Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
    Panowie czym potraktować surowy mdf przed lakierowaniem? Czarny podkład samochodowy wystarczy?
    http://www.sklep.wirbialystok.pl/pod...-16-p-227.html

Skomentuj

Dzięki wielkie :)
      Potem na to mogę położyć lakier czarny (zapewne będzie l. samochodowy), tak?

Kurde lakierowanie surowego MDF'u jest czasochłonne, 3 różne preparaty, ale i tak mniej zabawy niż z fornirem
      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Kup chemie typowo do mdfu

Skomentuj

Lakier na tyłach się sezonuje więc je skręciłem, żeby posłuchać parki. Czeka mnie jeszcze szlifowanie/polerowanie. Nie umiem pisać o dźwięku, ale ogółem super, tweeter jakby się lekko wybijał jedynie, ale może to przez to że aktualnie nie jest gładko z frontem (muszę dorobić podkładkę) ewentualnie dlatego że wcześniej słuchałem na co dzień Totemów ;-)

Tak nawiązując do pytania wyżej, tutaj na mdf poszła żywica epoksydowa przed lakierowaniem tyłu, bo akurat to było pod ręką ;-)
          Last edited by gi; 11.04.2014, 15:25.

Skomentuj

Tak sobie czytam i czytam i zaczynam wątpić czy to dobry pomysł. Ogólnie będzie to coś takiego:

Czy w ogóle jest realne lakierowanie tego "wynalazku" ? Problemem mogą być łączenia (dostępny mdf tylko 10mm)
            Może jakiś inny pomysł na wykończenie? Zależało mi na półmacie :/

Chciałbym by to wyglądało tak:

(ile się namęczyłem by to zmieścić, pliki zajmowały ponad 10mb i były w formacie png, na 3 przeglądarki zdjęć 1 wyświetlała prawidłowo tło)
            Last edited by Pawel074; 11.04.2014, 15:37.
            Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Uniamp grał, teraz odpoczywa w szufladzie. Borysowy Differential Diamond Amp gra aktualnie. Zbig-owy MOSFET 3.0 - SyMOS pewnie niedługo odezwie się:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                Tak sobie czytam i czytam i zaczynam wątpić czy to dobry pomysł. Ogólnie będzie to coś takiego:
                znajomy design

Skomentuj

hehe, sam mi kiedyś podsunąłeś ten pomysł ja tylko wykonałem swoją wersje

A co z tymi łączeniami? Nie wyjdą po malowaniu?

Skomentuj

jak dasz odpowiedni podklad to nie powinno

ostatnio obserowalem kilka obudow ktore sam kleilem jakis czas temu
                    wyglada na to ze na klawiszowanie ma bardzo duzy wplyw ilosc kleju w spoinie
                    im mocniej scisniete podczas klejenia tym mniej sie rusza laczenie

lub daj czarna strukture jak ja to robie zeby to ukryc

ciag dalszy prac z trabantem

Skomentuj

Podkład dałbym ten co zaproponował kolega gi, ciekaw jestem jakby na strukturę położył lakier poliuretanowy. Nie powinno się to chyba "gryź"

Skomentuj

Paweł "śrubóf " nie zabrakło ? aż się świeci tyle ich jest

NO ...i wracająć do Twojego klienta walnie się walurek na to i" będzie Pan zadowolony "

kto wie co to walurek?
                        Last edited by utopia; 11.04.2014, 20:52.

Skomentuj

A po co chcesz to zrobić? Wyszlifujesz to nic się nie stanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                            Paweł "śrubóf " nie zabrakło ? aż się świeci tyle ich jest
                            ja robie bagaznik
                            a zdjecie deski musialem zrobic bo sam bym ja zostawil "drewniana"

tak sie z tego smialismy ze az wpadlismy na pomysl zeby ofornirowac samochod!

Skomentuj

Walurek daj.. mówię walurek
                              a jak nie to flockiem go !
                              Drewniana była vectra A "Woody Vectra" pięknie grała

Skomentuj

niestety wszystko idzie w skaj

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  niestety wszystko idzie w skaj
                                  Auć.... szkoda... może jakies wstawki z fornirem ??

A u mnie spawalniczo narazie MMA

Skomentuj

Tigiem leć :)

Argon widze masz wiec wprawy złapiesz. Najlepiej się ćwiczy na takich niewymagających konstrukcjach :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                      Auć.... szkoda... może jakies wstawki z fornirem ??
                                      wstawki beda, ale to niespodzianka

podloge sobie zrob!
                                      wylej beton lub jakies plytki poloz
                                      nawet OSB na poczatek wystarczy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        podloge sobie zrob!
                                        wylej beton lub jakies plytki poloz
                                        nawet OSB na poczatek wystarczy
                                        Blaszak miał być tylko pod samochód... żeby błota nie było wysypałem kamień z racji ze coś sie tam pomału w garażyku dzieje będę robił podłogę

Skomentuj

W wolnych chwilach, powoli dlubie swoje fronty. Kolumny inspirowane paczkami pmc pb1i, jednak zasadnicze roznice beda w punktach podzialu ( narzucone przez glosniki jakie uzylem do tego projektu ) i wielkosci obudowy. Szkoda, ze midbasy sa sredniej urody, a alu fronty kopulek do niczego poza soba nie pasuja. Jak to zagra to pomysle nad przemalowaniem na czarny kolor.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X