Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Mr. R posłuchaj go w 40L
    słuchałem .

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Myślę, że TIW ze swoim możliwościami mechanicznymi pozwoliłby sobie na jeszcze większą korekcję
    Pozwala ale nie brzmi tak "głęboko" mimo wszystko .

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Muszę w końcu podpiąć do tego Scana 32W i powkurzać sąsiadów
    Chyba zafundować im darmowy masaż

Marian ja po odsluchu obu i dość długiej zabawie mam własnej dokładnie takie wnioski.
    Też mam takie .
    Usher do korekcji raczej średnio . Nie ma co porównywać do możliwości TIW-a .
    Mój 80W piecyk skończył ushera a TIW się dopiero rozkręcał
    A bez korekcji w closed do suba nie bardzo .
    W małych pomieszczeniach do uzupełnienia monitorów świetna sprawa :)

Skomentuj

Nie wiem gdzie wiec postawie pytanie tutaj. Jak w waszym przekonaniu a może nawet doswiadczeniu wypadają glosniki COAXIAL-ne czy są jakieś szczególne przeciwwskazania. Chodzi mi o te :

http://www.seas.no/index.php?option=...302&Itemid=258

lub dużo taniej:

oaudio.de/Loudspeaker-drivers/Tang-Band/Coaxial/Tang-Band-W3-1723::562.html

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
        http://www.seas.no/index.php?option=...302&Itemid=258
        sam mam na nie ochotę
        Fajnie 3 way by z tego wyszło z daytonem rs225 na dole .

Skomentuj

Ja myślałem maksymalnie o 180mm na dole bo moje pomieszczenie jest dosyć trudne i przy obecnych kolumnach mam sporo basu, i podejrzewam że z większym przetwornikiem może byc przesada.
          Jest jeszcze: http://www.seas.no/index.php?option=...119&Itemid=141
          i tego mogę mieć po 100 euro za sztukę ale nie wiem czy 176mm przetwornik nie będzie gorszy na średnich tonach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
            Oczywiście, że się da wychodzi idealnie, ale postaw teraz płytę na stojąco, oderwie kawał MDF coś już o tym wiem. Trzeba do tego od dobrej strony podejść i będzie git, ja zacząłem z du** strony i popsułem Zdjęcie powinno wyjaśnić o co chodzi.

Heblowałem bez frontu, front będzie robiony później. Zacząłem od frontu w kierunku tyłu i tylną ściankę rozwarstwiło, odrywając przy tym kawałek MDF, boczne zostały nie naruszone.
            Po naprawie i dół obudowy zacząłem od tyłu w stronę przyszłego frontu i wyszło elegancko.
            Można sobie z takimi krawędziami poradzić przykładając drugą płytę lub deseczke i skręcić ściskiem. Wtedy popsuje tylko kawałek płyty którym dociskamy, a obudowa zostanie nie naruszona.
            No to akurat jest prawda, bo odłupuje mi dość często koniec nawet na zwykłym heblowaniu. Jeszcze są 2 sposoby: prowadzić do połowy, zdjąć i jechać od drugiej strony lub jechać na końcu wałka tylko wystającą część.
            Nie wiem na ile to dokładne, ale może pokombinuję sobie...

Frezem z łożyskiem byłby ok, ale do heblarki w przeciwieństwie do niego mam dostęp.

EDIT:

Wszystkie sposoby przetestowałem, znaczy się ta sama sytuacja co tu (brak przedniej ścianki), no i najpierw tak jak pisałem (na końcu wałka), potem całość (nie było deseczki, bo przodu też nie było), przód gdzie przylegać ma ścianka przejechałem raz w jedną raz w drugą do środka i zebrałem mały garb tarnikiem.

---------- Post dodany o 18:02 ---------- Poprzedni post o 15:46 ----------

Last edited by ampli; 08.11.2013, 16:44.

Skomentuj

sylvek za 100€ to masz sonido i nie musisz kombinować
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie znam tego sonido. A za te seasy trzeba zapłacić od 530- 650zł więc 400 z małym hakiem to dobra cena.

Skomentuj

na razie tylko serducha zrobione dechy powinny być jutro już u mnie głośniki myślę że jeszcze w tym miesiącu kupie to mój pierwszy projekt diy i muszę wszytko pokupować narzędzia więc z pozoru nie drogi projekt będzie sporo kosztować

Skomentuj

Pytanko, symuluje w WinISD ScanSpeak'a 26W8534, czy taki group delay jak na obrazku jest jeszcze akceptowalny, czy bedzie juz moze slychac wyrazne przeciaganie / mulenie ?

Skomentuj

Jeszcze ujdzie
                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                        na razie tylko serducha zrobione dechy powinny być jutro już u mnie głośniki myślę że jeszcze w tym miesiącu kupie to mój pierwszy projekt diy i muszę wszytko pokupować narzędzia więc z pozoru nie drogi projekt będzie sporo kosztować

Na dobre kondy była kasa a na rezystory juz nie :/

I ten rdzeń pośród takich ładnych kolorów :/

---------- Post dodany o 00:02 ---------- Poprzedni post o 00:01 ----------

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                        Jeszcze ujdzie
                        26ms i ujdzie?
                        Cos nie przesadzasz
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Klon 7100 już gra u nowego Pana,a mi zostało tylko parę fotek z budowy :

Tutaj jeszcze brak docelowego tyłu i uzbrojonego frontu,bo szybka nagle zrobiła się za wysoka o 4mm:) ...

Skomentuj

11ms i strojenie na 50Hz chyba powinno być ok? (To dla 14SCX-a.)

Skomentuj

freedi: można zapytać skąd te wskazniki ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                można zapytać skąd te wskazniki ?
                                Ebay - 50 dolców za szt :-)

Skomentuj

26ms i ujdzie?
                                  Cos nie przesadzasz
                                  dla 22Hz...
                                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

26ms i ujdzie?
                                    Cos nie przesadzasz

no to mój pierwszy projekt wiec jedyne co mogę to skopiować z oryginału bo nie znam się na projektowaniu zwrotnic :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                      no to mój pierwszy projekt wiec jedyne co mogę to skopiować z oryginału bo nie znam się na projektowaniu zwrotnic :)
                                      To jedno, ale dobór elementów to drugie. Równie dobrze mogłeś dopytać kolegów z forum o elementy:)

Skomentuj

26ms i ujdzie?
                                        Cos nie przesadzasz

a jakie rezystorki tam wcisnac mudorfy czy jakies inne w sumie moge jeszcze po zmieniac co nieco

Skomentuj

Jak juz poszedles "szeroko" (za szeroko ) to daj chociaz superiory z Polinka
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X