Pcc88, zamiennik ecc88 z podwyższonym napięciem żarzenia. Mam jeszcze e88cc (wersja wojskowa ecc88) i ecc82/81/83 wszystkie da się wpiąć, bez większych zmian oprócz 83.
Jakoś tak na tym zdjęciu nie rozpoznałem podwójnej triody aczkolwiek PCC88 mam w swoich zbiorach. Zdybane gdzieś, kiedyś, z telewizorów. A jakież to testowe urządzenie uwieczniłeś na zdjęciu? Jakieś proste pre/bufor/miniamp?
Wszystko w jednym :) Coś w stylu przedwzmacniacz z potkiem na we. Niestety dziś nic nie zagrało, mam problemy z miernikiem za 10zł xD w gniazdku pokazuje 70V W następnym tygodniu powinien być gotowy :) Wcześniejsza konstrukcja miała kilka błędów (za małe kond na wy, kilka ścierzek itd..)
Dodałem stabilizator lm317 do grzałki, filtr 2x470 / 200V do zasilania, To chyba moja najbardziej ciesząca konstrukcja, wydałem z 1.5zł na płytkę, troche na drobnice, reszta za free :)
Fotki na diyaudio please, co z tego posta zostanie jak za pol roku znikna zdjecia.
Pisze że za duże zdjęcia.
Co do glutów to takie są uroki płytki uniwersalnej :) Ogólnie to masakra z tą chińszczyzną, zanim przylutujesz musisz wygiąć element tak jak ma być bo po przylutowaniu pola sie odklejają.. Niestety nie miałem laminatu..
a ja dziś na szybko rozpakowałem paczki:
Lenco L85
Lenco L78
Marantz MR230
odkurzyłem na szybko marantza i podłączyłem L78 nawet nic nie ustawiałem i zagrało:)
L85 ma zepsute opuszczanie ramienia puki co zajmę się tym L78 i marantzem zostało mi trochę forniru więc chyba go wykorzystam :)
Dawno, dawno temu, zrobiliśmy z kolegą te zestawy. Skrzynki zrobił stolarz, po głośniki, pierścienie i zwrotnice od Altusów pojechaliśmy na Wolumen. No i słuchało się na tym muzyki. Nie ma się czego wstydzić, to chyba jedyny polski projekt jaki widziałem z próbą wyrównania czasowego głośników.
"Zacisk" próżniowy zrobiony z odpadów. Nawet działa, chociaż mdf (przepuszcza powietrze) i uszczelka okienna (jest mocno miękka, mocowana deska ma luz 0.5-1mm w poziomie, właśnie na uszczelce) to nie najlepszy materiał na to ;-)
Skomentuj