Jeśli ten sufit podwieszany w pokoju jest też na styropianie to widzę że trochę niepotrzebnie nawierciłem się przy mocowaniu stelaża pod k-g.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaStandartowo, styropian --- siatka do styropianu --- szpachlowanie klejem do styropianu + obsadzanie naroznikow ---- szpachlowanie gipsem ---- malowanie.
Generalnie mozna latwo zrobic cokolwiek tylko sie wymysli i nawet jak cos nie wyjdzie to wystarczy paczke styropianu kupic.
Ponizej 5cm + 5cm
(...)
Skomentuj
-
metka
Czasy sie troszke zmieniaja i juz coraz rzadziej halogeny sie stosuje, ja mam zamontowane ledy (tez sie grzeja troche), nie ma z tym zadnego problemu.
Kable --> latwiej nozem styropian naciac niz sciane wiec z tym tez nie ma zadnych problemow. W razie jakichs zgrzytow np prawnych (bo nie wiem jak to wyglada z tej strony, bo w naszym kraju na wszystko trzeba miech ''papier'') to mozna zrobic instalacje LED 12V (pasek i tak jest na 12V).Last edited by borys; 10.06.2014, 08:23.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez drapik Zobacz postaSubwoofery do kina domowego gotowe. Jeszcze zewnętrzne wzmacniacze do nich i koniec.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaBrakuje jeszcze dwoch :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rafells Zobacz postaJest jakiś dostęp do głośnika w tych subwooferach ? Czy w razie uszkodzenia głośnika trzeba budować kolejny subwoofer ?Patrząc na to jakie długie nóżki są to na 99% głośnik jest od spodu przykręcony
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rafells Zobacz postaJest jakiś dostęp do głośnika w tych subwooferach ? Czy w razie uszkodzenia głośnika trzeba budować kolejny subwoofer ?
Skomentuj
-
Cóż ja nie podejmowałem decyzji, co do wyglądu tych subwooferów, bo tak sobie życzył znajomy w kwestii ich wykonania i ja je tylko wykonałem. Nóżki też mi się nie podobają – miałem inną koncepcję, ale jak napisałem zdanie wcześniej nic na to nie poradzę.
Tak głośniki przykręcone są od spodu. Co do tych wzmacniaczy to znajomy chcę je w osobnych jakiś tam obudowach/skrzyneczkach zamykanych, aby je mieć gdzieś pod ręką (np. postawione na stoliku RTV czy gdzieś tam – jego sprawa), co by za często nie odsuwał subwooferów od ściany itp. w trakcie swoich odsłuchów całego kina domowego w salonie?Last edited by drapik; 10.06.2014, 18:15.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez drapik Zobacz postaCo do tych wzmacniaczy to znajomy chcę je w osobnych jakiś tam obudowach/skrzyneczkach zamykanych
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisław Zobacz postaAle całe panele będą zamknięte szczelnie w skrzynce? Jeśli tak to moze być problem z chłodzeniem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa taki wiekszy boom-box sie buduje
Skomentuj
-
SMPS ciag dalszy.
Test zabezpieczenia przeciazeniowego.
Bezpiecznik w przetwornicy 1A zwloczny - caly czas sprawny.
1. Zwarcie uzwojenia wtornego przy pracujacej przetownicy --> pass
2. Uruchomienie przetornicy z zwartym uzwojeniem wtornym --> pass
3. Operator zywy --> pass
4. Syf na stanowisku pracy ogarniety --> fail :P
https://www.youtube.com/watch?v=vedN...ature=youtu.bei-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
Skomentuj