Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie zagrają bo, zeby zagrały potrzebujesz procesora i korekcji aktywnej
    A te zabiegi zawsze w jakis sposób degradują dzwiek
    A w domu mas prościej i mniejsze problemy z akustyka

Co do auta to dzieki takim zabiegom potrafią zrobic duzo lepsza scenę dzwiękowa niz kolumny w domu
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Co do auta to dzieki takim zabiegom potrafią zrobic duzo lepsza scenę dzwiękowa niz kolumny w domu
      Po procesorowaniu na pewno.
      To teraz wyobraź sobie jak zagra sprzęt domowy po takim zabiegu...

Skomentuj

Nie wydaje mi się aby korekcja czasowa kolumn była potrzebna w domu
        Oczywiście przy ich prawidłowym ustawieniu
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wystarczy tweeter na tylnej ściance

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Nie wydaje mi się aby korekcja czasowa kolumn była potrzebna w domu
            Miałem na myśli inne "czary mary".

Skomentuj

Ja mam można powiedzieć jako tako grające auto :) i nie wyobrażam sobie już jazdy na codzień bez dobrego grania w aucie.
              W domu ok niech gra jak najlepiej. Sam lubie usiąść sobie na kanapie ze szklaneczką z jakimś płynem :)
              Ale jak was "audiofile" nie bolą uszy jadąc autem słuchając RMF lub mp3 z pierdzacych głośników z syczącą górą. Nie mówiąc juz o scenie. Przecież to bez sensu wogole włączać radio. Moje uszy tego nie potrafia zdzierżyć na dłuższą metę.

I ja akurat sie nie zgodzę ze CA jest bez sensu. :)

Skomentuj

Chyba mam deja vu...

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
                  Ale jak was "audiofile" nie bolą uszy jadąc autem słuchając RMF lub mp3 z pierdzacych głośników z syczącą górą. Nie mówiąc juz o scenie. Przecież to bez sensu wogole włączać radio. Moje uszy tego nie potrafia zdzierżyć na dłuższą metę.

I ja akurat sie nie zgodzę ze CA jest bez sensu.
                  Jak masz silnik 1.2 który w ogóle nie jedzie to bez sensu w ogóle odpalać samochód..

Jeśli dziennie spędzam 40 minut w aucie i jadę 3/4 drogi z prędkością 140 km/h to nie widzę specjalnego sensu zabawy w car audio z prawdziwego zdarzenia.
                  Hobby jak każde inne nikt go tutaj nie neguje tylko niektórzy wolą wydać na coś innego swoją kasę.
                  Ja np. wolę zrobić czynności mechaniczne w aucie albo np zakonserwować podłogę, wypolerować lakier itp itd.
                  Nie ma sensu dyskutować nad sensem car audio bo dla jednych jest sens dla innych nie ma, to samo tyczy się każdego innego hobby.
                  Last edited by Rfck; 30.04.2015, 00:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    Nie ma sensu dyskutować nad sensem car audio bo dla jednych jest sens dla innych nie ma, to samo tyczy się każdego innego hobby.
                    I tym optymistycznym akcentem....

Skomentuj

Gdzie mogę tanio zamówić tak dogiętą blachę z nierdzewki - grubość około 1,5mm ???

Skomentuj

W koncu sie wzialem za swoja E-450 :-) jako jedna z nie licznych ma ori trany koncowe, nie jak 95% 2sa5200 i 2sc1943, mile uczucie :-D

Skomentuj

2x eastech 13cm isobaric w band bass 6 th , wg sprzedawcy qts 0.4 , vas 30 , fs 39Hz , wg pomiarów qts 0.44 , vas 24l , fs 44hz

przyjemnie się spisuje ,narazie brak pomysłu na wykończenie obudowy - prawdopodobnie biały lakier fortepianowy ale to z kolejną budą chyba bo to miał być tylko prototyp.

Aowe wcielenie Azur 540r , bebechy to 2xBPA200 + 4xLM3886 + DSP + xmega + 3xpga2311 + ethernet + kolejne trafo 400VA w kolejce czeka z projektem PCB na płyte czołową

a to z braku zajęcia dziś i z tego co znalazłem na strychy :

myslałem o aleph X mini ale za małe radiatory
                          na pomyśle narazie staneło :)
                          Last edited by gothye; 01.05.2015, 16:04.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
                            Gdzie mogę tanio zamówić tak dogiętą blachę z nierdzewki - grubość około 1,5mm ???
                            tanio nie bedzie...
                            gdzie? napisz ogloszenie na forum. moj kolega juz nawet telefonu nie odbiera

zwroc uwage ze krawedzie beda zaokraglone!
                            promien stempla w przypadku blachy 1,5mm to R=1,9mm. po zewnetrznej bedzie oczywiscie wiecej

wymiary musisz sprecyzowac czy sa po zewnetrznej czy po wewnetrznej

Skomentuj

A kwota na oko??
                              Żebym wiedział na co się szykować...

Skomentuj

Zamieszczone przez gothye Zobacz posta
                                a to z braku zajęcia dziś i z tego co znalazłem na strychy :

myslałem o aleph X mini ale za małe radiatory
                                na pomyśle narazie staneło :)
                                Na leżącą obudowę się nie nadadzą ze względu na ułożenie żeberek, ale z obu można byłoby złożyć całkiem fajny tunel i pociągnąć ogromne moce.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
                                  A kwota na oko??
                                  Żebym wiedział na co się szykować...
                                  zobacz ceny cyrkli - podobna ilosc giec i taka sama blacha
                                  giecie jest drozsze od blachy + laser

Skomentuj

Powoli do przodu:-)

Skomentuj

Za cyrkiel płaciłem coś koło 40pln... z tego co pamiętam w tych granicach był bym zadowolony

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                        jako jedna z nie licznych ma ori trany koncowe
                                        A dokładniej 3szt.

Skomentuj

Potrzebował bym tak wygiętej nierdzewki (ta która była użyta do budowy cyrkla jest dla mnie jak najbardziej OK) Chodzi o to by była sztywna (ok 1,5mm) Podane wymiary zewnętrzne. W zasadzie to kawał prostokąta zagięty dwukrotnie. Jeśli wiecie do kogo się w tej kwestii odezwac o wycene, to proszę o namiary.
                                          Z góry dziękuję.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X