Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projektowania zwrotnic, póki co 2W :)
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Projektowania :) Na razie wystarczy do 2W, zawsze do 3W idzie dokupić.

Skomentuj

Hermes możesz podać koszt takiej zabawy?

Skomentuj

Mam to co mieli akurat na stanie z zamowienia. Zapłaciłem niecałe 1kzł
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ale bol :(
            a nie myslales o cewkach z polinka?
            elektrolity duzej pojemnosci kupiles?

Skomentuj

Nie :)
              marcinsywala.pl

Skomentuj

Uni zaadoptowany do domku po Sony TA-F410R.

Radiator również z sony ale z modelu TA-F210, a kondensatory zasilacza z 410R ELNA for Audio 10000uF/50V , trafko 250VA 2x32V,
                Uni ruszył bez problemu i śmiga znakomicie. Jeszcze tylko zabezpieczenie DC, uporządkować kable i można zamykać obudowę.
                Dobry wzmacniacz sterowany pilotem:biggrin:
                Last edited by Adzik94; 24.03.2014, 22:39.

Skomentuj

Ładne ?

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta

Ładne ?
                    Popracuj jeszcze nad rozstawianiem nazw elementów i wielkości (np 470uF/63V) + przydałoby się cynowanie (wiem, że masz ścieżki pokryte kalafonią)
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Takie troche malo fachowe pytanie, czy ktos z was uzywal moze folii/woreczkow do pieczenia jako podkladki pod tranzystory ??
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Gdy robię wg własnego pcb to staram sie żeby wszystkie opisy były ładnie czytelnie ułożone, ale tym razem trawiłem na prośbę użytkownika wg danego wzoru.
                        Last edited by _NATAN_5064; 26.03.2014, 10:38.

Skomentuj

Będzie się działo :)

Słowo do STX:
                          Rozumiem że głośniki nie są Hi-End-owe ale takie pakowanie - wrzucanie luzem do pudełka - to jednak nieco ryzykowne jest .
                          Biorę w ręce paczkę a tam coś lata sobie :???:
                          Dobrze że nic się nie stało . Wystarczy dołożyć wytłoczkę plastikową na membranę i problem z głowy.
                          Nawet chińskie TB tak pakuje .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            Słowo do STX:
                            Rozumiem że głośniki nie są Hi-End-owe ale takie pakowanie - wrzucanie luzem do pudełka - to jednak nieco ryzykowne jest .
                            juz zwracalem Im na to uwage. mam nadzieje ze cos z tym zrobia

szybkie pytanie - do czego to cewki?

dla utrudnienia dodam ze oba glosniki sa tego samego rozmiaru!

Skomentuj

Lewa tonsil 25cm prawa jakis 25cm alphard albo coś w tym stylu

Skomentuj

też obstawiam Tonsila 20/25cm

Skomentuj

Raven, co to za basowce?

Robisz budżetowe 3way i będziesz sprawdzał która wysokotonówka się najlepiej sprawdzi? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Raven, co to za basowce?
                                    3way na nowych SCX (czy jak im tam )
                                    (pełna nazwa jest za długa żebym zapamiętał )

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Robisz budżetowe 3way i będziesz sprawdzał która wysokotonówka się najlepiej sprawdzi?
                                    Pudło .
                                    Robię na wszystkich 5
                                    visaton SC10N , PC, PC.X, 22 i 30mm wavecor

Skomentuj

Ja dziś też coś tam podłubałem:) Wpadła testowa skrzynka dla emphasera EX12T4, troszkę za mały CL ale głośnik naprawdę daje radę Poprawiłem też dziś masę w aucie tj połączenie aku(-) - karoseria i dzięki temu mam 0,1V więcej Zostało jeszcze 2 połączenia pod maską poprawić i będzie git:)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        visaton SC10N
                                        Pamiętaj że pod niego trzeba zrobić pudło (albo dać jakąś uszczelkę), ponieważ przepuszcza pomiędzy frontem a magnesem.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                          Lewa tonsil 25cm prawa jakis 25cm alphard albo coś w tym stylu
                                          pudlo
                                          zagraniczne glosniki w rozmiarze 16-18cm! :p
                                          dla ulatwienia podam - lewa cewka to morel tempo

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                          Wpadła testowa skrzynka dla emphasera EX12T4,
                                          mialem z tej serii 6,5" - tragedia. jak sie spisuje ten duzy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X