Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaWidzę pistolecik ładnie rozebrany i umyty, to mi się podoba :-)
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaJeśli te skrzynki są w podkładzie, trzymaj je w możliwie najcieplejszym miejscu, a jak to możliwe na słońce do wygrzewania :-)
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaCzemu one takie białe ?Niestety bede musial teraz troche szlifowac tego lakieru, zeby sie klej trzymal.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA u mnie lezakowanie pare(nascie) dni i fornirek...
Skomentuj
-
Tak jak napisalem wczesniej, plyty mdf jakie uzywalem byly juz pomalowane na bialo, cos jak duze polki. Nastepnie zacinane na 45 stopni i klejone. Nic tutaj nie malowalem. Fornir bedzie, bo tak sobie zyczy osoba, dla ktorej to robie.
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaNa jaki klej kleisz ? Ja mam zamiar wypróbować Titebond żółty na sucho +żelazko.
Tych kolumienek na zelazko nie bede fornirowal, tylko pod prasa.
Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postalakiernik mi mówił że to świetny podkład pod lakier, może lakier zamiast forniru?
Skomentuj
-
Paczuszki z Francji dojechały :)
Graty na zwrotkę też dotarły na czas
"Profesjonalne" połączenie i gra:
Wrażenie? Od wczoraj jeszcze nie pozbierałem szczęki z podłogi... Grają naprawdę świetnie, wysokie nie drażnią - zapewne zasługa zwrotnicy; gitary i perkusja brzmią epicko, bass jest fajny. Te beymy grają bez obudowy lepiej basem niż 14SCX w paczkach (lepiej nie znaczy że jest go więcej) no ale co tu porównywać.... Beyma to całkiem inna liga... Ogólnie jestem zadowolony, FX-200 nie dorastają tym głośniczkom "do magnesa"Za 2 tyg będą obudowy, jestem ciekaw jak w paczkach zagrają :)
Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Są to koaksjalne Beymy czyli będę robił 4 kolumienki.
Wstępnie ma to być BR ale obudowa jest tak zaprojektowana, że w fazie testów mogę z niej zrobić zamkniętą.
Projekt zwrotnicy mam od Pana, który załatwił mi głośniki, jest to jego autorski projekt. Brzmienie na tej zwrotce mi się podoba więc nie będę nic kombinował :)
Najlepsze jest to, że one grają bardzo fajnie pod ampli Sony za 500złJak dorobię się dobrego napędu będzie jeszcze ciekawiej :)
Last edited by Pawel074; 20.06.2014, 15:05.Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaSą to koaksjalne Beymy czyli będę robił 4 kolumienki.
Skomentuj
-
Była okazja, bardzo dobra. Miałem kupić 6 szt (tyle mieli na magazynie) ale nie udało mi się zdobyć takich funduszów.
Założenie jest takie, że jeden komplet dla mnie, a drugi na handel - jeśli kupiec się nie znajdzie zostanie u mnie, wtedy będę stratny ale postanowiłem zaryzykować. Może mi się to opłaci :)Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Dokładnie, audio robi się pod siebie, a nie po to by komuś się podobało
Np. Mi Wilsony średnio do gustu przypadły, ale cały czas zmieniają mi się preferencje słuchowe, może teraz bardziej by mi się podobały... no cóż, poczekam do AS i to sprawdzę :)Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
Skomentuj