Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaTzn za słabe?🙂
zobacz wyzej jak rezystory w zwrotnicach palil :lol:
Skomentuj
-
Budowy stanęły, trzeba 11- letnie wkrętarki zreanimować.
W jednej skończyły się szczotki w silniku, w drugiej odzywają się łożyska też w silniku. Jedna bateria już nie trzyma prawie wcale, a druga ledwo.
Silniki wymienione na nowe, przy okazji wyczyściłem i nasmarowałem bebechy.
Kupiłem trochę gratów, akumulatory Samsung wysoko-prądowe 2500mAh/20A, BMS i bajeranckie wskaźniki poziomu naładowania
Pakiety pospawane
Wszystko poskładane
Nowe aku ma ciut większe napięcie niż oryginał, prawie dwa razy większą pojemność i waży dwa razy mniej :)
I ten bajer
Jedna zrobiona, teraz druga na tapetę, myślę, że pożyją jeszcze trochę. W każdym razie na pewno dłużej niż nowe Makity, to już nie ten sprzęt co kiedyś :(
Skomentuj
-
Patefil
Mam Boscha z linii zielonej:
20 letnia wkrętarka PSR 9,6VES-2
20 letnia wyrzynarka PST 750 PE
19 letnia wiertarka PSB 500 RE.
Na razie przy nich nic nie robiłem, nawet szczotek nie wymieniałem.
Makite dobrze wspominam. W pracy w latach 90 używałem wkrętarki 6095.Last edited by Patefil; 05.08.2020, 16:06.
Skomentuj
-
Ruszyło mnie na większego suba w domu, po krótkiej przygodzie z pewną 18" uznałem że jednak coś mniejszego i mniej estradowego.
RSS315HF-4 w 60l, obudowa ma demontowany panel z wylotami BR, w jego miejsce wchodzi zaślepka z uszczelnieniem, robiąca sub z obudową zamkniętą.
Ogółem radzi sobie ten patent, można sobie pół minuty zmienić suba z BR na zamkniętą. 3 tunele (bo lubię), strojenie na 25Hz.
Jak narazie to bardziej podobani się BR, fajnie to gra, do zamkniętej paki musze DX1000 użyć.
A stary Sub poleci do TV. Na razie testuję i wykończenie poczeka.
Last edited by Marcin V; 09.08.2020, 00:29.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaZ reguły podłogi nie widać przez zabawki i klocki lego leżące na niej ^^
Skomentuj
-
Zadusiłem przy tym głośniku DX1000 na clipie (zasilanie +/- 80V DC), tak go wygrzałem że na zabezpieczeniu termicznym się ratował, musiałem lekko zmodować dxSub zwiększając sygnał na wyjściu (R22 na 100k).
Ten głośnik wbrew tego co piszą w jego specyfikacji to chyba mógł by zjeść jakiś 1kW.
Tak czy owak ciśnienie robi, zejście dobre, kopie jak sobie, nie jest to taki plask w ryja jak estradowe 18", ale nie męczy też tak jak estrada.
Do muzyki lepiej zamknięta, do filmów fajnie go otworzyć i skorzystać z zejścia jakie ma w BR, Smaug w Hobbicie masakruje.
Przy okazji mod z zaślepianiem spisuje się doskonale, myślałem że w zamkniętej wyrwie tą zaślepkę ale trzyma się jak trzeba i praktycznie nie wibruje.
Ogółem jestem tak na 90% zadowolony, liczyłem na więcej impulsu w BR, ale nawet z klasą D jest średnio, za to w zamkniętej jest lepiej niż się spodziewałem.
Mógłbym niby dowalić DX jeszcze po 15V na szynę i piłować go na granicy, ale raczej by się to źle skończyło dla tej końcówki. Więc na razie musi wystarczyć, do następnego ^^Last edited by Marcin V; 10.08.2020, 22:12.
Skomentuj
-
1200AS na razie odpada, za drogie ustrojstwo, DX1000 mi odpowiada bo jest prosty i tani.
W dodatku jak klęknie to raz że jest schemat i kontakt z producentem, dwa że to zwykły montaż przewlekany, więc łatwo naprawić.
Ale ogółem konstrukcja mojego zestawu umożliwia zabawy.
Sub jest pasywny, a końcówka mocy suba jest poza głównym wzmakiem. Więc może kiedyś jak ktoś będzie się*pozbywał AS1 to może się*zastanowię.
Na razie nie planuję kończyć*rozwoju zestawu 2.1 do kompa.
Skomentuj
Skomentuj