Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dragon nie :) to poprostu cyburgs needle tylko nie dla Tang banda a do Woodcone

http://www.diyaudio.com/forums/full-...3-871s-34.html

Brawo - uderzaj coś w ten deseń !!!

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
      cyburgs needle
      Czyli TL :P

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
        Dragon nie :) to poprostu cyburgs needle tylko nie dla Tang banda a do Woodcone

http://www.diyaudio.com/forums/full-...3-871s-34.html

Brawo - uderzaj coś w ten deseń !!!
        A jeszcze inaczej zostanie. Mam TB W3- 881SI oraz szerokopasmowe JVC i zdecydowanie w tej obudowie zostaną JVC
        TB ma wiecej basu ale wysokie tony przytępione
        A deseń zostanie taki jak na fotce dojdą tylko pierścienie. To sprzęcik docelowy do słuchania na działce :)

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:06 ----------

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
        Głośnik ze słuchawek w TL ?
        Dobre :)

Skomentuj

Bravo to przycisz pasywnie za głośne partie
          Poprawia sie wtedy wysokie tony
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Bravo to przycisz pasywnie za głośne partie
            Poprawia sie wtedy wysokie tony
            No można się pobawić z TB, ale JVC spełnia oczekiwania dlatego "on" zostaje
            Najciekawsze jest to, że głośniczki wymontowane z ori JVC (grających normalnie w BR ok 1L) kosztujące ok. 20-30 zł (na All...) świetnie nadają się do tego typu obudowy
            Można się pozytywnie zaskoczyć. Rozstawy otworów praktycznie te same :)

Skomentuj

Aluminiowa gałka pomalowana zwykłym złotym sprayem - w sam raz do klona Accuphase :P

Skomentuj

No... jak będziesz często gałą krecił to złotko zejdzie

Nawiązując do tematu przewodniego, u mnie powoli pełnia szczęścia - drugi BSW w wersji mivoca już w drodze do mnie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                  No... jak będziesz często gałą krecił to złotko zejdzie
                  Jak z pilota będzie podgłaśniał to gały nie będzie dotykał

Skomentuj

To i tak raczej gałka od wzmocnienia będzie czyli 4-pozycyjny przełącznik - jeden raz ustawiony i po sprawie, DAC zajmuje się głośnością.

Skomentuj

A to nie wiecie Panowie że audiofilski sprzęt podłącza się i obsługuje z rękawiczkami na dłoniach? :p
                      Na AS takie miałem, dla szpanu, ale zanim zdążyłem wrócić do pokoju to chłopaki już sprzęt mi wystawili

Skomentuj

Mariusz wystawił lampke... i jakoś tak nie było opcji by jej nie sprawdzuić :)
                        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Marian dałeś dotknąć swojego sprzętu bez rękawiczek?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Marian i białe rękawiczki perfekcyjnego Pana domu, u mnie też było widowiskowo

Skomentuj

Powoli do przodu ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                Powoli do przodu ;-)
                                6 warstw HDF'u 3mm ? W miarę dobrze to się wygina ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                                  6 warstw HDF'u 3mm ? W miarę dobrze to się wygina ?
                                  Z tyłu widać prasy w których to kleiłem i w tym bez problemu 6x3mm idzie kleić.

Bezpośrednio na obudowie to raczej po 1-2 warstwy na raz maks. Pierwsza warstwa (ta na szkielet) zostawił bym na 12 godzin (mała powierzchnia klejenia), kolejne można już (o ile szybko to zrobisz w miarę) co 3 godzinki.

Skomentuj

A wrzucisz fotkę poglądową prasy ?

Skomentuj

Jasne:

Ilość żeberek mocno na wyrost ;-) Blaszane kątowniki w celach "pozycjonowania" (nic się nie przesuwa, a jak się przesunie to zawsze można "dopchnąć").

Skomentuj

HELP

Z racji że zwrotnice to dla mnie czarna magia potrzebuje pomocy
                                        Buduje zwrotnice na podstawie schematu raven1985 (dzięki za pomoc ) https://diyaudio.pl/i/15982/pvch4s57...1383682207.jpg

i proszę powiedźcie czy podłączyłem dobrze elementy widoczne na zdjęciu :

.....niskosredniotonowy....

... na podwójne rezystory nie patrzcie jak coś jest po jednym ,po prostu nie rozklejałem ich jeszcze żeby ich nie pomieszać .....
                                        -czy jest jakaś różnica w podłączeniu drutu cewki od środka lub z zew.?
                                        -czy plus i minus jest podłączone dobrze do głośników ?
                                        - jakimi wartościami poszczególnych elementów i w jakim zakresie mogę się bawić aby zmienić brzmienie ?

...i na wysoki....

-czy mogę się pobawić w zamianę plus minus na wysokim ( w fazie i przeciw fazie)?

...z góry dziękuje za pomoc....:flapper:

Skomentuj

Na wysokotonowym brakuje kondensatora C5

Skomentuj

Czaruję...
                                          X