Zamieszczone przez czarecki
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez czarecki Zobacz postaPoszukam jakichś przedłużek do śrub
Albo wiercisz od środka wiertłem piórowym, albo dajesz terminal, żadne przedłużki.
Możesz też zrobić tak, że najpierw przylutowujesz kabel do terminala, potem WKRĘCASZ go w wywiercony otwór mniejszym wiertłem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaNie podejdziesz wkrętarką od środka z wiertłem puszkowym/piórkowym?
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJaka przedłużka?
Albo wiercisz od środka wiertłem piórowym, albo dajesz terminal, żadne przedłużki.
Możesz też zrobić tak, że najpierw przylutowujesz kabel do terminala, potem WKRĘCASZ go w wywiercony otwór mniejszym wiertłem.
Moją pierwszą myślą było własnie lutowanie i WKRĘCENIE gniazda ale wydaje mi się to trochę półśrodek, chyba spróbuję z wiertłem piórkowym, akurat mam jakaś 10
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
Przez otwor midbasu
Skomentuj
-
-
Prace nad sb13pfc i sb19st.
Mid zamontowany bez podfrezowania (podfrezowanie i tak załatwi tylko połowę tematu, kosz ma niesymetryczne wytłoczenia, nie da się całkowicie na równo wyprowadzić przejścia). Pomiary na osi wysokiego, początkowy podział na 2kHz nie możliwy do użycia, dyfrakcja kosza od midbasa wpływała znącząco na to co się dzieje przy 4kHz - jak widać niżej szeroki dołek na -10dB.
Przesunięcie podziału w okolice 3kHz i odpowiednie filtrowanie w większym stopniu uwolniło mnie od dołka na 4kHz. Nie mam zapisanego null reverse ale dołek w punkcie podziału co najmniej -20dB - źle to nie wyglądało. Dołek na 260Hz -pomieszczenie. Charakterystyka zestawu wznosząca - wymóg pomieszczenia i faktu konieczności podwieszenia pod sufitem w miejscu docelowym.
Brzmieniowo sb13pfc ma potencjał i z chęcią kupie nową serie z okrągłym koszem - jak na małe monitorki to basu sporo, do 3kHz da się słuchać. SB19ST - krótko mówiąc tania kopułka grająca dosyć równo ale monotonnie, ma swój charakter grania i nie każdemu to podejdzie. Podział na 2kHz to była pomyłka, lepsze rezultaty są wyżej no i sama kopułka wątpie aby wytrzymała z niższym podziałem.
głośniki i zwrotnica za 150zł więc tragedii nie ma jak na taki efekt końcowy.
Last edited by dragon; 23.09.2018, 19:50.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaŻółwik: co kombinujesz ?
1. Klony JBL 4344
2. OBL 15 Troels'a
Skomentuj
Skomentuj