Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Noo proporcje dosc niestandardowe, ale takie same jak oryginal
    Pokazywałeś gdzieś wnętrze i jakieś pomiary ?
    To samo kolega Marios ?
    Widzę że PMC na forum zaczyna przyćmiewać kolumny a'la sonus

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
      To samo kolega Marios ?
      W wątku o liniach są opisane wszystkie działania z TL

Skomentuj

Jeszcze nie pokazywalem, wrzuce temat jak zrobie calosc.

Widzę że PMC na forum zaczyna przyćmiewać kolumny a'la sonus
        Eee, to raczej tylko chwilowe, przypadkowe.

Skomentuj

Idzie jak krew z nosa, ale już bliżej jak dalej :)
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            W wątku o liniach są opisane wszystkie działania z TL

W gotowych kiedy bedzie?
            Last edited by lklukasz; 12.06.2015, 20:08.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

panowie macie jakiś pomysł dlacze te diody topią termogluta

[url=https://diyaudio.pl/i/24373/e609e02d1cfc537de2491f03381ef6fd2f1efdab_143405985 6.jpg][/url?

Skomentuj

Topią ponieważ wydziela sie na nich zbyt dużo ciepła, spowodowane to jest napięciem przewodzenia diod Uf oraz prądem płynącym przez diodę If. Metodą na zmniejszenie temperatury jest zastosowanie diod o mniejszym napięci przewodzenia Uf.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta

Idzie jak krew z nosa, ale już bliżej jak dalej :)
                  Oszukane TLki :P

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeszcze nie pokazywalem, wrzuce temat jak zrobie calosc.
                  Chętnie spojrzę co wymodziłeś i jak ma się to do oryginału :)

Skomentuj

Dziś odebrałem głównego bohatera - dobrze znany 12'' Daytona. Dodatkowo Hypex DS 4.0 - tutaj odwrotna sytuacja... raczej mało popoularny na tym forum. Poniżej zdjęcia dla zainteresowanych jak to wygląda "od środka"...

Skomentuj

Niewiele sie rozni od oryginalu, poza przegroda za glosnikiem, ktora jest pod katem. Generalnie zalezalo mi na odwzorowaniu przetwarzania basu z oryginalu. Tutaj bedzie podobnie, moze nawet ciut nizej, bo tunel jest nieco dluzszy ( cala objetosc wykorzystana na tunel, bo w oryginale jeszcze musi sie upakowac elektronika).

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                      Dziś odebrałem głównego bohatera - dobrze znany 12'' Daytona. Dodatkowo Hypex DS 4.0
                      Niezla bestia! :)

Skomentuj

Niewiele sie rozni od oryginalu, poza przegroda za glosnikiem, ktora jest pod katem. Generalnie zalezalo mi na odwzorowaniu przetwarzania basu z oryginalu. Tutaj bedzie podobnie, moze nawet ciut nizej, bo tunel jest nieco dluzszy ( cala objetosc wykorzystana na tunel, bo w oryginale jeszcze musi sie upakowac elektronika).
                        Ta obudowa to nawet od środka ładnie wygląda PM - W środku zastosowałeś "twardą" piankę techniczną ?

Ps. Nic tylko wpuścić myszę i położyć ser

Skomentuj

Jeszcze został malunek. :)
                          Nawet nieźle wyszło.
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ta obudowa to nawet od środka ładnie wygląda PM - W środku zastosowałeś "twardą" piankę techniczną ?
                            Hehe, no nawet ladnie wyglada. Gabka w srodku jest zwykla. 20mm na bokach i 30mm na przegrodach, ale wiecej tej gabki nie kupie, bo jest niskiej jakosci.

Ps. Nic tylko wpuścić myszę i położyć ser
                            niezly pomysl, ale nie mam nawet chomika :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta

Jeszcze został malunek. :)
                              Nawet nieźle wyszło.
                              Sub do kompletu widzę walnąć tylko na biało

Skomentuj

Hehe... Nie to wspomagacz do tv :)
                                W tych monitorach jest wystarczająco basu jak dla mnie ofc.
                                Ale zrobił bym jakieś dobre trzy drogi.

Skomentuj

Źółwik
                                  Ja mam rss265 i sa po prostu swietne, w sumie to na zadnym daytonie sie jeszcze nie przejechalem i bardzo chetnie kupie jeszcze kilka w przyszlosci, bardzo dobre glosniki!!
                                  Bedziesz zadowolony.
                                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

panowie ma ktoś pomysł dlaczego to zabezpieczenie w filtrze który wykonał yoshi_80 brumi i smarzy termogluta

Skomentuj

Toż już dostałeś odpowiedź. Termogluta to ja topiłem nawet suszarką do włosów, nie wymaga on wysokiej temperatury.
                                      Brum może być spowodowanym złym prowadzeniem masy.

Skomentuj

tak ale temperatura tego jest taka że dotknąć nie mogę, teoretycznie masę mają wszyscy ze zbiorowego poprowadzoną tak samo a tylko ja zglaszam brum. pojawia się on tylko po wprowadzeniu obciążenia na jalowym cisza

Skomentuj

Dziś odebrałem głównego bohatera - dobrze znany 12'' Daytona. Dodatkowo Hypex DS 4.0 - tutaj odwrotna sytuacja... raczej mało popoularny na tym forum. Poniżej zdjęcia dla zainteresowanych jak to wygląda "od środka"...

Malo znany bo drogi dla polaka.
                                          Sam chce sobie kupic do LAB12 - maly i fajny do montazu.
                                          Last edited by tomekk_; 13.06.2015, 22:32.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X