Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
    Poruszyłeś temat E450, ja mogę powiedzieć śmiało że jak się tak zastanowię to nie słyszałem nic co gra lepiej od A5, a w zasadzie to od F5 (ten mi bardziej przypasował w moim systemie), robię E450 z małą nadzieją, że może da radę dorównać im. Zobaczymy co będzie, jak nie wracam jednak do klasy A i już nie kombinuje.
    Z mojego doświadczenia, z dotychczasowych konstrukcji DIY jakie były u mnie pozostała klasa A.
    Jedyne co ostatnio mnie miło zaskoczyło, to mono bloki Classe w klasie AB. Robiły robotę.

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
      Z mojego doświadczenia, z dotychczasowych konstrukcji DIY jakie były u mnie pozostała klasa A.
      Jedyne co ostatnio mnie miło zaskoczyło, to mono bloki Classe w klasie AB. Robiły robotę.
      Robię E450 jeżeli się spisze i pozytywnie zaskoczy możliwe, że będę szedł w P7100, jeżeli nie spisze się, wracam do F5 lub F5 T spróbuję.

Skomentuj

albo to jakis trick wizualny albo kogos tu pogrzalo z tymi radiatorami!

Skomentuj

Dawniej robili takie ladne zolte grzejniki, tez sie nadawaly na radiator :P

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
            Dawniej robili takie ladne zolte grzejniki, tez sie nadawaly na radiator :P
            I jeszcze można jeszcze chłodzenie wodą zafundować.:)

Skomentuj

ostatni transport i sie przeprowadzilem
              teraz trzeba to rozpakowac :/

a tu przy okazji maly wypadek z pracy :blushing:

Skomentuj

co to? jakis "prywatny" bankomat?

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
                  http://www.mmwarszawa.pl/267571/2011...?category=news

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
                    ktore zdjecie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      ktore zdjecie?

ostatnie

Skomentuj

Nie na temat...

Skomentuj

fajna zabawka pewnie naprawa bedzie troszke kosztowac

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                            Wzmacniacz Ravena odkupiony od jednego z Forumowiczów w trakcie mojego tuningu...

A jak ktos nie ma miejsca na dodatkowy mebel, to jest alternatywa :)

Skomentuj

Founteki, które składam dla kuzyna mają się już następująco:

Udało mi się za pomocą dołączonej do frezarki prowadnicy równoległej idealnie wyciąć otwór pod terminal. Wchodzi ciasno

Wycinanie pól w pcb zwrotnicy trwa dwie minuty - Proxxon IB/E + szeroki kamień szlifierski.

Wczoraj po południu byłem zamówić płyty w Leroy Merlin Mikołów na dwie kolejne pary kolumn. Wyszło ponad 4m2 wiórowej i takaż ilość hdf. Zapłaciłem 120zł. Precyzja cięcia nie jest najgorsza, ale i tak jutro będę poprawiał płyty frezarką. Wziąłem jeszcze na sprawdzenie klej Pattex do drewna i najtańsze ściski kątowe.

Mam midwoofery, ale nie mam tweeterów - z czym połączyć Usher 8848p i Dayton RS180-4 ? Pasowałyby http://audiotransducers.com/pl/104mm...tw030wa07.html i http://audiotransducers.com/pl/104mm...tw030wa05.html ?

Miał ktoś fornir z serii oliwka? Podoba mi się http://allegro.pl/fornir-okleina-oli...828943774.html ale nie wiem czy na żywo wygląda dobrze i jest też nie najtańszy.

P.S.
                              W domu i piwnicy bajzel, bo remont robimy, także na syf proszę nie zwracać uwagi :)
                              Last edited by Bebok; 19.01.2014, 17:22.

Skomentuj

Braciszek dla selektorka (LM4780 by jaromas :) )
                                Jeszcze nie skończony - nóżki, no i upakować do środka elektronikę.

Skomentuj

Małe zmiany na warsztacie, niby zwykła gąbka ale jednak pomogło. Jutro jeszcze dół do skończenia.

Skomentuj

Nie przesadz z ta gabka
                                    Moze to przynieść odwrotny skutek od zamierzonego
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na chwile obecną ściana z lewej będzie wyklejona w 3/4 powierzchni, ta z prawej w 1/4, reszte newralgicznych miejsc już mam wytłumione lub pozastawiane różnymi gratami które funkcjonują jako rozpraszacze. Wykończenie tych ścian było taką kropką na i. Puki co jest ok :)

Skomentuj

Jaka to ma grubosc oraz z czego jest zrobione?

Skomentuj

Nic specjalnego, zwykła gąbka z allegro grubości 2cm. Tanio wyszło a poprawiło warunki. Na nic bardziej wymyślnego nie mam tam miejsca.

---------- Post dodany 21.01.2014 o 13:15 ---------- Poprzedni post 20.01.2014 o 20:35 ----------

Co to będzie, co to będzie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X