Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanie vify TC z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niech pokaze jeszcze wykres impedancji

Skomentuj

Niech po ludzku wyskaluje okno w SW bo teraz to nic nie widać praktycznie, no i oczywiście wykres impedancji

Skomentuj

Ja sobie z checia zostawiam komplet do monitorków - graja naprawde fajnie te vify oprocz:
        - nie wytrzymuja zaduzo
        - troche mało jak dla mnie wykopu.

Pozatym basu jest calkiem ok teraz po wygrzaniu, sam wątpiłem ze sie cos zmieni.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek528
          http://obrazki.elektroda.net/68_1256988926.gif
          taka dostalem na elektrodzie od Tomq oczywiście Pozdrawiam. Co o niej myslicie?
          do jakich to jest głośników? 4 czy 8-omowych?
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Sam schemat zwrotki nie wystarczy... Za mało danych trochę. A tak poza tym dostałem już brakujące głośniki :)

[ Dodano: 2009-11-09, 21:56 ]
            http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1464164.html

Wiec do niczego sie ta zwrotnica nie nadaje tak naprawde...

Skomentuj

Ja też już mam swoje Vify TC14SG49-08 i TC26SF05-06. Aktualnie wygrzewam je i docieram :wink: W międzyczasie myślę nad zwrotnicą i obudowami. Chcę wykonać kolumny wolnostojące w układzie symetrycznym. Jeśli zagra to fajnie, to zrobię kolejną parę i głośnik centralny. WinIsd wyliczyło mi 30L i 47,5Hz dla dwóch TC14

:arrow: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...08d2a4aa8.html

Załączam przykładowy schemat zwrotnicy. Wysoki bez tłumika, bo z charakterystyk wynika, że będzie on grał zaledwie 1dB głośniej od 2xTC14.
              Jeśli jest ktoś, kto chciałby opracować zwrotnicę lub zweryfikować moje wypociny to będe wdzięczny. Pozdrawiam

Skomentuj

hasan na zwrotce ktora pokazales masz dwa wysokie i jeden gdn, chyba cos pomyliles :razz:

Skomentuj

Zgadza się. Nie w tym miejscu domalowałem dodatkowy głośnik. Oczywiście ma być 2xLo i Hi :oops: Co polecacie do projektowania zwrotnicy? Czy podział na 3kHz dla tych głośników jest ok?

Skomentuj

Zamieszczone przez hasan
                    Co polecacie do projektowania zwrotnicy?
                    System pomiarowy w postaci Speaker Workshop plus JIG... Nie wiem czy wiesz ale zwrotnic się nie wymyśla tak po prostu tylko projektuje a potem mierzy :)

Skomentuj

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie nie ma oznaczonej biegunowości na wysokotonówkach?

Skomentuj

ja mam plus i minus na tym plastiku od frontu zaraz przy konektorach :) A u ciebie jest gładko?

Skomentuj

u mnie patrzac na naklejke ktora znajduje sie na magnesie(oczywiscie patrzac na normalnie ustawiona naklejke) to plus znajduje sie na prawo, jest odbity na plastiku.

Skomentuj

Fakt jest. Spodziewałem się jakiejś rzucającej się w oczy czerwonej kropki :wink: .

Skomentuj

Pomierzyl ktos juz jakies sensowne zwrotnice? czy moze zrobic dokladnie taki sam centralny jak jest podany na schemacie w pdf w tym temacie? chociaz tam jest kopulka 20 mm a nie 26mm jak my mamy.

[ Dodano: 2009-11-19, 22:17 ]
                              I co topic umarl ?tak duzo osob kupilo te vify,ludzie na jakich wy je zwrotnicach macie ?ma moze ktos jakis pomysl na zwrotke do centrala?

Skomentuj

Zaprojektował już ktoś zwrotnice, które są ok?

Skomentuj

Zrobilem centralny na tych glosnikach wedlug opisu w tym temacie, zmienilem jedynie tlumik poniewaz 26mm kopulka ma wieksza efektywnosc niz 20mm. Gra naprawde dobrze ,naturalnie i szczegulowo, delikatny bas wystarczajacy do glosnika centralnego.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X