Zamieszczone przez Pawel074
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Dzięki wielkie :)
Potem na to mogę położyć lakier czarny (zapewne będzie l. samochodowy), tak?
Kurde lakierowanie surowego MDF'u jest czasochłonne, 3 różne preparaty, ale i tak mniej zabawy niż z forniremPreamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Lakier na tyłach się sezonuje więc je skręciłem, żeby posłuchać parki. Czeka mnie jeszcze szlifowanie/polerowanie. Nie umiem pisać o dźwięku, ale ogółem super, tweeter jakby się lekko wybijał jedynie, ale może to przez to że aktualnie nie jest gładko z frontem (muszę dorobić podkładkę) ewentualnie dlatego że wcześniej słuchałem na co dzień Totemów ;-)
Tak nawiązując do pytania wyżej, tutaj na mdf poszła żywica epoksydowa przed lakierowaniem tyłu, bo akurat to było pod ręką ;-)Last edited by gi; 11.04.2014, 15:25.
Skomentuj
-
Tak sobie czytam i czytam i zaczynam wątpić czy to dobry pomysł. Ogólnie będzie to coś takiego:
Czy w ogóle jest realne lakierowanie tego "wynalazku" ? Problemem mogą być łączenia (dostępny mdf tylko 10mm)
Może jakiś inny pomysł na wykończenie? Zależało mi na półmacie :/
Chciałbym by to wyglądało tak:
(ile się namęczyłem by to zmieścić, pliki zajmowały ponad 10mb i były w formacie png, na 3 przeglądarki zdjęć 1 wyświetlała prawidłowo tło)Last edited by Pawel074; 11.04.2014, 15:37.Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaTak sobie czytam i czytam i zaczynam wątpić czy to dobry pomysł. Ogólnie będzie to coś takiego:
Skomentuj
-
jak dasz odpowiedni podklad to nie powinno
ostatnio obserowalem kilka obudow ktore sam kleilem jakis czas temu
wyglada na to ze na klawiszowanie ma bardzo duzy wplyw ilosc kleju w spoinie
im mocniej scisniete podczas klejenia tym mniej sie rusza laczenie
lub daj czarna strukture jak ja to robie zeby to ukryc
ciag dalszy prac z trabantem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez utopia Zobacz postaPaweł "śrubóf " nie zabrakło ? aż się świeci tyle ich jest
a zdjecie deski musialem zrobic bo sam bym ja zostawil "drewniana"
tak sie z tego smialismy ze az wpadlismy na pomysl zeby ofornirowac samochod!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaniestety wszystko idzie w skaj
A u mnie spawalniczo narazie MMA
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaAuć.... szkoda... może jakies wstawki z fornirem ??
podloge sobie zrob!
wylej beton lub jakies plytki poloz
nawet OSB na poczatek wystarczy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapodloge sobie zrob!
wylej beton lub jakies plytki poloz
nawet OSB na poczatek wystarczyżeby błota nie było wysypałem kamień
z racji ze coś sie tam pomału w garażyku dzieje będę robił podłogę
Skomentuj
-
W wolnych chwilach, powoli dlubie swoje fronty. Kolumny inspirowane paczkami pmc pb1i, jednak zasadnicze roznice beda w punktach podzialu ( narzucone przez glosniki jakie uzylem do tego projektu ) i wielkosci obudowy. Szkoda, ze midbasy sa sredniej urody, a alu fronty kopulek do niczego poza soba nie pasuja. Jak to zagra to pomysle nad przemalowaniem na czarny kolor.
Skomentuj
Skomentuj