Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Słabszy na tle idealnej reszty:)
    Z tym się zgodzę w 100% i wiem, że co nie zbuduję jeszcze to do któregoś z Passów wrócę....

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
      Pokaż środek.
      Ponawiam. Obudowa akurat mało kogo interesuje :P

Skomentuj

Słaby dół w Aleph5. Przy prawidłowo wykonanym zasilaniu, absolutnie nie!

Last edited by hi_aro; 17.01.2014, 20:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
          Słaby dół w Aleph5. Przy prawidłowo wykonanym zasilaniu, absolutnie nie!
          Słabszy a nie słąby....

Skomentuj

Określ słabszy, w porównaniu do czego. Do jakiejś integry gdzie możesz regulować barwą?

Skomentuj

Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem:)

Góra idealna świetna średnica słabszy doł. Czyli doł jest gorszy od reszty:)

Nota bene od mojej integry też słabszy. Integre mam w trybie Direct :)

Skomentuj

To znaczy że jest źle zaaplikowany.

Skomentuj

To znaczy że jest źle zaaplikowany.
                  To znaczy ze dla mnie ma słabszy doł i tyle:)

Skomentuj

Nie, to znaczy że oszczędzałeś na podzespołach. Hmm jaka szkoda, że popełniasz podstawowe błędy. Jeżeli planujesz robienie Accu 450 i będziesz miał to samo podejście, to będzie porażka.

Skomentuj

Może dlatego środka nie chce pokazać :(

Ale ignorowanie nie jest ładne, wystarczyło napisać.

Skomentuj

Nie, to znaczy że oszczędzałeś na podzespołach. Hmm jaka szkoda, że popełniasz podstawowe błędy. Jeżeli planujesz robienie Accu 450 i będziesz miał to samo podejście, to będzie porażka.
                        Kolego urwałeś się z choinki nie traktuj innych jak gówniarzy a przynajmniej nie mnie? Jesteś guru i wszystko wiesz? Na zasilaniu nie oszczędzałem, dla mnie bas jest słabszy mimo olbrzymiego trafa i sporej ilości uF.

Dla Twojej wiedzy trafo 1kW i 8x33000uF Kendeila... wiec to co ty masz to zabawka a nie zasilanie:)

Rozkręcę znów to zrobię zdjęcie:)
                        Last edited by dj_zibi; 17.01.2014, 21:24.

Skomentuj

Kolego urwałeś się z choinki nie traktuj innych jak gówniarzy a przynajmniej nie mnie? J
                          Staram się Tobie pomóc. To Ty kreujesz się na guru, które nie przyjmuje uwag.

... olbrzymiego trafa i sporej ilości uF.
                          No właśnie, jak jest w oryginale i jak zaleca Pass? Dwa trafa na podwójnych mostach.

No i kolejne odstępstwo od oryginału, czyli jedno zasilanie dla obu kanałów.

Ta moja zabawka zdmuchnęła by twoją. Hihihi.
                          Last edited by hi_aro; 17.01.2014, 21:29.

Skomentuj

Staram się Tobie pomóc. To Ty kreujesz się na guru, które nie przyjmuje uwag.

No właśnie, jak jest w oryginale i jak zaleca Pass? Dwa trafa na podwójnych mostach.

No i kolejne odstępstwo od oryginału, czyli jedno zasilanie dla obu kanałów.

Ta moja zabawka zdmuchnęła by twoją. Hihihi.
                            Umówmy się ze rozmowy nie było a mnie traktuj jak powietrze:)

Dual Mono było... ale się zmyło na rzecz tego co jest...

Last edited by dj_zibi; 17.01.2014, 21:36.

Skomentuj

Nie mogę traktować Ciebie jak powietrze, ponieważ psujesz to powietrze, poprzez wypowiadanie ostatecznych opinii.
                              Nie zastanawiasz, się dlaczego tak jest? Dlaczego coś nie gra tak jak wszyscy opisują?
                              Jeżeli podaję Tobie fakty, odrzucasz je. Dlaczego? Bo mam kilka postów.

P.S.
                              Zainwestuj w rezystory Mills.
                              Last edited by hi_aro; 17.01.2014, 21:40.

Skomentuj

Nie mogę traktować Ciebie jak powietrze, ponieważ psujesz to powietrze, poprzez wypowiadanie ostatecznych opinii.
                                Nie zastanawiasz, się dlaczego tak jest? Dlaczego coś nie gra tak jak wszyscy opisują?
                                Jeżeli podaję Tobie fakty, odrzucasz je. Dlaczego? Bo mam kilka postów.

Bo każdy może mieć swoje zdanie...
                                Bo kolega wyżej napisał to samo co ja. Bo może mam większe wymagania względem Basu? Bo mam wymagające kolumny? Bo z boku stoi świetny mocny wzmacniacz Ravena Który pod kątem jedynie Basu w moim systemie gra lepiej niż Aleph?

Z mojej strony koniec bo zrobi się zaraz Audiostereło...

Hahaha jest Mils jest Elpod...
                                Last edited by dj_zibi; 17.01.2014, 21:45.

Skomentuj

zibi co to za profil radiatora ?, ja sobie zamówiłem C26260 ale pasowało by mi coś "dłuższego" (tak zeby te 30 kilka cm miał) a znowu KE300 ma strasznie długie żebra (8cm)

-------------------------
                                  dopiero teraz widze że pewnie masz dwa obok siebie tak ?
                                  Last edited by bawolek; 17.01.2014, 21:46.

Skomentuj

Bo mam wymagające kolumny?
                                    Ja też mam wymagające kolumny.
                                    Właśnie, każdy musi mieć swoje zdanie.
                                    Bo z boku stoi świetny mocny wzmacniacz Ravena Który pod kątem jedynie Basu w moim systemie gra lepiej niż Aleph?
                                    W końcu prawidłowa wypowiedz. Porównujesz do czegoś konkretnego i piszesz dlaczego. Na podstawie takiej wypowiedzi można prowadzić polemikę.

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                                      zibi co to za profil radiatora ?, ja sobie zamówiłem C26260 ale pasowało by mi coś "dłuższego" (tak zeby te 30 kilka cm miał) a znowu KE300 ma strasznie długie żebra (8cm)
                                      To zwykły profil z Hutmenu bodaj tylko pospawany na środku.

Skomentuj

Panowie po co to wszystko, Ja także uważam że Bass w porównaniu do średnicy i góry odstaje lekko w Aleph 5 ale tak jest też w innych, z Passów zrównoważone jest to moim zdaniem w F5. Kolega słusznie zauważył dużo zależy także od aplikacji, prawidłowego PRE z tym też się zgodzę, myślę że Zibi roboty nie skopał robiąc go.... Kolega hi_aro jeżeli to Twój klon brawo świetnie wykonany.

Poruszyłeś temat E450, ja mogę powiedzieć śmiało że jak się tak zastanowię to nie słyszałem nic co gra lepiej od A5, a w zasadzie to od F5 (ten mi bardziej przypasował w moim systemie), robię E450 z małą nadzieją, że może da radę dorównać im. Zobaczymy co będzie, jak nie wracam jednak do klasy A i już nie kombinuje.

Skomentuj

Wzmacniacz Ravena odkupiony od jednego z Forumowiczów w trakcie mojego tuningu...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X