Radiatory są skręcone z czterech mniejszych w pary? Nie mogłęś skręcić ich aby żebra były w pionie? Czyba że mają być bokami wzmacniacza to zostaw tak jak jest.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaDo tego frezarka mi padła (po prostu się nie włączyła, zero objawów przed)
"Niedzielna praca w g.... się obraca" ? :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA znasz takie przysłowie:
"Niedzielna praca w g.... się obraca" ? :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaWitam,
tak się zastanawiam nad możliwością wykonania takich skosów nakładki na front za pomocą frezarki. Jeśli tak właśnie to robisz byłbym wdzięczny za informację jak to się robi.
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Frezarką nie bardzo widzę jak to zrobić, trzeba by robić jakąś pochylnie na każdy skos by po niej prowadzić frezarkę ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postatrzeba by robić jakąś pochylnie na każdy skos by po niej prowadzić frezarkę
Skomentuj
-
No właśnie. Też nad tym myślę. A poza tym to nie tylko aspekt wizualny. Wydaje mi się, że zmniejszenie szerokości ścianki w okolicach głośnika wysokotonowego jest korzystne. A może jestem w błędzie i taki ostry kant jeszcze bardziej komplikuje sprawy związane w wpływem ścianki? Jak to jest w tym przypadku?
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaWydaje mi się, że zmniejszenie szerokości ścianki w okolicach głośnika wysokotonowego jest korzystne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaDla częstotliwośći z tego typu głośnika fale są na tyle krótkie że praktycznie ma to znikome znaczenie...
Skomentuj
-
Usher 8948A + Wavecor TW30WA10
Tak na szybkiego wystrugalem zwrotnice z czesci ktore mam. Nie jest zle, generalnie pewnie mozna by troche to jeszcze doszlifowac ale sluchac juz sie da (narazie doloze tylko cos na ten pik impedancji na wysokotonowke, widac delikatnie jej wplyw na pomiarach). Co do najwyzszej oktawy to robilem to na ucho bo jakos nie ufam za bardzo mikrofonowi.
Tak z czystej ciekawosci zrobilem podobne testy do tych ktore robie dla wzmacniaczy czyli 1kHz i 5kHz - jak widac nie ma co sie przy wzmacniaczach wysilac.
Dodatkowo jest zamieszczony screanik z 700Hz (tam gdzie wysokotonowka ma ten pik i filtracja jest w du..pie) widac ze 3 harmoniczna sie troche wybija i moze ja byc slychac, wydaje mi sie ze przy tylko troche mocniejszej filtracji bylo by juz calkiem spoko (albo dac pulapke). Karty niestety nie kalibrowalem bo zapomnialem loop kabelka.
Ostatni obrazek to pomiar gotowego monitora + revers.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
Skomentuj