Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Jeśli te kolumny zagrają jak kolumny kolegi "Laska" z Audiostereo, co w 2015 roku wystawił je na AudioShow w pokoju AS, to będzie to dobre granie :)
    Podobno zwrotnica nie była oryginalna (projekt Visatona), coś tam było modyfikowane.
    Ogólnie dźwięk bardzo szczegółowy, z iskrą i mega zejściem (jak to niektórzy mówili, w tym ja, że grało nawet na korytarzu ).
    Zobaczymy co z tego wyjdzie. Visaton w 2015 zmodyfikował zwrotnicę z 2008 r. Kwestia dopracowania zwrotnicy wchodzi w grę :).

Skomentuj

Up2stream Pro zagościł w starym Onkyo. :)

Skomentuj

Do nowego projektu focal nova utopia 😁

Skomentuj

Po upalałbym ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
            Po upalałbym ;-)
            Tzn za słabe?🙂

Skomentuj

A skad, pewnie fajne potworki.
              Posluchalbym w pudlach

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                Tzn za słabe?🙂
                w sensie ze tomcio ma mocne piece i lubi robic z nich uzytek!
                zobacz wyzej jak rezystory w zwrotnicach palil :lol:

Skomentuj

Średnica cewki większa niż w LAB. Ciekaw jestem jak dwa by grały w clozecie.

Skomentuj

Budowy stanęły, trzeba 11- letnie wkrętarki zreanimować.

W jednej skończyły się szczotki w silniku, w drugiej odzywają się łożyska też w silniku. Jedna bateria już nie trzyma prawie wcale, a druga ledwo.

Silniki wymienione na nowe, przy okazji wyczyściłem i nasmarowałem bebechy.

Kupiłem trochę gratów, akumulatory Samsung wysoko-prądowe 2500mAh/20A, BMS i bajeranckie wskaźniki poziomu naładowania

Pakiety pospawane

Wszystko poskładane

Nowe aku ma ciut większe napięcie niż oryginał, prawie dwa razy większą pojemność i waży dwa razy mniej :)

I ten bajer

Jedna zrobiona, teraz druga na tapetę, myślę, że pożyją jeszcze trochę. W każdym razie na pewno dłużej niż nowe Makity, to już nie ten sprzęt co kiedyś :(

Skomentuj

Mam Boscha z linii zielonej:
                      20 letnia wkrętarka PSR 9,6VES-2
                      20 letnia wyrzynarka PST 750 PE
                      19 letnia wiertarka PSB 500 RE.
                      Na razie przy nich nic nie robiłem, nawet szczotek nie wymieniałem.

Makite dobrze wspominam. W pracy w latach 90 używałem wkrętarki 6095.
                      Last edited by Patefil; 05.08.2020, 16:06.

Skomentuj

tez dopiero co upgradeowalem swoja baterie w celmie
                        3 pakiety li-ion by mi sie zmiescily w tej obudowie!

nigdy tak mocno nie krecila!

Skomentuj

Ja do starego Boscha niebieskiego wrzuciłem 3s2p Sony VTC3 i teraz jest moc, był też kupiony PCM 30A, ale okazał się za słaby i jest bez...

Skomentuj

Ruszyło mnie na większego suba w domu, po krótkiej przygodzie z pewną 18" uznałem że jednak coś mniejszego i mniej estradowego.
                            RSS315HF-4 w 60l, obudowa ma demontowany panel z wylotami BR, w jego miejsce wchodzi zaślepka z uszczelnieniem, robiąca sub z obudową zamkniętą.
                            Ogółem radzi sobie ten patent, można sobie pół minuty zmienić suba z BR na zamkniętą. 3 tunele (bo lubię), strojenie na 25Hz.

Jak narazie to bardziej podobani się BR, fajnie to gra, do zamkniętej paki musze DX1000 użyć.
                            A stary Sub poleci do TV. Na razie testuję i wykończenie poczeka.

Last edited by Marcin V; 09.08.2020, 00:29.

Skomentuj

Nie na temat...
                              No trochę home office mi salon modyfikuje, a te pudła to dwa kompy w procesie powstawania na i9-10980XE.
                              Jak poskładam to kartony wylatują.
                              Z reguły podłogi nie widać przez zabawki i klocki lego leżące na niej ^^

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                                Z reguły podłogi nie widać przez zabawki i klocki lego leżące na niej ^^
                                Dobry sposób zamiast ustroii rozpraszajacych :)

Skomentuj

Zadusiłem przy tym głośniku DX1000 na clipie (zasilanie +/- 80V DC), tak go wygrzałem że na zabezpieczeniu termicznym się ratował, musiałem lekko zmodować dxSub zwiększając sygnał na wyjściu (R22 na 100k).

Ten głośnik wbrew tego co piszą w jego specyfikacji to chyba mógł by zjeść jakiś 1kW.
                                  Tak czy owak ciśnienie robi, zejście dobre, kopie jak sobie, nie jest to taki plask w ryja jak estradowe 18", ale nie męczy też tak jak estrada.
                                  Do muzyki lepiej zamknięta, do filmów fajnie go otworzyć i skorzystać z zejścia jakie ma w BR, Smaug w Hobbicie masakruje.

Przy okazji mod z zaślepianiem spisuje się doskonale, myślałem że w zamkniętej wyrwie tą zaślepkę ale trzyma się jak trzeba i praktycznie nie wibruje.
                                  Ogółem jestem tak na 90% zadowolony, liczyłem na więcej impulsu w BR, ale nawet z klasą D jest średnio, za to w zamkniętej jest lepiej niż się spodziewałem.

Mógłbym niby dowalić DX jeszcze po 15V na szynę i piłować go na granicy, ale raczej by się to źle skończyło dla tej końcówki. Więc na razie musi wystarczyć, do następnego ^^
                                  Last edited by Marcin V; 10.08.2020, 22:12.

Skomentuj

Marcin, wbrew papierowym parametrom dx1000 może być zwyczajnie słabe.. Tego Daytona, miałem krótką chwilę zasilonego Icepowerem 1200AS1...Pełna kontrola głośnika, inna jakość... Ale ten moduł potrafi oddać chwilowo 1250W

Skomentuj

DX1000 mierzyłem i osiąga swoją moc.

Marcin: jak mnie pamięć nie myli, można mostkować DX, wtedy to głośnik może mieć dość:)

Skomentuj

1200AS na razie odpada, za drogie ustrojstwo, DX1000 mi odpowiada bo jest prosty i tani.
                                        W dodatku jak klęknie to raz że jest schemat i kontakt z producentem, dwa że to zwykły montaż przewlekany, więc łatwo naprawić.

Ale ogółem konstrukcja mojego zestawu umożliwia zabawy.
                                        Sub jest pasywny, a końcówka mocy suba jest poza głównym wzmakiem. Więc może kiedyś jak ktoś będzie się*pozbywał AS1 to może się*zastanowię.

Na razie nie planuję kończyć*rozwoju zestawu 2.1 do kompa.

Skomentuj

Posłuchałbym tego daytona. Weź wpadnij na spota ;-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X