Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja stosowałem do forniru kleju Rakoll - do płaskich powierzchni jest jak najbardziej - jest co, czym i jak docisnąć. Gorzej to wygląda w konstrukcjach o obłych kształtach i rożnych gabarytach. Z racji tego problemu w swoich najnowszych projektach zmuszony zostałem do klejenia na Pattex Universal Classic. Smarowanie - odparowanie - ostrożne przykładanie i powolne przyklejanie - następnie dociskanie np. butelką. Jak jest duża powierzchnia człowiek się namacha.

Skomentuj

jeszcze pare detali do wykonczenia i mozna samochod oddac klientowi

Skomentuj

Coś Ci się zdjęcia nie załadowały:)

Skomentuj

Panel do mojego Accuphase P-7100 się robi, na razie bez napisów (gałki - skala od INPUT i GAIN, napisy pod vu meterami i parę innych) i za mały przycisk u góry:

Spasuję z wysłaniem obrazka przez skrypt forum, wykorzystuje on zbyt duży poziom kompresji obrazów na format jpg dzięki czemu sam obraz traci na wartości (w tym przypadku panel). Polecam dać możliwość wysyłania obrazków png do limitu 2MB bez żadnej zdalnej kompresji.
          Last edited by .3lite; 05.05.2014, 21:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            Panel do mojego Accuphase P-7100
            Piękny... Ile kosztował?

Skomentuj

Jeszcze się robi i dokładnej ceny nie jestem w stanie powiedzieć, jest to na razie sama obróbka frezem :) Teraz będą napisy pod wszystkimi przyciskami, pod VU meterami i wokół gałek skala wartości + napisy INPUT i GAIN.

Skomentuj

Wygląda świetnie.

Skomentuj

tylko galki tu nie pasuja do calosci

Skomentuj

Inny kolor? Można coś wykombinować, mam też całkowicie czarne, ale raczej nie będą pasować.

Skomentuj

Raczej za male i zbyt proste

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        tylko galki tu nie pasuja do calosci
                        Przypominają trochę plastikowe nakrętki od butelek PET

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          Spasuję z wysłaniem obrazka przez skrypt forum, wykorzystuje on zbyt duży poziom kompresji obrazów na format jpg dzięki czemu sam obraz traci na wartości (w tym przypadku panel). Polecam dać możliwość wysyłania obrazków png do limitu 2MB bez żadnej zdalnej kompresji.
                          Faktycznie, roznica jest tak kolosalna ze ludzie nie wiedza co chcesz pokazac:
                          http://hallak.pl/panel.png
                          https://diyaudio.pl/i/14607/pjt4vb7q...1399358647.jpg

Minimalnie ostrosc siada przez szybki resize i kompresje.
                          Nie jestesmy hostingiem zdjec.

Skomentuj

A mnie się te gałki podobają.

Skomentuj

Na górnych rantach gałek można by było zrobić połysk taki co jest wokół VU metera.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                Raczej za male i zbyt proste
                                To już po ptokach, ale myślę, że aż tak źle nie jest :)

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                Faktycznie, roznica jest tak kolosalna ze ludzie nie wiedza co chcesz pokazac:
                                Jest wystarczająca, będzie tylko gorzej dla szczegółowych zdjęć - chciałem zwrócić na to uwagę, nie musisz kpić.

szybki resize
                                Nie sprawdziłem jeszcze jakiego algorytmu do zmiany wielkości obrazka używasz, mam tylko nadzieję, że nie jest to interpolacja poprzez najbliższy pixel...

Minimalnie ostrosc siada przez szybki resize i kompresje.
                                Nie jestesmy hostingiem zdjec.
                                Zgadza się, ale lekko skompresowany png można by dopuścić - jeśli chodzi o wielkość samego obrazka to czasem png wcale nie jest gorszy.

Zamieszczone przez artus20 Zobacz posta
                                Na górnych rantach gałek można by było zrobić połysk taki co jest wokół VU metera.
                                Nad tym też się zastanawiałem.
                                Last edited by .3lite; 06.05.2014, 12:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
                                  Przypominają trochę plastikowe nakrętki od butelek PET
                                  W sumie masz racje :) jeszcze środek widoczny jak w nakrętkach, same w sobie gałki są ok ale coś im jednak brakuje.
                                  Sam panel jednak jest świetny.

Skomentuj

3lite,może takie gałki jak ma yamaha w nowych wzmakach(te patyczki)
                                    Moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłem ten front,to przypomina narysowane auto z za małymi kółkami
                                    Samo wykonanie super.
                                    Last edited by jacky72; 06.05.2014, 16:05.

Skomentuj

A możesz pokazać o jakie chodzi? Bo to całkiem możliwe, że coś lepszego da się osiągnąć robiąc nowe gałeczki :)

Skomentuj

http://www.soundheaven.lv/en/s/yamas...ereo-amplifier
                                        chodzi o te bas,sopran...
                                        Last edited by jacky72; 06.05.2014, 16:14.

Skomentuj

Popatrzyłem wcześniej na gałki od volume i myślałem, że o tych pisałeś - jeśli chodzi o te od "basu" i reszty, to średnio mi się podobają.
                                          Last edited by .3lite; 06.05.2014, 16:22.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X