Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hołm mejd łajt amelinum terminals :)

Skomentuj

Pomalowałeś amelinium ? to sie da ?
      Czym to jest malowane?

Skomentuj

To jest oryginalnie białe. Czarne i srebrne mi sie już znudziły. Te bedą przynajmniej ładnie z ciemną skórą kontrastować.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
          Czym to jest malowane?
          Jak czym?
          Amelinową farbą

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
            Pcc88, zamiennik ecc88 z podwyższonym napięciem żarzenia. Mam jeszcze e88cc (wersja wojskowa ecc88) i ecc82/81/83 wszystkie da się wpiąć, bez większych zmian oprócz 83.
            Jakoś tak na tym zdjęciu nie rozpoznałem podwójnej triody aczkolwiek PCC88 mam w swoich zbiorach. Zdybane gdzieś, kiedyś, z telewizorów. A jakież to testowe urządzenie uwieczniłeś na zdjęciu? Jakieś proste pre/bufor/miniamp?

Skomentuj

Wszystko w jednym :) Coś w stylu przedwzmacniacz z potkiem na we. Niestety dziś nic nie zagrało, mam problemy z miernikiem za 10zł xD w gniazdku pokazuje 70V W następnym tygodniu powinien być gotowy :) Wcześniejsza konstrukcja miała kilka błędów (za małe kond na wy, kilka ścierzek itd..)

Dodałem stabilizator lm317 do grzałki, filtr 2x470 / 200V do zasilania, To chyba moja najbardziej ciesząca konstrukcja, wydałem z 1.5zł na płytkę, troche na drobnice, reszta za free :)

Fotki

http://i.imgur.com/YfaSXkF.jpg
              http://i.imgur.com/XHycE0S.jpg
              http://i.imgur.com/kA7e4dS.jpg
              http://i.imgur.com/4IAXFyf.jpg

Poprawione
              Last edited by SowaZ; 28.03.2015, 21:05.

Skomentuj

Fotki na diyaudio please, co z tego posta zostanie jak za pol roku znikna zdjecia.

Skomentuj

Rażą w oczy te gluty z cyny..

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                    Fotki na diyaudio please, co z tego posta zostanie jak za pol roku znikna zdjecia.
                    Pisze że za duże zdjęcia.

Co do glutów to takie są uroki płytki uniwersalnej :) Ogólnie to masakra z tą chińszczyzną, zanim przylutujesz musisz wygiąć element tak jak ma być bo po przylutowaniu pola sie odklejają.. Niestety nie miałem laminatu..

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                      Pisze że za duże zdjęcia.

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ch-DIYaudio-pl
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

a ja dziś na szybko rozpakowałem paczki:
                        Lenco L85
                        Lenco L78
                        Marantz MR230
                        odkurzyłem na szybko marantza i podłączyłem L78 nawet nic nie ustawiałem i zagrało:)

L85 ma zepsute opuszczanie ramienia puki co zajmę się tym L78 i marantzem zostało mi trochę forniru więc chyba go wykorzystam :)

Skomentuj

Witam, wczoraj nałożyłem dwie warstwy lakieru (izolantu)

Skomentuj

Ja tesz coś zaczynam działać w temacie.

Jakieś tam kolumny docelowe powstają...

Skomentuj

Na strychu mam jeszcze obudowy które robiłem jakieś 15 lat temu

Skomentuj

Test na sucho, bez br i tłumienia; tu już słychać wyraźne różnice między sound stormem a prodigy cube. [oczywiście na korzyść cube]

Last edited by dzwoniec; 29.03.2015, 18:33.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                                  Na strychu mam jeszcze obudowy które robiłem jakieś 15 lat temu
                                  Kiedyś dawno, dawno temu był taki projekt w Radio Elektroniku. To to?

Skomentuj

Tak to ta inspiracja :lol: no i tamte lata

- - - - - aktualizacja - - - - -

jeszcze dzieś mam te gazetki

- - - - - aktualizacja - - - - -

a jak byście widzieli zwrotnice to pękli byście ze smiechu, choć 12dB/okt

Skomentuj

Dawno, dawno temu, zrobiliśmy z kolegą te zestawy. Skrzynki zrobił stolarz, po głośniki, pierścienie i zwrotnice od Altusów pojechaliśmy na Wolumen. No i słuchało się na tym muzyki. Nie ma się czego wstydzić, to chyba jedyny polski projekt jaki widziałem z próbą wyrównania czasowego głośników.

Skomentuj

Witam, tym razem pomoc sąsiedzka, około 21-ej dam znać czy wyszło :lol:

Skomentuj

Taka tam zabawa z próżnią ;-)

"Zacisk" próżniowy zrobiony z odpadów. Nawet działa, chociaż mdf (przepuszcza powietrze) i uszczelka okienna (jest mocno miękka, mocowana deska ma luz 0.5-1mm w poziomie, właśnie na uszczelce) to nie najlepszy materiał na to ;-)
                                          Last edited by gi; 03.04.2015, 18:42.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X