Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Smierdzi komercha :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
      Nowa zabawka na warsztacie. Obslugi sie musze nauczyc, a przedewszystkim elektroniki ;D. Niby 50Mhz a jednak 100Mhz Jutro sobie wyjscie dzwiekowki sprawdze
      Miałem jako pierwszy oscyloskop, za te pieniądze na pewno bardzo fajny, a i pasmo do odblokowania do 100 MHz (+ próbkowanie 1 GSa/s w czasie rzeczywistym).

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez Q Zobacz posta
        Smierdzi komercha
        oj tam - nawet nie widzisz jakie to marki :p

Skomentuj

Moje ostatnie DIY to wetknięcie 8 lamp ;D
          Pierwsza lampa, pierwsze wrażenia, gdyby tylko odpuścili sobie te niebieskie logo...
          Last edited by Rfck; 12.06.2014, 15:11.

Skomentuj

U mnie zabawę czas zacząć!

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Obudowa do Uni?

Skomentuj

Tak jest!

Myślałem ze dzisiaj więcej zrobię...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeszcze do tego jeden blachy na spód mi nie wycieli :/
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

musze szybko swoj skonczyc bo nie bedzie oryginalny :(

Skomentuj

Juz coś widać :)

Folie jeszcze nie zdjęte żeby się nie porysowało.

Skomentuj

Pomijając już kwestię opłacalności finansowej/nakładu pracy, jest sens wylutowywać takie kondensatory typu MKT i podobne?
                      Dużo tracą ze swoich parametrów podczas pracy/z biegiem czasu?

Skomentuj

jutro sprawdzimy ile to dalo

pociete plyty na monitorki na GDN 14 SCX + GDWK PCX

Skomentuj

Czekam jeszcze tylko na pare elementow i jedziemy z montazem :rolleyes:
                          Last edited by Q; 13.06.2014, 22:40.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

jutro sprawdzimy ile to dalo

pociete plyty na monitorki na GDN 14 SCX + GDWK PCX
                            Od 0 do setki to nie poprawi :-)
                            Pozdrawiam.

Skomentuj

Jakiej grubości ten MDF?
                              Last edited by Rfck; 13.06.2014, 23:00.

Skomentuj

Stawiam 19-22, bliżej 22 :P
                                Last edited by Pawel074; 13.06.2014, 23:02.
                                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Będzie 3way lub 3.5way, zobaczy się po testach i pomiarach.
                                  Głośniki na bas już zostały wybrane, ale jeszcze nie kupione, więc jest jeszcze czas aby się zastanowić czy nie kupić czegoś innego/lepszego.

Skomentuj

Marian, zapetliles sie na Fountekach, jak ja na Beymach :P

Skomentuj

FW146 to dobry głośnik, gdyby miał niższy FS to był by rewelacyjny za tą kasę.
                                      A czy się zapętliłem?
                                      Nad wieloma głośnikami myślałem, ER15RLY, ER18RNX, SB17MFC35-8, 18W/8434G00... ale wpadłem na pomysł aby zrobić coś "większego" na Fountekach.
                                      SB był fajną propozycją na 2way, na symulacji "zabijał" na basie każdą konkurencję w swojej cenie... no ale wizualnie, to taki zwykły czarny głośnik :)

Skomentuj

Producent podaje fs 50hz, ciekawe jak w pomiarach wypada...
                                        SB ponoc dobre, ale mi kompletnie nie odpowiadaja ich parametry ( do TL ).

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Producent podaje fs 50hz, ciekawe jak w pomiarach wypada...
                                          Miałem, słuchałem, zresztą inni na AS również słuchali.
                                          Basu na dobrym wzmacniaczu jest wystarczająco, jednak do piekieł nie zejdzie nawet w 100L budzie :)
                                          Niestety, słychać "wysoki" FS.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X