no lepiej skopiowac caly opis i fotki
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nowe zastosowanie dla BG9.
Jako, że od zawsze marzyłem o szarpaniu drutów, a szarpidrutem jestem od niedawna to potrzebny jest jakiś piecyk i paczka. A że gram tylko w domu to lampa jest raczej niezbyt dobrym pomysłem, bo żeby to brzmiało to musiałbym wyciszyć garaż a i napięcia mało bezpieczne.
To combo, które dostałem do gitary się nadaje do pieca (spalić). Wyciągnąłem z szuflady moje zapomniane BG9. Będzie robił za końcówkę mocy. Jeszcze tylko zlutuję preamp na FET-ach i będę miał jedyny na świecie i niepowtarzalny egzemplarz gitarowego pieca. Wczoraj pierwsze próby na jeszcze badziewnym głośniku i dziadowskim preampie. Ale śmoc jest.
Pozdrawiam.
Last edited by lokiec3; 11.10.2018, 12:59.
Skomentuj
-
Taki tam testerek do sterownika, PVC, selektora cyfrowego i vu meter
Całość złożona po taniości tak jak się dało
Wewnątrz:
- dac na ak4399 (za grosze),
- trafo rcore z ali (miałem, zasila DAC, sterownik pvc i selektor cyfrowy),
- zasilacz 12v 2a impulsowy do wzmacniacza,
- wzmacniaczyk w klasie D! PAM8610
Na zewnątrz:
- otwory montażowe pod sterownik/pvc/selektor cyfrowy,
- wyprowadzone przewody sygnałowe i zasilające (plug and play)
Z boku gniazdo 230vac, wyłączniki od głośników (L i R, z czego druga kolumienka jest wpinana w złącze głośnikowe). Wyłączniki są zrobione przez to, że kalibracja vu meter w pewnych momentach musi być wykonana bez podpiętych głośników :) Tak, blachowkręty do drewna :) Nie miałem zwykłych wkrętów a nie chciało mi się latać po wkręty
Filmik > https://drive.google.com/file/d/1ddz...cMtgFctrl/view
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaOrzech Anerykański
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaa do tego będzie niebieski frontLast edited by marian; 11.10.2018, 23:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Carlo Zobacz postaPrzepiękne. A cóż to będzie za projekt?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Żona dała mi wolną rękę - rób to co Ci się bardziej podoba rzekła :)
Po lewej to palisander boliwijski lekko zmoczony by pokazać słoje, po prawej - orzech amerykański pod lakierem, a ten mały kawałek po oleju - w sumie o dziwo nie ma różnicy pomiędzy wybarwieniem orzecha po lakierze i po oleju :o
Skomentuj
Skomentuj