik do obudowy ale to tylko moje zdanie.
                    Zdjęcia robiłem telefonem, a w pokoju mam niezłą ciemnicę cały czas :) a nie mam żadnych opcji ustawiania flesza itp. Na żywo nie ma az takiej różnicy, ale myślałem też aby coś dać na wszelki wypadek aby nie uszkodzić. Jak naprawię aparat to spróbuję dac nowe zdjęcia/ niestety nie mam czasu na zakladanie tematu w zakończonych konstrukcjach

Skomentuj

Pogromco w takim razie liczę na krótką recenzje obu średniaków w najbliższej przyszłości :)

---------- Post dodany o 15:09 ---------- Poprzedni post o 14:35 ----------

Jeszcze jedno, przypomniałem sobie o beymie 6MI90. Chciałem kiedyś w 3way na estrade zastosować, nie myślałeś o nim ?

Skomentuj

T2010 ma ząbek na impedancji przy 4,5khz, co odbija się na charce. Imho czegoś niedopracowali w tym głośniku.

Skomentuj

W wolnej chwili: p4100, a do tego pre z408, barwa, usb dac i pga 2310 w górnej obudowie:)

Skomentuj

Jeszcze jedno, przypomniałem sobie o beymie 6MI90. Chciałem kiedyś w 3way na estrade zastosować, nie myślałeś o nim ?
                            Tak, znam. Ale taki glosnik to bym raczej wolal uzyc z Beyma 12B100/R, tak aby wykorzystac efektywnosc tych glosnikow. Szkoda dusic wysokoefektywne glosniki, szczegolnie na srednicy.

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                            T2010 ma ząbek na impedancji przy 4,5khz, co odbija się na charce. Imho czegoś niedopracowali w tym głośniku.
                            Nie mozna miec wszystkiego za 116zl :)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta

W wolnej chwili: p4100, a do tego pre z408, barwa, usb dac i pga 2310 w górnej obudowie:)
                              Duża obudowa przydałby się wskaźniki wysterowania, albo jakiś ładny grawer.

Skomentuj

Na froncie będzie jeszcze dodatkowy panel właśnie ze wskaźnikami

Skomentuj

Wskaźniki masz z sklepu czy okazyjnie kupione ?

Skomentuj

Okazja, ale mam jeszcze dwa fajne komplety, jakby ktoś chciał:)

Skomentuj

Ale jak? musisz chyba wyciąć otwory w froncie? Ja trochę się bawiłem ale z woltomierzami analogowymi mam 2 sztuki LM-3 duży wskaźnik około 15cm, szukałem jakiegoś schematu na którym by to jakoś ruszyło działał tylko na schemacie z tego postu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic800133.html

Skomentuj

ale jestem wkurzony!
                                        hubert mnie wystawil z lakierowaniem... nie odbieral telefonu, teraz wylaczyl.
                                        musialem miec dzisiaj polakierowane kolumny wiec pojechalem do brata do pracy i sam zaczalem sie bawic
                                        jak mi jakas scianka wyszla to spieprzylem inna :/
                                        dopiero na koniec zaczelo mi to jakos wychodzic
                                        jutro musze wszsytko zeszlifowac i lakierowac na nowo

kolejny dzien stracony :/

Skomentuj

Pawel, zobacz na to z innej strony. Nauczysz sie czegos nowego :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X